?>

ANADOLU’DA TEKSTİL SANATI SÖYLEŞİSİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde Anadolu’da Tekstil Sanatı söyleşisi düzenlendi.

Gündem - 2 yıl önce

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Amfi Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Biret Tavman konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşide, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Halı Tasarımı Öğretim Üyesi Dr. Memik Bünyamin Üzümcü, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru Çoruh’un açılış konuşmaları ve sunumları yer aldı.

Prof. Dr. Biret Tavman konuşmasında, Tekstil Sanat Platformunun, tekstil sanatı ve tasarımı alanında çalışan sanatçı, akademisyen, öğrenci ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek alanın ve alanda çalışan kişilerin gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Prof. Dr. Tavman, “Bu amaç doğrultusunda sanat, akademi ve sektörün birlikte hareket etmesi, dayanışma içinde olması ile olumlu sonuçlar elde edileceği düşünülmektedir. Daha önce İstanbul ve yurt dışında açılan örgü sanatı sergisini ilk defa Anadolu’daki bir şehirde açmanın haklı gururunu taşımaktayız” diye konuştu.

Gaziantep’in tekstil sektörü açısından önemli merkezlerden biri olduğunu vurgulayan GAÜN Halı Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek, farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenlerle öğrencileri bir araya getirmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Tekstil sanatının değer kazanması ve öğrencilerin tasarım yapması bağlamında gerçekleşen söyleşiyle birçok tasarım örneklerinin gösterilmesine fırsat sağladı” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te kaçak ilaç operasyonu

2022-11-02 10:46 - Asayiş

Gaziantep'te dev huzur uygulaması

2022-11-07 07:12 - Asayiş

ERDOĞAN ZİYARETİ VE MİTİNG FİYASKOSU

2022-11-06 14:35 - Gündem

Gaziantep'te otobüs ve tramvaylar 5 KASIM'da ücretsiz

2022-11-04 11:47 - Gündem

Milletvekili Uzer'den müjde üstüne müjde

2022-11-04 19:56 - Gündem

EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ, İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ

2022-11-04 17:47 - Gündem

Gaziantep'te günün defin listesi...

2022-11-02 14:09 - Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te

2022-11-05 12:26 - Gündem

GÖZ GÖRE GÖRE KAZIKLIYORLAR

2022-11-04 19:07 - Gündem

ŞAHİNBEY’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI SPORTİF ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

2022-10-31 12:51 - Spor

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem