USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP Gaziantep GGC’yi ziyaret etti

CHP Gaziantep GGC’yi ziyaret etti
03-03-2019 11:15

ŞAHİNBEY'İ YAŞANILABİLİR BİR KENT YAPACAĞIM

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şahinbey Belediye Başkan Adayı Muhittin Sait Köse, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle bir araya geldi. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Muhittin Sait Köse, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu eleştirdi.

AY: “TÜM SİYASİ PARTİLERİMİZE AYNI MESAFEDEYİZ”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Hepinizin de bildiği gibi 31 Mart pazar günü ülkemizde ve şehrimizde önemli bir seçim yaşanacak. Birbirinden değerli adaylar sahaya indi ve projelerini halka aktarıyorlar. Tabi ki son sözü seçmen söyleyecek. Biz bu noktada Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm siyasi partilerimize aynı mesafede olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek isterim. Yapılacak seçimlerin ülkemize, şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.  

DEMİR: “RÜZGARI ARKAMIZA ALMIŞ DURUMDAYIZ”

CHP İl Başkanı Lütfü Demir, “31 Mart'ta yapılacak olan bir seçim var. Aslında bu Türkiye için çok önemli daha önce 15 yıldan beri Gaziantep’te belediye başkanlığı yapan arkadaşların icraatlarını görüyorsunuz. Bana göre emlakçılık ve müteahhitlikten başka bir şey değil demekten başka bir şey yok. Şu anda rüzgarı arkamıza almış durumdayız ve seçimi kazanacağız. İnanmak yüzde 50 başarıdır. 31 Mart gecesi Sait Köse başkanımı belediye başkanı olarak sizlerle kutlayacağız” dedi.

KÖSE: “GÜZEL YAPILAN HER ŞEY TAKDİR EDİYORUZ”

CHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Muhittin Sait Köse, “ Toplu konutlarla övünen bir belediye başkanının bir beton orman yığınının içinde bir tane salıncakla çocuklara mutlu bir gülümsemeyle onları hoşnut edebilecekleri bir projeyi maalesef o çocuklardan esirgedi. 8 bin 250 konut yıkmak suretiyle gerçekleştirilen, bir bölüm toplu konut alanında insanlara kibrit kutusu evlerde, gökdelenlerde mahalle kültürünün yok edilmesi ile yeni bir oluşum başlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 31 Mart'ta inşallah bu görevi devraldığımız da kentçiliği de, şehirciliği de öğreteceğiz. İnsana saygı, hoşgörü ile öğreteceğiz. Ama bunları Allah ıslah etsin diyorum. Tahmazoğlu, Çanakkale'ye öğrenci götürmekle övünüyor. Biz iyi ve güzel yapılan her şeyİ takdir ediyoruz. Yapılan her güzel hizmetinde halkımız için olduğunun da bilincindeyiz. Bunu da takdir eder kabul ederiz. Ancak keşke şu Çanakkale'ye götürmek güzelliğine bir de milli bayramlarımıza sahip çıkarak bir kutlama mesajı ile halkımızın da o duygularına tercüman olup onu bir yaygınlaştırabilme becerisini gösterebilseydi.

BOL KESEDEN ATAN BU ANLAYIŞI KINIYORUM

Pazar yerleri baskınıyla işyerlerine ceza kesip caka satarak ortada gezerken, acaba kanser gibi büyüyen bu Suriyeli iş yerleri ile ilgili niye bir aymazlık, görmezlik anlayışı hakim. Başkan Tahmazoğlu, IMF'ye borç vermekten bahsediyor. Borçla inim inim inleme noktasında olan Şahinbey halkına niye yardım etmeyi düşünmez. Bunu niye görmez. Allah akıl fikir versin. Bunu bol keseden atmayı, IMF'ye borç vereceğim diye söylemeyi bir marifet sayan belediye başkanının zannediyorum misafirliğe de 31 Mart'a kadar sürecek. Ondan sonra da görevi devredecek. Sosyal tesisler ve spor tesisleri yapmaktan bahsediyor. Uluslararası bir başarıya imza atmış hokey takımına bir salon tahsis etmekten imtina eden bir anlayışı ben buradan kınıyorum. Bu nasıl bir tavır, hoşgörüsüzlük anlayışsızlığın sonucu ve eseri olduğunu hepimizin gözleri önünde yaşanan olaylarla anlıyoruz. Allah ıslah etsin.

BİZİM ÖNCELİKLE HOŞGÖRÜYE, GÜLER YÜZE, İYİ NİYETE İHTİYACIMIZ VAR

Şehirle kavgalı, eleştirenleri mahkemeye veren tahammülsüz bir belediye başkanı bu şehirde huzur falan yaratamaz. Bizim bu süreçte öncelikle hoşgörüye, güler yüze, iyi niyete gereksinmemiz var. Biz bunları bulduğunuz sürece ayrışmadan, ötelenmeden, ötekileştirmeden bir arada yaşama azmi, kültürü içerisinde ancak mutlu olabiliriz ve yüzümüz güler diye düşünüyorum. Şahinbey Belediyesi Kadın ve Aile İlmihali diye bir kitap dağıttı. İçerisinde kadının tek başına taksiye binmemesi ve nişanlı ile asla yalnız kalınmaması gerektiğini söyleyen bir kitabı dağıttıran bir belediye başkanının hangi bir görüşte, hangi bir çağdaşlıkla, hangi bir medeniyet seviyesinde olduğunu çok iyi ifade ediyor. Çok büyük bir ayıp. Televizyonu, dergiyi, gazeteyi uyuşturucu diye lanse eden bu kitabı dağıttırarak bu kadar emekçi basın mensubunun emeğini yok sayan böyle bir kültür öyle bir bakış açısının ifadesini sergileyen bir belediye başkanını kınıyorum. Gazeteler yazılı basın görsel basın bütünüyle bizlerin bir anlamda daha da öteki bilgilere ulaşmamızı sağlayan göremediklerimizi duyamadıklarımızı bize söyleyen bir paylaşım aracı hiçbir zaman bir uyuşturucu diye nitelendirilebilecek bir yapı olamaz. Fuhuşun kapısının bakışla aralandığını söylüyor. Bu hangi çağdaş zihniyetin eseri. Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Allah akıl fikir versin. Çocuğumuza, kadınımıza, basına eziyet, televizyon için ötekileştiren böyle bir yaklaşımın artık 31 Mart'ta kapının önüne konulması lazım. Başka seçeneğimiz de kalmadığını düşünüyorum.

ŞAHİNBEY'İ YAŞANILABİLİR BİR KENT YAPACAĞIM

Ben özellikle çevre ve yeşil duyarlılığı konusunda Türkiye'deki birkaç kişiden birisiyim. Gaziantep'te Şahinbey Belediye Başkan adayı olmaktan gurur ve onur duyuyorum. İnşallah inanıyorum ki ben hizmetlerim ile çevreci anlayışımla, kültür, bilgi ve birikimimle, eğitimimin bana verdiği kazanımlarla Şahinbey'i gerçekten örnek bir kent ve yaşanılabilir bir kent yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

GGC’ye yapılan ziyarete CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, belediye meclis üye adayları ile partililerde de katıldı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ