USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Kurum'dan Müjde

Bakan Kurum'dan Müjde
23-12-2018 16:31

Bakan Kurum Gaziantep’te…

Bakan Kurum’dan okul arsası vereceklere konut dönüşümü müjdesi

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kısa süre önce göreve başlayan Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Bakan Kurum burada yaptığı basın açıklamasında Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında okul yapılacak arazi verenlere konutla değişim imkanı sunulacağının müjdesini verdi.

Valilik ziyareti çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurum, Gaziantep’in nüfus artışıyla birlikte okul ihtiyacının da ortaya çıktığını belirterek; “Gaziantep’in nüfus büyümesiyle birlikte okul ihtiyacı da karşımıza çıkarıyor. Şehrimizde çok fazla okul ihtiyacı var. Valiliğimizle yürüteceğimiz proje çerçevesinde bu okulların şehir merkezine yapılmasına imkân sağlayacak okul alanlarını boşaltmak için Bakanlığımız Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız bünyesinde Valiliğimize rezerv konut tahsis edeceğiz. İlk etapta 100 konut tahsis edeceğiz. Bu 100 konutla birlikte şehir merkezinde ihtiyaç gördüğümüz alanları boşaltmak suretiyle vatandaşımızın da rızasını alarak onları bulunduğu metruk yapılardan, deprem riski yaşayan yapılardan bizim yaptığımız konutlara taşımak suretiyle bu alanları boşaltacağız. Böylelikle konut ihtiyacını, buradaki okul ihtiyacını giderecek projeleri Valiliğimizle birlikte gerçekleştiriyor olacağız” dedi.

Aydınlık Mahallesi sorunu çözülüyor

Yaptığı basın açıklamasında okul müjdesinin yanında Gaziantep’e yapılacak diğer projelerin de müjdesini veren Bakan Kurum, yıllardır kangren olmuş mücadeleler verilmiş ama neticelendirilememiş Aydınlar Mahallesi için de karar alındığını söyleyerek İki yüz bin metre karelik alanda metruk, afet, deprem riskine maruz yapıların kentsel dönüşüm projesine dâhil edilmesi suretiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca bu alandaki kentsel dönüşümün gerçekleştirileceğini ifade etti.

Devasa Kentsel Dönüşüm Projeleri

Bakan Kurum, “Yapacağımız yeni proje içinde millet bahçesi, sosyal donatıları olan tüm bölgenin sosyal ihtiyaçlarını giderecek, okulları, camileri, yeşil alanları, yürüme yollarını ihtiva eden bir proje gerçekleştireceğiz ve buradaki bin beş yüz hak sahibinin sorunlarını, problemlerinin inşallah çözmüş olacağız. Yine İpekyolu mahallesinde iki yüz altmış yedi bin metrekare alan, ipek yolundaki kentsel dönüşümü bin üç yüz hak sahibini ilgilendiriyor. Bu kentsel dönüşüm projesinde yine Bakanlığımız, Toplu Konut İdaremiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla birlikte ilçe belediyelerimizle, Şehitkâmil Belediyemizle birlikte bu projenin de dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Buraya da bu iki yüz altmış yedi bin metre karelik alana da millet bahçesi içinde bölgenin ihtiyacını da giderecek ortaokul, ilkokul, lise, cami ve yeşil alan düzenlemelerini içeren bir proje gerçekleştirdiğimizde, toplamda şehir merkezinde yaklaşık üç bin hak sahibini ilgilendiren 467 bin metrekare alanda çok büyük bir kentsel dönüşüm projesini inşallah 2019 yılı içerisinde başlamak suretiyle Gaziantep’imize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Trafik sorununa çözüm

Bakan Kurum açıklamasına şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyemizle Kuzey Kentte büyük bir toplu konut projesi, örnek bir kentsel dönüşüm rezerv konut projesi gerçekleştiriyoruz. İlk etapta burada üç bin bağımsız bölüm ürettik. Üç bin bağımsız bölümün ihtiyacını gördüğümüz sosyal donatıları da birlikte yapıyoruz. Organize sanayi bölgemizin başkanı ile de görüştük. Büyükşehir Belediyemizin de organize sanayi bölgesinde çalışanlar için talepleri var. Organize sanayi bölgesindeki çalışanlarla oradaki konut ihtiyacını gidermek, Gaziantep’in trafik sorununu çözmek adına bu projenin devamı niteliğinde yine 750 konutu çıkacağız ve yine 2019 yılı içerisinde inşasına başlayacağız.

Gaziantep’in kültürüne uygun projeler

Gaziantep artan nüfusuyla, sanayileşmesiyle büyümesiyle hem Ülkemiz hem bölgemiz adına çok önemli bir ilimiz. Oldukça fazla konut ihtiyacımız var. Hem alt gelire hem orta gelire hem burada görev yapan memurlarımızın çok ciddi konut ihtiyacı var. Bu konut ihtiyacını gidermek adına 4 milyon metrekare alanda Geneyik bölgesinde yeni bir örnek şehir inşa etmeyi planlıyoruz. Bu plan çerçevesinde dört beş katı geçmeyecek yatay mimari esaslı bizim kültürümüze, örf ve adetlerimize uygun Gaziantep’in kültürüne uygun bir projeyi Büyükşehir Belediyemizle birlikte başlatıyoruz. Burada orta gelirli vatandaşlarımıza, memurumuza, çalışanlarımıza hitap eden projenin ilk etabında 750 konutu yine 2019 yılı ilk çeyreğinde başlatmayı düşünüyoruz.

Şahinbey Belediyesi ile Bakanlığımızın gerçekleştirdiği bizim şehir projesi var. Bu bizim şehir projesi de Gaziantep’te Kuzey Şehir, Geneyik bölgesindeki yapıların da tamamını yapıldığını düşündüğünüzde gerçekten şehircilik anlamında örnek uygulamaları burada ilçe belediyelerimizle, üst ölçekte Valiliğimizle, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla birlikte bu projeleri yürütüyor olacağız ve Gaziantep’in önümüzdeki 2023 yılını, 2050 yılını planlayacak uydu kentler, konut ihtiyacını giderecek yerleşim alanlarını hep birlikte inşa ediyor olacağız.

Şehit aileleri ve gazilerin konutları teslim ediliyor

Şahinbey Belediyemizle protokol yaptığımız bizim şehir dönüşüm alanında rezerv konut alanında da 100 bin metrekarelik alanda Şahinbey belediyemiz ilk uygulamasını yine 2019 yılında temel atmak suretiyle başlatmış olacak ve bu etaplar halinde burada da yakın zamanda Gaziantep’in konut ihtiyacını giderecek bölgesel alanda projeyi başlatmış olacağız. Şahinbey’de inşa ettiğimiz, tamamladığımız 643 konutluk şehit ve gazi yakınları için bir proje gerçekleştirdik. Bu projeyi de önümüzdeki Çarşamba günü şehit ve gazi yakınlarımıza teslim ediyor olacağız.

Diğer projemiz Gaziantep’te 11 adet altyapı projesi için İlbank ve Avrupa Birliği projesi kapsamında atık su arıtma tesisi, düzenli depolama, kanalizasyon atık suyu arıtma şebekesini içeren birçok projeyi GASKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlığımız İlbank Genel Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştiriyor olacağız.”

Stadyumun yeri Millet Bahçesi oluyor

Bakan Kurum, “Kamil Ocak Stadyumun yerini Millet Bahçesine çeviriyoruz. İhalesi 2019 yılı ilk çeyreğinde yapılacak. Daha sonra etaplar halinde büyüyecek içinde

meydan düzenlemesi, selatin camisinin olduğu projeyi de etaplar halinde gerçekleştireceğiz. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman şehir merkezinde yeşil alanı, sosyal donatısı, bisiklet yolu, yürüme yolu, selatin camisi olan çok modern bir şehir meydanına Gaziantep’imiz kavuşacak. İlçe ihtiyaçlarını giderecek 15 milyonluk bütçeyi de belediyelerimize aktardık. Bayramlı rezerv alanında 500 tane konutumuzu alt gelir grubu vatandaşımıza yapmak üzere yine projesi gerçekleştireceğiz. Devletin vatandaşla barışını içeren düzenleme ile 10 milyona yakın vatandaşımız imar barışından faydalandı” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Projeler Gaziantep’e katma değer katacak

Çingene Kızı Mozaiğinin Gaziantep’e getirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Bakan Kurum, “Gaziantep’e ülkemize ait olan Çingene Kızı Mozaiğini ülkemize Gaziantep’e gelmesi için emeği geçen eski ve yeni Kültür ve Turizm Bakanımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mozaiğin Gaziantep’e gelmesi ile hem gastronomi anlamında lider olan şehrimiz, hem de turizm anlamında zaten çok ciddi bir potansiyeli var; hayvanat bahçesine 3 milyon, diğer kültürel alanlara yaklaşık 1 milyona yakın turistimizi bu sene Gaziantep’imizi ziyaret etti. Bu mozaiğinin parçalarının tamamlanması ile birlikte de inşallah hem turistik anlamda da hem ekonomik anlamda Gaziantep’imize çok büyük katma değer katacağını düşüncesiyle tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerin kullandı.

Bakan Kurum ayrıca Sarıkamış Harekâtı’nın 104. Yıl dönümü ve 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş yıl dönümü vesilesiyle Ülkemizin istiklal ve istikbali için büyük fedakârlıklar gösteren şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek “3 gün sonra Gaziantep’in Kurtuluş yıl dönümü. Bu vesile ile o gün, için Gaziantep için Ülkemiz için büyük fedakârlıklar gösteren şehitlerimize Allah’tan rahmet, bugün yaşayan gazilerimize, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Allah hepsinden razı olsun. Biz bugün buralarda açıklama yapabiliyorsak onların sayesindedir” dedi.

Bakan Kurum’un Valiliği ziyaretine, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, bakanlık bürokratları ve diğer yetkililer de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ