?>

BAKAN ERSOY’DAN ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NE TAM NOT

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Şahinbey Millet Kütüphanesini ve Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Gündem - 2 yıl önce

Bir dizi ziyaretler için Gaziantep’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi’nin inşaat çalışmalarını inceledi. Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi olacak olan Şahinbey Millet Kütüphanesi’nde inşaat çalışmalarını ve proje görsellerini inceleyerek Başkan Tahmazoğlu’ndan çalışmalardaki son durumla ilgili bilgi aldı.

 

BAKAN ERSOY KONGRE MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet Şahinbey Millet Kütüphanesinden sonra Şahinbey Kongre Merkezi’ni ziyaret etti. Dev tesiste salonları gezip Şahinbey Konservatuarı’nda eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen Bakan Ersoy öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

İKİ DEV ESER

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesi olacak. 40.000 m2 alan üzerine inşa edilen devasa kütüphane beş katlı olup 24 saat açık olacak. Kütüphane içerisinde grup çalışma salonları, çocuk kütüphanesi, engelsiz yaşam kütüphanesi, yemekhane ve kafeterya, ücretsiz internet hizmetleri verilecek ve internet üzerinden gençler dünyanın dört bir tarafındaki kütüphanelere bağlanarak istedikleri bilgilere erişebilecekler.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyük kongre merkezi olan Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin içerisinde 1600 kişilik büyük salon, iki tane 450 kişilik salon ve 11 tane toplantı salonu bulunuyor. Ayrıca Merkezin içerisinde iki katlı otopark, restoran, gençlik merkezleri bulunuyor. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan evlendirme müdürlüğünde yeni evlenecek çiftler en güzel anlarını yaşıyorlar. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nin açılışı 2021 yılının Aralık ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞU RAHATLIĞA BAK!

2023-07-13 11:00 - Gündem

TBMM'de Gürban fırtınası

2023-07-06 19:55 - Gündem

KÜSGET’te silahlar konuştu

2023-07-06 17:20 - Asayiş

Gaziantep'te silahlı çatışma: Yaralılar var

2023-07-12 23:24 - Gündem

KAPLICA

2023-07-09 20:05 - Gündem

SERUM

2023-07-08 13:05 - Gündem

Son yolculuğuna uğurlandı

2023-07-08 13:11 - Gündem

Covid'den tahliye edilenler için önemli gelişme

2023-07-08 12:52 - Gündem

KÖKSAN’IN FORTUNA GURURU

2023-07-06 18:18 - Ekonomi

YAZSAN OLMUYOR, YAZMAZSAN OLMUYOR!

2023-07-09 20:00 - Gündem

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem