USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

SATIN ALMA MÜDÜRLERİ PİYASAYI KONUŞTU

Gaziantep Gastronomi ve Otel Satınalma Müdürleri Eğitim ve Dayanışma Derneği (GOSMED), bölge illerden katılımcıların olduğu piyasa istişare toplantısını Tuğcan Otel’de gerçekleştirdi.

SATIN ALMA MÜDÜRLERİ PİYASAYI KONUŞTU
04-03-2019 11:58

Toplantıya OSMED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arıncı, GOSMED Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Süzerer, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Şahinbey Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Güneş, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli Ahmet Erkanlı ve çok sayıda firma yetkilisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GOSMED Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Süzerer, “Derneğimiz 5 ay önce kuruldu. Biz arkadaşlarımızla daha önce Antalya’ya gidip sektör buluşmaları gerçekleştirmiştik. İşletmede bir kibrit çöpü üzerinden etine kadar satın alırken kalite ve zamanında teslim olayı çok önemli. Gaziantep’te satın alma sektörü sahipsiz bir meslekti. Arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde neler yaparız dedik ve bu derneği kurduk. Aynı zamanda Gaziantep bir UNESCO şehri. Bu bizim için memleketimiz için Şahinbey için Şehitkamil için Gaziantep için büyük bir varlık, hediyedir. Dernek üyelerimizle birlikte sürekli istişare ediyoruz ve iletişim içerisindeyiz. Üyelerimizle; fiyat, kalite, firma analizi yaparak doğru ürün satın almayı, doğru insanlarla alışveriş yapmayı, işletmemize faydalı olabilecek hesapları özel gönderi halinde paylaşarak iletişim kuruyoruz. Uzun zamandan beri Gaziantep turizm sektörü olarak birbirimizden çok uzaktık. Burada toplanmamızın amacı hem bir arada olmak hem de yeni kurulan derneğimizin tanıtımını gerçekleştirmek. OSMED ile birlikte 2019 yılı içerisinde Gastronomi ve Otel Sektörü Büyük Buluşması’nın planlamalarını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İLKEMİZ EĞİTİM

Otel Satınalma Müdürleri ve Eğitim Derneği (OSMED) Genel Başkanı Murat Arıncı, toplantıda yaptığı konuşmada derneklerinin faaliyetlerine değinerek, “Bugün konumuz Gaziantep. Türkiye Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği’nin temsilcilikleri 13 bölgede hizmetine devam ediyor. Burada GOSMED’in misafiriyiz. GOSMED bizi temsil ediyor. Aramızda hiç bir farklılık olmadan Gaziantep’te inşallah beraber uzun yıllar güzel bir yol haritası çizerek, önemli istasyonları beraber kurarak, ilkemizin eğitim olduğunu özellikle belirterek hizmet vermeyi, sürpriz gelişmeleri, Gaziantep’te çok güzel keyifli hareketliliklerin olacağını söylemek isterim. Profesyonel hayatımızda 75-80 bin kişinin sosyal medyada takip ettiği 870 kişiye yakın üyesi olan derneğiz. Akreditasyon sisteminde ilkleri yaratan profesyonel ekipleriyle beraber 16 ayrı üniversiteyle çalışan özel bir derneğiz. İnşallah Gaziantep’teki üniversitelerden yararlanacağız. Görüşmelerimiz devam ediyor. Çünkü profesyonellikte sadece alım-satım ve satın almada bile satış pazarlamanın ruhunda dünya ülkelerinde 7 coğrafyadan insanoğluna izzet-i ikramı biz yapıyoruz. Bu konuda satın alma müdürlerinin ne kadar önemli olduğunu, profesyonelliklerinin ne kadar kendi alanlarındaki çizgileri ve vizyonlarının kalite farklarıyla buluştuğunu anlatmadan geçemeyeceğiz” dedi.

PERDE ARKASINDAKİ KAHRAMANLAR: SATINALMA MÜDÜRLERİ

Satınalma müdürlerinin perde arkasındaki kahramanlar olduğunu vurgulayan OSMED Genel Başkanı Arıncı, “Satın alma müdürü 10 yıl öncesine kadar kendi odasında bir yardımcısıyla beraber depo sistemleri ve gost maliyetlerini takip eden ama kahramanlıklarını perde arkasında yaptıkları işin o kadar çok olmasına rağmen kimse bilmiyor. Sadece satış pazarlama ruhundaki arkadaşlarımızla diyaloglarıyla beraber devam ettikleri o kahramanlıkları hiçbir zaman ön plana çıkmıyordu. Sonrasında ise önemli bir gelişme olarak bizler 2011 yılında fizibilite olarak taban veri uygulamasını hazırladığımız Türkiye Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği’ni kurarak satın almanın ne kadar önemli olduğunu ve turizm

konaklama sektöründeki gizli kahramanları ortaya çıkartmaya karar verdik. GOSMED yönetim kuruluna ayrıyeten Gaziantep’te yapılacak çok büyük işler olduğunu ve bu konuyla ilgili onlarla beraber çok güzel bir veri tabanı kurarak, arkadaşlarımızla hep beraber Gaziantep’e güzel hizmetler yapılacağını umuyorum. Gaziantep’in önemli bir gastronomi şehri olduğunu, dünyada uluslararası arenada turizm konaklama sektörünün önemli bir parçası olduğunu, Akdeniz bölgemiz Antalya ve diğer 12 temsilciğimizle beraber Gaziantep’te büyük buluşmalar yaparak, devletimize memleketimize Gaziantep’imize önemli bir renk katacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

TURLAR AKIN AKIN GELİYOR

Toplantıda konuşan Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, “Bu topraklarda yaşayan insanlarda binlerce yıldan beri alıp-satmanın yanı sıra yapıp-satmayı da kendilerine şiar edinerekten ve tarih boyunca taşı toprağa, toprağı gayrete, gayreti de sabra katıp her zaman üretmişlerdir. Gaziantep, geçmişten günümüze kadar tarih ve kültürel mirasını korumuştur ve ilgili kurum ve kuruluşlarda mirası gelecek nesillere aktarmak için çalışıyorlar. Gaziantep, Yesemek Açık Hava Müzesi, Zeugma Antik Kenti, Mozaik Müzesi, Rum Kalesi ve daha birçok tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra şehir merkezindeki müzelere turların akın akın geldiği bir şehir haline geldi. Dolayısıyla şehrimize olan talep turizmin gelişmesini sağlamıştır. 2-3 yıl içerisinde 20 otel daha açılacak. Şu anda yatırım belgeli 16 otelimiz bulunmaktadır. Toplamda 6 bin 659 yatak kapasitemiz var ve 2-3 yıl içerisinde yatak sayısında 10 bine çıkacağız. Bir yerde turizmden bahsediliyorsa en az 10 yatak olması lazım ve tesislerimizin kalite standartları da çok yüksek” ifadelerine yer verdi.

KALİTENİN YÜKSELMESİNİ AMAÇLIYORSUNUZ

Şahinbey Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Güneş, derneğin faaliyetlerinin kente faydalı olduğunu belirterek, “Zor bir işi yürütüyorsunuz. Üretimin temel faktöründe satın almacılar işin en zor tarafında yer alıyor. Hizmetin kalitesinin yükseltilmesini amaçlıyorsunuz. Sizlerin bu sektörde kaliteli hizmet noktasında gerçekten gizli kahramanlar olduğunuzu düşünüyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ