USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAŞKAN ŞAHİN, TÜGVA GENÇ YÖNETİCİLER OKULU’NUN AÇILIŞINA KATILDI

Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e eşlik eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) il binasında düzenlenen Genç Yöneticiler Okulu’nun açılışına katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN, TÜGVA GENÇ YÖNETİCİLER OKULU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
01-04-2018 14:08

Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e eşlik eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) il binasında düzenlenen Genç Yöneticiler Okulu’nun açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Gül, gençliğin önemine işaret ederek, TÜGVA'nın da bu anlamda önemli işler hayata geçirdiğini söyledi.

GÜL: TÜGVA YERLİ VE MİLLİDİR

Kendi değerlerine sahip çıkılması halinde gençliğin de daha doğru alanlara yönlendirileceğini aktaran Gül, şunları belirtti: "Mesele pergelin ayağının İstanbul, Ankara, Gaziantep, Diyarbakır olması. Ama siz pergelin sabit ayağını Anadolu’ya değil de Anadolu dışındaki yerlere dayayıp sonra, pergeli Anadolu’daki insanları, gençleri ve çocukları devşirmek için kullanırsanız, işte bu ülkeye hizmet değil, ihanet etmiş olursunuz. Bunun da çok acı gerçeklerini hep birlikte yaşadık ve yaşamamaya devam ediyoruz. O yüzden yerlilik, millilik önemlidir ve anlamlıdır. Bu ülkenin çocuklarını altın nesil yetiştireceğiz diye yola çıkıp önce annesinden ve babasından koparıp kendi ülkesinin değerlerinden koparıp, kalbini geleceğini, başka ülkelerin geleceğine rehin alan bir hareketin, nasıl bir ihanet hareketi olduğunu hep beraber gördük. O yüzden TÜGVA’nın ve buna benzer sivil toplum kuruluşlarının yerli, milli, ayağı yere ve Anadolu’ya basan derneklerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak isteriz."

Özgürce düşünen gençlerin hayallerini ve zihinlerini asla satmamasının çok önemli bir zenginlik olduğuna işaret eden Gül, ekonomik olarak ne kadar iyi olunursa olunsun kişi başına düşen onurlu, imanlı, ayağı yere basan Türkiye’nin bağımsızlığı için canını feda etmeye hazır gençliğin oluşturulmaması halinde hedeflere ulaşılamayacağını belirtti.

En büyük zenginliğin gençlik olduğunu, buna yürekten inandıklarını dile getiren Gül, "Çünkü bugün 'Nereye gidiyorsunuz?' şeklindeki soruya 'Kızıl Elma' diye cevap veren bir gençlik var. Türkiye’nin birçok yerinde Trabzon’daki Eren, Diyarbakır’daki Yasin ve Afrin’deki Mehmetçiğimiz var. Bu ülke için canını seve seve vermeye hazır olan ve veren bütün gençlerimiz, Türkiye’nin en büyük zenginliğidir. Bunun bilinci içerisinde işte TÜGVA da ve bunun gibi sivil toplum kuruluşlarında görev ifa etmek gerçekten çok büyük ve erdemli bir faaliyettir" diye konuştu.

Bilginin bir güç olduğunu ve bunun doğru alınması halinde geleceğin düzgün şekillendirilebileceğini aktaran Gül, hayatın sadece okul bitirmekten ve diploma almaktan ibaret olmadığını, derslerin gerçek hayatta alınabileceğini vurgulayarak, o yüzden yöneticilik okulu gibi eğitimlerin de önemli boşlukları dolduracağını kaydetti.  

GENÇLERİMİZİ HER TÜRLÜ İSTİSMARDAN KORUMALIYIZ

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında gençlere inanarak, çok daha iyi noktalara gelineceğini belirten Gül, şöyle devam etti: "Türkiye'nin daha büyümesine ve güçlenmesine kendisini adamış sizin gibi gençlerle hem 2023 hem de 2053 hem de 2071 hedeflerimize büyük bir zaferle ulaşmış olacağız. Türkiye'yi ekonomik, siyasi, kültürel olarak sıkıştırmak isteyenleri hep birlikte gördük. Gezi eylemleriyle Türkiye'yi sıkıştırmak isteyenleri hep birlikte gördük. Gençlerimizi her türlü istismardan korumak boynumuzun borcudur. Cinsel, terör, kültürel, ekonomik istismardan ve emperyalist güçlerin oyunlarından gençlerimizi korumak boynumuzun borcudur. Çünkü bir insanın en saf, masum hali, evresi gençliktir. Bu gençlik döneminde hepimize düşen ise bu tür istismarlara karşı gençlerimize en büyük desteği vermektir. Elbette devlet olarak görevimiz bu. AK Parti hükümetleri de bunun için çok önemli çalışmalar yaptı. Ama sivil toplum örgütlerinin de devletimizin ulaşamadığı noktalarda gençlerimizi, silahla değil kitapla, bilgisayarla buluşturmak zorundadır. Bugün Diyarbakır'da, Siirt'te, Mardin'de çocuğu dağa kaçmış anne ve babalarla oturduğumuzda bunun acısını yaşıyoruz. Kötü arkadaşlar nedeniyle çocuklarımızın nasıl istismar edildiğini gördük. Hamdolsun son yıllarda önemli gelişmeler kat ettik. Yetmez daha fazla çalışacağız."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bazı ülkelerin teröristleri bağrına basarken, Türkiye'nin de mazlumları bağrına bastığını aktararak, tüm terör örgütlerini aynı kategoride tutarak insanlığa kastedenlerin iyi veya kötü diye ayrım yapılamayacağını sözlerine ekledi.

ŞAHİN: ASIM OLMAK KOLAY HALUK OLMAK ZOR 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Dünya’nın küçük bir köy olduğu küreselleşme sürecinin yaşandığını belirterek, “Bir taraftan Dünya vatandaşlığının konuşulduğu diğer taraftan Rahmetini, merhametini, şefkatini ve vicdanını kaybettiği bir Dünya’da yaşıyoruz. Bunun en büyük acısını bu coğrafyada biz yaşıyoruz. Şehir olarak bu ağır yükü biz kaldırdık. Bugün her şeyin para olduğu ve bunun üzerine koyduğu batı medeniyetinin çöktüğünü görüyoruz, oysaki bizim medeniyetimizin ana kodlarında rahmet vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, insan vardır, insanı merkeze alan ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı vardır. Biz yükselen bir değeriz. İnsani ve vicdani açıdan bugün yakın coğrafyada yaşanan olaylar, bizlere vicdan ve merhametin büyük bir eser olduğunu gösterdi. O yüzden siz gençlere büyük görev düşüyor, aslında Asım’ın neslinde Asım ile Haluk arasında büyük bir savaş var. Haluk olmak çok kolay, her şey Haluk olmak için dizayn edilmişti. Bir anne olarak siz gençlere baktığımda bir nefis mücadelesi içerisindesiniz. Esas büyük savaş bu, nefsinizin istediği her şeyi yapmayı dünyevileşen sistem kolaylaştırıyor. Bizim medeniyet, zoru kolaylaştıran medeniyettir, Dünya’nın Haluk’lar yüzünden bu noktaya geldiğini görüyoruz. 

CUMHURBAŞKANIMIZ GİBİ ÖNCÜ BİR LİDERİNİZ VARSA

Şeyh Edebali'den Osman Gazi'ye Ey Oğul! Diye başladığı nasihati, Osmanlı’nın üç kıtaya adalet, düzen, huzur, sağlık ve mutluluk getirdiği o kodlara baktığınız zaman çok şey görürsünüz. Bizler, 5 dakikada okuyup geçiyoruz. Kardeşim, bunu ne kadarını içselleştirdin, bunu kendine nasıl bir mesaj edindin, bir derdin varsa eğer Ey Oğul’un mesajını yüreğinde hissedersin. Genç bir bakışla bu zor, ama bir iddianız varsa, büyük bir milletseniz, cumhurbaşkanımız gibi öncü bir lideriniz, ilham kaynağınız varsa o zaman kolay. Genç, çocuk, kültür ve sanat dostu şehir nasıl olacak şehirde yaşayan herkes bu medeniyet kodlarında nasıl kendini hissedecek sorularının yanıtını bulmak zorundayız. Bizim için iki şey çok önemli, spor ve zihinsel dönüşüm. Açtığımız kitap kafelerde çocuklarımızın doğru kitaplar okumasını, doğru analiz etmesini, sorgulayan, beynini kiraya vermeyen bir nesil istiyoruz. Beynini kiraya verenlerin nasıl altın nesil değil hain nesil olduklarını yakın tarihte gördük, önemli dersler aldık. İlahi mesajın bizlere söylediği akıl etmez misiniz? Dediği mesajı iyi beslememiz lazım. Kültür etkinlikleri kapsamında her 15 günde bir düzenlediğimiz selamlık sohbetlerle önemli isimleri gençlerimizle buluşturuyoruz. Sizden çok şey beklediğimizin farkındayız. Biz geldik gidiyoruz, yarın bu kürsüden sizler konuşacaksınız, karar mekanizmasında sizler olacaksınız, temel, maya ve hamur çok önemli. İnsana yatırım en büyük yatırım beşeri sermaye en büyük sermaye. Petrol, maden hepsi hikaye, beynini ve yüreğini düzgün kullanmış gençlik istiyoruz, bunu başaracağız” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ