USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HEM DOĞA HEM DE EKONOMİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

Bugüne kadar uyguladığı çevreci projelerle Türkiye’deki diğer kurumlara örnek olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yenilenebilir enerji konusunda yürüttükleri çalışmaları anlattı.

HEM DOĞA HEM DE EKONOMİ KORUMA ALTINA ALINIYOR
28-04-2019 11:02

Başkan Fadıloğlu, gelecek nesilleri yakından ilgilendiren konuya ilişkin, “Bizim buradaki derdimiz; özellikle son dönemde fosil yakıtla çevreye verilen zararı minimum seviyeye indirmek ve belediyemizin kuruluş olarak yenilenebilir enerjide öncü olmasını sağlamak” dedi.

 

Daha önce ‘Sıfır Atık’ misyonuyla hayata geçirdiği Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesi (MÖP), Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Toplanması Projesi (E-MÖP) ve Giysileriniz İkinci Bir Şansı Hak Ediyor’ sloganıyla başlatılan Tekstil Atıklarının Toplanması ve Geri Dönüşüm Projesi ile gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir Şehitkamil’de hayatlarını sürdürmelerini garanti almak için çalışan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yenilenebilir enerji konusuyla ilgili yürütülen çalışmalar konusunda bilgi verdi. Dülük Tabiat Parkı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü İdari Bina, Fidanlık ve Atölyeler hizmet kompleksinin ardından son açılan Şehitkamil Nikah Salonu çatısında da kurulan güneş enerji panelleriyle kendi tükettiği enerjinin büyük bir bölümünü karşılayan hizmet üniteleri oluşturan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalarının kapsamını genişleteceklerini söyledi.

 

İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ OLARAK ETKİLER

“Kömür, petrol ve linyit  gibi yenilenemeyen enerji kaynakları, hem insan ve toplum sağlığının en büyük tehdidi hem de çevre kirliliğinin en büyük sebeplerinden bir tanesidir” diyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme gerekçelerini şu sözlerle anlattı:

 

“Fosil yakıtların en büyük zararı yarattığı hava kirliliğidir. Fosil yakıtlar, küresel ısınmaya yol açar. Meydana gelen birçok doğa olayının ana nedeni fosil yakıtlardır. Fosil yakıtlar; oksijenin azalmasına neden olur, karbondioksit oranını artırır, asit yağmurunu meydana getirir, iklim değişikliklerine neden olur. Fosil yakıtlar nedeniyle etrafa saçılan gaz ve parçacıklar, insan sağlığını olumsuz olarak etkiler. Kansere, solunum yolu hastalıklarına neden olabilir. Hatta ölüme neden olabilir.”

 

HEM DOĞA HEM DE EKONOMİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararın önüne geçmenin yanı sıra belediye olarak ekonomik kazanç elde etme amacını taşıdıklarını kaydeden Başkan Fadıloğlu, doğaya saygılı bir kurum olduklarının altını çizdi. Yapacakları yeni projelerde de yenilenebilir enerji konusunda hassas olacaklarını belirten Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:

 

“Yenilenebilir enerji ile ilgili Şehitkamil Belediyesi olarak ilk başlattığımız proje, Dülük Tabiat Parkı’ndaki özellikle Biyolojik Gölettin enerji giderini karşılamak adına yapmış olduğumuz çalışmaydı. Ondan sonra almış olduğumuz karar ile birlikte yeni yapılan binalarımızın üzerinde hep yenilenebilir enerji panelleri kullanmaya çalıştık. Diğer taraftan yapmış olduğumuz Park ve Bahçeler Müdürlüğü İdari Bina, Fidanlık ve Atölyelerin olduğu yerin üzerindeki çatı, yine yeni yapılan Şehitkamil Nikah Salonu’nun üzerinde de enterkonnekte bağlı, yani ulusal ağa bağlı güneş enerji panellerimiz hizmete girmiş durumda. Bizim buradaki derdimiz; özellikle son dönemde fosil yakıtla çevreye verilen zararı minimum seviyeye indirmek ve belediyemizin kuruluş olarak yenilenebilir enerjide öncü olmasını sağlamak. Şu anda bir taraftan temiz enerji üretip ulusal ağa satan 3 adet ünitemiz var. Diğer taraftan da yaptığımız tüketimle ilgili olarak faturasını ödediğimiz enerji giderlerimiz var.”

 

TÜM ENERJİ GİDERİNİ YENİLENEBİLİR ENERJİDEN KARŞILAMIŞ OLACAĞIZ

Belediyenin tüm enerji kullanımını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak adına çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Bizim buradaki yaklaşımımız, belediyenin toplam enerji gideri kadar, yeni enerji yatırımları yapmak. Kullanacağımız enerjinin tamamını güneş enerjisinden elde edip hem doğaya karşı saygılı olmak hem de ekonomik olarak belediyemizin yükünü ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Tabi bunu bir anda yapmak mümkün değil. Yeni yapılan projeleri, imkan dahilinde hep çelik çatı olarak projelendiriyoruz. Yaparken de açısını imkan dahilinde yine güneyi baz alarak yapıyoruz ki daha fazla verim alalım. İnşallah bu şekilde devam edersek, en kısa sürede belediyemizin tüm enerji giderini yenilenebilir enerjiden karşılamış olacağız. Bu konuda gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki yaşadığımız çevre bize atalarımızın bıraktığı mirası değil, gelecek nesillerimizin emanetidir” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ