USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutladılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutladılar
22-04-2019 09:07

VALİ  DAVUT GÜL

 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yılını kutlamanın mutluluğunu, onurunu ve gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Gazi Meclisimizin 23 Nisan 1920’de açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş; bu önemli gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiş dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramı, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 yılında açılan TBMM bu anlamı ile ulusal egemenlik adımlarından birini tamamlamış ve halkın yönetimde söz sahibi olması sağlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bu mutlu günü geleceğimiz olan bugünün küçükleri yarının ise büyükleri, yöneticileri, iş adamları esnafları, çiftçisi, işçisi, siyasetçisi olan çocuklara armağan etmiştir.

Bağımsızlığımız bizim en değerli varlığımızdır. Türk milleti geçmişten bu güne egemenliğini yitirmemiş ve onu kaybetmemek, ona sahip çıkabilmek için çok zorlu mücadeleler vermiştir. Böylece dünya tarihinde adından sık sık söz ettirerek şerefli bir geçmişe sahip olmuştur. Egemenliğimiz uğruna verdiğimiz en önemli, en anlamlı mücadelemiz Kurtuluş Savaşı’mızdır. Milli Mücadele’mizin kazanılmasından sonra kurulan Cumhuriyetimiz, egemenliğin millet iradesine verilmesiyle gerçek anlamını kazanmış, Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleri ile tescillenmiştir.

Sevgili Çocuklar,

Sizler, geleceğimizin umudu, aydınlık yarınlarımızsınız sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış aziz yurdun vatandaşları olarak hepimize düşen en önemli görev; omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmamızdır. Ancak bu şekilde ecdadımızın destanlar yazarak elde ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde taşıyabiliriz.

Bu duygu ve düşünceler ile siz çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, bu günün dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle sizleri sevgiyle kucaklıyorum.

 

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci

İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci mesajında; ‘’ Milli Mücadelemizin zaferle ve sevinçle sonuç bulmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından egemenliğimizin ilk adımlarının atıldığı bu anlamlı gün ülkemizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiştir.’’ Dedi.

Sözlerine; Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı vesilesi ile buradan şunu belirtmek isterim ki; Çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Milletimizin umut çiçekleri olan, aydınlık geleceğimizi kucaklayan çocuklarımızın, sevgi dolu kalpleri, gülen gözleriyle ve azimleriyle ülkemizi yarınlara güvenle taşıyacaklarına olan inancımız tamdır. Şeklinde devam etti.

Özkeçeci; Bu duygu ve düşüncelerle; ‘’ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. ‘’ Diyerek sözlerine son verdi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, 23 Nisan’ın demokrasinin, milli iradenin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesi olduğunu vurguladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Şahin, 23 Nisan 1920 tarihinin, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsali olduğunu vurguladı.

Şahin, “23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. 99 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, bağımsız bir ülkenin fikri hür, vicdanı hür evlatları olarak yetişen çocuklarımıza bıraktığı en önemli miraslarındandır” ifadelerini kullandı.

Gözlerindeki pırıltıda ülkenin aydınlık geleceğini gören çocukların, küçücük bedenlerinde atan kocaman yürekleriyle ülkeyi geleceğe taşıyacaklarını kaydeden Başkan Fatma Şahin, şöyle devam etti: “Sizlerden beklentim, yarın kendi ülkelerinizde birer birey, birer yönetici ve hepsinden önemlisi bir insan olarak kararlarınızı hep barıştan, dostluktan yana almanızdır. Sizlere hediye edilen bu gün; bir milletin özgürlük uğruna ölüm kalım mücadelesi veren bir milletin iradesini temsil edecek Birinci Büyük Millet Meclisi’ni açarak egemenliğini ilân ettiği tarihtir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine dayalı demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri aslında bugün atılmıştır. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde dönüm noktası olan bu günü Atatürk gerçekten de büyük bir öngörü ile çocuklara armağan etmiştir. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hâkim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir. Ve dünya barışını, adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü tüm dünya sizler tesis edeceksiniz. Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti kendine şiar edinmiş bu milletin mirasçıları olarak geleceğimiz sizlere emanettir. Bu duygu ve düşünceyle demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünya bırakma temennisiyle bütün çocukların, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı kutluyor, sevgiyle gözlerinden öpüyorum.”

 

-ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI RIDVAN FADILOĞLU

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Başkan Fadıloğlu, 23 Nisan günü Dülük Tabiat Parkı’nın ücretsiz olduğu müjdesini verdi. Şehitkamil Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara yönelik düzenlediği sportif etkinliklerle kutladı. Şehitkamil Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında; basketbol, yüzme, satranç, cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları branşında organizasyonlar düzenledi ve binlerce çocuğa bayram havası yaşattı. Önemli mücadelelerin yaşandığı kupa organizasyonlarında dereceye giren çocuklara çeşitli ödüller verildi. Çocuklar, düzenlenen organizasyonlarla moral buldu.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Tabi bu kutlamanın yalnızca sözde kalmaması adına Şehitkamil Belediyesi olarak her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz sportif etkinliklerimizi bu yıl da gerçekleştirdik. Satranç, yüzme, basketbol, cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları branşında minik yavrularımıza yönelik organizasyonlar gerçekleştirdik. Çocuklarımız, akademik çalışmalarını sürdürürken biz de sosyal faaliyetlerine destek vermek adına bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Ben, bu vesileyle centilmence yarışmanın neticesinde ödül alan yavrularımızı yürekten kutluyorum. Onların şahsında tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Çocuklarımıza bir de müjde vermek istiyorum. 23 Nisan günü çocuklarımızın aileleri ve sevdikleriyle bayram coşkusunu doyasıya yaşamaları için Dülük Tabiat Parkı gün boyu ücretsiz olacak” ifadelerini kullandı.

 

ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU

 Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türk ve Dünya çocuklarının kutladığı bu anlamlı günün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni başlangıcı olması temennisinde bulundu.23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramı olduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Çocuklarımızın bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Atatürk de, bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü çocuklara armağan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Milleti, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir' demiştir. Bugün bizlere düşen görev de teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Hepimiz biliyoruz ki medeniyet yarışının bir sonu yoktur. Bizler ulaşabildiğimiz en son noktada bayrağı sevgili çocuklarımıza emanet edeceğiz. Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum" dedi.

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM KEFEK Üyesi Dr. Derya BAKBAK

 23 Nisan 1920… Milli iradenin hayat bulduğu, bir ulusun karanlıktan aydınlığa kavuştuğu bu kutlu günün 99. yıl coşkusunu yaşamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olan bugünü tüm dünya çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan ederek daha da anlamlı kılmıştır.Bu vesileyle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 Bir asırlık köklü geçmişi ve medeniyetinden aldığı güçle gelişme ve kalkınma atağında olan Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve sağlam siyasi istikrarıyla inşallah bu yüzyıla damgasını vuran ülkelerin başında gelecek.Ülkemiz 100. yaşına ilerlerken dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine doğru emin adımlarla koşarken geleceğimiz olan çocuklarımızı değerlerine sahip çıkan, bilime, teknolojiye meraklı, ufku ve vizyonu geniş, donanımlı, adil, özgüvenli, girişimci, vatanı için çalışan ve üreten bir nesil olarak yetiştirmek ortak sorumluluğumuzdur.

 İnanıyorum ki; en kıymetli hazinemiz çocuklarımız da bu coğrafyanın vermiş olduğu kültürel miras ve bağımsızlık mücadelemizden aldığı güç ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmada anahtar rol oynayacak, daha iyi bir dünyanın inşasına katkı verecekler.

 Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

 

OĞUZELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAİT KILIÇ

En önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan çocuklarımızın geleceğimizi kucaklayan en güçlü kollar olduğunu belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Çocuklarımızın kalplerindeki masumiyetin ve gözlerindeki ışık yarınlarımızı aydınlatacak” dedi. Başkan Kılıç yayımladığı mesajında, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden kanını ve canını ortaya koyarak bağımsızlık mücadelesi veren Aziz Milletimiz, 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kendi idaresini eline almıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, ülkemiz ve dünya çocuklarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak armağan edilmiştir. Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir. Bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmıştır. Bugün, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Atatürk tarafından bugünün küçükleri, yarının büyüklerinin ulusal egemenliğin nasıl kazanıldığını ve neden kaybedilmemesi gerektiğini hiçbir zaman unutmamaları için çocuklarımıza bayram olarak adanmıştır. Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyetimizin koruyucusu ve takipçisi olacak olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’ncu yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayınladıkları mesajda 23 Nisan’ın önemine ve içerdiği anlama değinen GTO Başkanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının milletimiz açısından bir dönüm noktası olduğunu belirttiler.99 yıl önce bugün açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin; Türk milletiyle, millet iradesiyle aldığı kararlar ve attığı önemli adımlarla “Kurtuluş”un mihenk taşı olduğunu vurgulayan Yıldırım ve Teymur, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” anlayışıyla hareket eden bu millet kendi kaderini, kendi geleceğini, kendi iradesiyle tayin etmiş, Cumhuriyet’in temellerini bugün atmıştır.” dedi.Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olduğunun da altını çizen Başkanlar, “Her bir çocuk ülkemizin parlak geleceğinin, refahının teminatı… Bugünün çocukları yarının bilim insanları, öğretmenleri, mühendisleri, vekilleri…” ifadelerini kullandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." veciz sözlerini hatırlatan GTO Başkanları, “Bugünün yöneticileri olarak yarının çocuklarına borcumuz var. Bütün amacımız ve hedefimiz çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak, kendilerini geliştirebilecekleri, mutlu olabilecekleri bir ortam sağlamak… Gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlayan çocuklarımızla muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. Iskaladığımız, geriden takip ettiğimiz birçok yeniliği gözleri ışık saçan çocuklarımızla, gençlerimizle artık bizler üretecek, bizler icat edeceğiz. Bu ülkenin parlak zekâlı çocuklarına inancımız tamdır.” şeklinde konuştular.

TBMM’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere TBMM’nin kuruluşunda yer alan, emeği geçenleri rahmet ve minnetle anan GTO Başkanları, “En değerli varlığımız olan çocuklarımızın bayramını kutluyor, bu güzel vesile ile tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik dolu günler diliyoruz.” dediler.

 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 

Milli iradenin sembolü TBMM’nin 99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin üstün gayret ve çabaları sonucu kurulduğunu anımsatan GTB Başkanları, kutlama mesajında şu görüşlere yer verdiler:

“TBMM’nin kuruluşu ve milli egemenliğin millet iradesine bırakıldığı 23 Nisan 1920, şanlı tarihimiz adına önemli bir dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı bu önemli gün, 23 Nisan 1929'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Dünyada çocuklara adanmış ilk ve tek bayram olma özelliği taşıyan bu özel gün verdiği dostluk ve kardeşlik mesajları açısından da ayrıca büyük anlam taşımaktadır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç nesillere verdiği önemi, ihtimamı ve sonsuz inancı çocuklara armağan ettiği bu bayramla açıkça ortaya koymuştur. Bu bağlamda, ülkemizi gelecekteki hedeflerine taşıyacak çocuklarımızı sağlıklı, eğitimli ve yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerine saygılı birer bireyler olarak yetiştirmek, millet olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Zira, istikbalimizin yegâne teminatı çocuklarımızı  hayata  ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, büyük ve güçlü Türkiye ülkümüze yapacağımız en büyük yatırımdır. Tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza ederek, şanlı bayrağımızı ebediyen dalgalandıracak olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin kuruluş yıl dönümü kutluyor, bağımsızlık uğruna bu cennet toprakları bizlere vatan yapan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

 

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Millet iradesinin temsili olan TBMM’nin açılış günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gurur, mutluluk ve coşkuyla kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her türlü koşulda Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ilke ve inkılâplar doğrultusunda yoluna devam edeceğini belirten Adnan Ünverdi, birlik ve beraberlik içerisinde Gaziantep ve Türkiye’yi ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

23 Nisan 1920’de yaşanılan zorluklara ve verilen milli mücadeleye dikkati çeken Ünverdi, “O zor dönemde verilen mücadele sonunda açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi aziz milletimize ışık olmuştur. O günden buyana türlü zorluklarla bugünlere gelen ülkemizin dünyanın en gelişmiş ülkeler arasında yer alması için bizler de var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Başta eğitim olmak üzere; kültür, bilim, teknoloji, sanayi, ticaret ve ekonomi alanında ülkemizi inşallah çok daha yukarılara taşıyacağız” cümlelerine yer verdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin kuruluş gününü  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklara hediye etmesinin özel bir öneme sahip olduğunun altını çizen Ünverdi, mesajını şöyle tamamladı:

“Hayatımızın anlamı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Ancak bizlere düşen görev, çocuklarımızın günümüz şartlarında en iyi eğitimi alarak yetişmelerini sağlamaktır. Çünkü müreffeh bir ülke olmak da eğitim ve yetişmiş insan gücü ile mümkündür. Çocuklarımıza eğitimle birlikte vatan ve millet sevgisini de iyi aşılamalı, atalarımızın canlarını vererek bize miras bıraktıkları bu toprakların kıymetini iyi bilmelerini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza mutluluk dolu güzel bir gelecek diliyorum.”

 

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, milli egemenlik bilinciyle büyüyen çocukların aydınlık yarınların mimarı olacağına işaret etti. Hisarcıklıoğlu, “Canları pahasına, vatanımız için kurtuluş mücadelesi veren ve bu gurur gününü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarına şükran ve minnet duyuyoruz. Milli egemenlik ülkemiz için vazgeçilmez bir yönetim biçimidir” dedi. Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün 99’uncu yıldönümünü coşku ve sevinçle kutluyoruz. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın da gururunu yaşıyoruz. Milli egemenlik ve demokrasi değeri ile büyüyen, bilgiyle donanmış çocuklarımız geleceğimiz için en büyük güvencemizdir. Yüce Atatürk’ün de söylediği gibi özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Bağımsızlık mücadelemizin hemen ardından aslında bizim ebediyete kadar sürecek medeniyet yarışımız başlamış ve gelecek nesillerin önüne en büyük hedef olarak konulmuştur. Bu hedef yolunda; bizler de iş dünyası olarak hiç durmadan çalışarak, istihdamı ve üretim gücümüzü büyütmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha can-ı gönülden kutluyorum.”

 

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, yayımladığı mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

GAHİB Başkanı Kaplan mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulması ile birlikte millet egemenliğin hayata geçirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesi ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Atatürk'ün, milli iradenin sembolü olan 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğu güvenin yansımasıdır. Türk Milleti'nin aydınlık geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızın, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri en büyük isteğimizdir. Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden, bilim ve teknolojiyi yakından takip ederek, daha çok çalışmak ve üretmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini,tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum."

 

İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk

"23 Nisan, egemenliğin millete geçtiği gündür"

 İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "23 Nisan 1920, Cumhuriyetin ilan edilmesi yolunda, özgürlük ve bağımsızlığın temellerinin atıldığı tarihtir" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladıklarını belirten İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk, mesajında şunları söyledi:

 "Birinci Dünya Savaşı sonrası vatanı işgal edilerek tarihten silinmek istenen milletimizin düşmana karşı gösterdiği topyekün mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yoldaki en önemli kilometre taşlarından biridir. TBMM'nin kurulmasıyla birlikte egemenlik kayıtsız şartsız millete geçmiştir. TBMM, milletimizin yaşadığı o karanlık günleri aydınlığa çeviren, ulusal Kurtuluş Savaşımızı yöneten, Mondros Mütarekesi ve Sevr Anlaşması ile dayatılan esaret zincirlerini kırıp atan Gazi Meclistir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran, bağımsızlığımızı kazandıran Türkiye Büyük Millet Meclisidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk milleti, geleceğini Büyük Millet Meclisinin becerikli ve vatanperver eline bıraktığı günden itibaren karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve ümitleri boğan felaketlerden milletin gözlerini kamaştıran güneşler ve zaferler çıkarmıştır' şeklindeki sözleri TBMM'nin tarihimizdeki önemini en güzel şekilde dile getirmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bizlere özgür bir vatan, laik bir Cumhuriyet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.’’

 

(MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclis’inin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Çelenk, “23 Nisan, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. Aziz milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere Büyük Millet Meclisi'ni kurmuş ve egemenlik haklarına kavuşmuştur.” Dedi

Değerleriyle Barışık Bir Gelecek

Çelenk, “Kurtuluş Savaşı’nı büyük bir dayanışma ruhuyla kazanan milletimiz, bu büyük iradeyi taçlandırmış, kendisine yapılan tüm saldırılara rağmen halkın meclisi olma vasfını kaybetmemiştir. Bu özel günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Biz çocuklarımız için müreffeh bir gelecek hayali kuruyor, bu minvalde de çalışıyoruz. İnanıyoruz ki büyük yarınlar geleceğimizin mimarisi ve mirasçısı çocuklarımızın gayret ve çabalarıyla inşaa edilecektir.” İfadelerine yer verdi.

“Dünyanın her köşesinden katılan çocuklar ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya barışının teminatı olacak nesilleri bir araya getirmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Gayemiz, çocuklarımıza değerleriyle barışık daha güzel bir gelecek hazırlayabilmektir.” İfadelerini kullandı.

“Bu vesileyle başta TBMM’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, TBMM’nin açılışının 99. Yıldönümünü kutluyorum.” Şeklinde konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ