?>

"2020'de deprem master planı önceliğimiz olmalı"

Gündem - 5 yıl önce

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İMO Şube Başkanı Çeliktürk, mesajında, 2019 yılını çok acı bir kayıpla geride bıraktıklarını belirtti. Çeliktürk, "2019 Yılının Kasım ayında, çok sevdiğimiz bir üyemizi, kardeşimizi imar yasalarına aykırı yapılan bir inşaattaki iskelenin çökmesi sonucu kaybettik. Korkut Küçükcan'ın ölümüne yol açan olayı, sorumlular ortaya çıkarılana ve gerekli cezayı alana kadar takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

2020 Yılı ile ilgili beklentilerini sıralayan Başkan Çeliktürk, "Vatandaşların güvenli ve sağlıklı yapılarda yaşamalarını sağlamak en öncelikli görevimizdir. Bu nedenle yeni yılda ruhsatı olmayan, mühendislik biliminin gereklerine göre yapılmamış, imar uygulamalarına aykırı bina yapımının son bulmasını diliyoruz. İş kazalarının artık tarihe karışmasını istiyoruz. Mühendislik eğitiminin değer kaybetmesine dur denilmesini, fakülte kontenjanlarının ülke gerçeklerine göre belirlenmesini ve eğitimin niteliğinin artırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Çeliktürk, yeni yılda Gaziantep'in en büyük önceliğinin deprem master planının hayata geçirilmesi olduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye bir deprem ülkesi. Bunu değiştirme şansımız yok. Depremleri durdurma imkanımız da yok. Yapabileceğimiz tek şey var. Depremlere hazırlıklı olmak. Gaziantep deprem fay hattına 45 kilometre uzaklıkta. Yani çok yakınız. Bir depremde şehrimizin büyük zarar görmemesi için gerekli hazırlıkları yapmalıyız. Günümüzdeki teknolojik bilgilere göre depremin ne zaman olacağını bilme şansımız yok. Bu nedenle de zaman kaybetmeden deprem master planını hayata geçirmeliyiz. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çalışmalara başladı. Çalışmaların alanında yetkin, donanımlı ekipler tarafından en kısa sürede tamamlanması en büyük temennimizdir. Oda olarak bu konuda bize düşecek her görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirterek, yeni yılın vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini dilerim."

Haftanın Öne Çıkanları

Halı Dünyası Bu Düğünde Buluştu

2019-12-30 07:12 - Gündem

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı için; GERİ SAYIM BAŞLADI

2019-12-29 17:47 - Politika

ING BANK GENEL MÜDÜRÜ PINAR ABAY’DAN SANKO’YA ZİYARET

2019-12-27 10:49 - Ekonomi

İL BAŞKANI KİM OLUR?

2019-12-29 17:40 - Politika

KBB UZMANI OPR. DR. FUAT KARAKUŞ SANKO HASTANESİ’NDE

2019-12-27 15:22 - Sağlık

Yeni yıla sağlıklı başlayın

2019-12-30 07:28 - Sağlık

ÇİMKO ÇİMENTO, ADIYAMANLI USTALARI AĞIRLADI

2019-12-26 07:59 - Ekonomi

GAZİANTEP’E DEĞER KATANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

2019-12-26 07:31 - Kültür & Sanat

SAVUNMA DÖNEMİ ANTEP FOTOĞRAFLARI SERGİLENECEK

2019-12-26 07:39 - Kültür & Sanat

ŞAİR NURULLAH GENÇ, ŞİİR SEVERLERLE BULUŞTU

2019-12-29 12:35 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Günün Manşetleri

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem