?>

Başkan Yıldırım'dan Güler'e Suç Duyurusu!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı umut Yılmaz ve Şehitkamil Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Güler arasındaki yolsuzluk savaşı devam ediyor.

Gündem - 2 ay önce

 Yolsuzluk iddiaları ile ilgili CHP Şehitkamil ilçe başkanı Hurşit Yıldırım adliye binası önünde basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulundu. Yolsuzluk iddialarını yerinde incelemek için İsmail Güleri belediyeye davet ettiklerini belirten Yıldırım, “iddialarının asılsız olduğunu bilen İsmail Güler gelme cesaretini gösterememiştir.” dedi.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler arasında devam eden yolsuzluk iddiaları, Gaziantep gündemini sarsmaya devam ediyor. Karşılıklı suçlamalarla alevlenen tartışmalara, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım da dahil oldu. Yıldırım, adliye binası önünde düzenlediği basın açıklamasında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Yıldırım, iddiaların araştırılması için AK Parti İlçe Başkanı İsmail Güler’i belediyeye davet ettiklerini belirterek, “İddialarının asılsız olduğunu bilen İsmail Güler, bu davete gelme cesaretini gösterememiştir,” dedi.

Basın açıklaması sırasında bir vatandaşın, Hurşit Yıldırım’a kızını CHP’de Avukat olarak nasıl işe aldığını sorması üzerine Yıldırım, soruya yanıt olarak, “Bu soruyu AK Parti belediyesine ve ilçe başkanlarına da sorabiliyor musun?” şeklinde karşılık verdi. Yıldırım, “15 yıllık Rıdvan Fadıloğlu döneminde Ak Partili Milletvekillerine Belediye başkanlarına, ilçe başkanlarına, AKP’li yöneticilere belediyelere tanıdıklarını alıkları zaman bu soruyu sorma aklımıza geldi mi? Bu soruyu onlara da sormanızı istirham ederim.” dedi.   

“Güler, Yeni İftiralar Atmaya Çalışıyor”Yıldırım, Gülerin yeni yolsuzluk iddiaları için yaptığı basın açıklamasında “AKP Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler geçen haftalarda birtakım iddialarda bulunmuş ve bu iddialar ile şahsımı ve belediye başkanımız sayın umut yılmazı hedef almıştı. Bunun üzerine şahsını, belediyemize davet ettik, bu iddialarını yerinde incelemesini talep etmiştik. Nitekim iddialarının asılsız olduğunu bilen İsmail güler gelme cesaretini gösterememiştir.  Fakat ne gariptir ki İsmail Güler isimli arkadaş ilk açıklamalarında beceremediği iftira ve karalama kampanyasını unutturmak için bu defa da oğlum ve ailesi üzerinden yeni iftiralar ortaya atmaya çalışmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

“İtibar Suikastı Düzenleniyor”Güler’in itibar suikastı düzenlediğini söyleyen Yıldırım, “30 Ocak tarihinde yaptığı basın açıklamasında belediyemiz tarafından yapılan birkaç ihale ve alım işlemlerinin oğlumun şirketi tarafından olduğunu iddia ederek itibar suikastı düzenlemeye çalışmaktadır. Fakat bugün yapmış olduğumuz cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusu neticesinde bahsi geçen şirketlerin hiçbirinin oğluma ait olmadığı, oğluma ait olan şirketin inşaat şirketi olduğu ve sadece bu alanda faaliyet gösterebildiğini gerek vergi levhaları gerekse ticaret sicil gazetesi dokümanlarıyla ortaya koymuş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.

“Karalama Kampanyası Devam Etmemeli”İsmail Güler’e ve AKP yönetimine açıkça seslendiğini ifade eden Yıldırım, “İftira siyasetine bir son verin sayın güler, hiçbir kurum ve başkanlık aileden ve ahlaki değerden üstün değildir. 23 yıldır çamur at izi kalsın siyaseti ile halkın üzerinde algı oluşturmaktasınız. Bunlar artık halk nezdinde karşılığı bulunmamaktadır. İsmail Güler'in bu şekilde iftara atmasına şaşırmadım çünkü basın toplantısında göstermiş olduğu gerçekliği olmayan kurgular AKP'nin refleksel hareketleridir.  Bu gerçekliği olmayan ve hukuk nezdinde ortaya çıkacak karalama kampanyasına İsmail Güler devam etmemelidir. Çünkü sandıkta hezimete uğrayacaklardır.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

KASAP HALİL USTA'DAN O İDDİALARA YANIT

2025-02-04 17:25 - Gündem

Gaziantep'te 31 Ocak'da elektrik kesintisi olacak yerler

2025-01-30 20:15 - Gündem

BU FİYATLAR NE ŞİMDİ HALİL USTA! HALİL USTA'DA FİYAT KAZIĞI

2025-02-04 16:13 - Gündem

İstanbul Emniyeti'nden Edirne KOM Şube Müdürüne Şok Operasyon

2025-02-01 19:58 - Gündem

Mavikent Sanayi Sitesi’nde neler oluyor?

2025-02-02 16:53 - Gündem

Gaziantep'te 4 Şubat'ta elektrik kesintisi olacak yerler

2025-02-03 21:43 - Gündem

AMAN REİS DUYMASIN! BU KİŞİ NEDEN HALA GÖREVDE?

2025-02-01 20:03 - Gündem

Meteoroloji Uyardı: Gaziantep'te Kar Yağışı Bekleniyor

2025-02-05 10:31 - Gündem

GAZİANTEP'TE 6 ŞUBAT'TA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

2025-02-03 17:38 - Gündem

YENİDOĞAN ÇETESİ SANIĞI CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

2025-02-01 21:36 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem