?>

Bir yıl sonra yürümeye başladı, ilk hediyesini Medical Point’ten aldı

Mezarlıkta bulunan hayrat taşının üzerine düşmesi sonucu sol bacağını kullanamayan 11 yaşındaki Yahya Can Atsız, 1 yıl süren tedavisinin sonucunda ilk adımını attı. Yürümeye başlayan Yahya ilk hediyesini ise Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi ve onu iyileştiren doktorundan aldı.

Sağlık - 2 yıl önce

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesindeki mezarlıkta bulunan hayrata su içmek için uğrayan Yahya Can Atsız, yapının üzerine yıkılması sonucu sol bacağında ciddi yaralanma meydana geldi.  Acil bir şekilde en yakın hastaneye kaldırılan ve ilk müdahaleleri yapılan Atsız, tedavisinin tamamlanması için ambulansla Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne getirildi. Bacağında eğilme, atardamarda zedelenme, parmaklarda aşırı ezilme ve sol uyluk kemiğinde çok sayıda kırıkları olan Atsız, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kalender ve Op. Dr. Murat Gök tarafından genel takibi ve tedavisi gerçekleştirildi. Bununla birlikte, Yahya Can Atsız hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hikmet İyem, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Küçük tarafından tedavisi yapıldı.

Tedavi süreci ile ilgili bilgiler veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kalender: ‘’Yahya Can isimli hastamızın yaklaşık bir yıldır hastanemizde tedavisi sürmektedir. Bu süreçte hastanın ayak dolaşımı normale döndü. Sol ayağındaki kırık iyileşti ve implantlar çıkarıldı. Bir yıldır yürümeyen hastamız artık serbest bir şekilde yürümeye başladı. Yaralanma şeklinin çok ağır olmasına rağmen bacağın kesilmeden tedavi ile sonuçlanması hem hastamızı, hem de yakınlarını ve en çok da biz doktorları mutlu etti. Yahya Can’a bacağındaki eğrilik sebebiyle bir ameliyat daha yapacağız. Bugün de kendisine en büyük hayali olan bisikleti armağan etmek istedik.’’ dedi.

“Bacağını kaybedecektik”

Oğlunu tekrar yürürken görmenin mutluluğunu yaşayan Baba Fırat Atsız ise “Olayı ilk duyduğumuzda bu kadar büyük bir yaralanma olduğunu düşünmemiştik. Yanına vardığımızda ciddi bir kanaması vardı ve tesadüfen yoldan geçen ambulans ile hastaneye götürdük. Orada ilk müdahaleleri yapıldı ancak daha donanımlı bir hastanede ciddi ameliyatlar yapılması gerekiyordu. Yoksa oğlumun bacağını kaybetme riski vardı. Hızlı bir şekilde yaptığımız araştırmalar sonucunda Medical Point Gaziantep Hastanesi’nin bu konuda donanımlı olduğunu öğrendik. Hastane ile iletişime geçerek zaman kaybetmeden ambulans ile Şanlıurfa’dan Gaziantep’e geldik. Burada gerçekleşen ameliyatlar ile oğlum bir yılın sonunda yürümeye başladı. Tedavisinde emeğe geçen doktorlarımızdan Allah razı olsun. Bir de ona, en büyük hayali olan bisikleti almışlar. Onu böyle sağlıklı ve mutlu görmek benim için paha biçilemez.” şeklinde konuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin ise Yahya Can’ın hastaneye ilk sevk edildiğinde durumunun oldukça ağır olduğunu vurgulayarak, bir yıl geçmesine rağmen hastanın bisiklet kullanacak düzeye ulaşmasının mutluluk verici bir durum olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şahin, Yahya Can’ın sağlıklı bir biçimde taburcu olması neticesinde ilk adım hediyesi olarak bisiklet hediye etmeyi hastane yönetimi adına uygun bulduklarını kaydederek, Yahya Can’a hayat boyu başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

KAYA GÖREVDEN ALINDI

2023-06-06 10:23 - Gündem

Gaziantep’in yeni valisi netleşiyor

2023-06-05 23:54 - Gündem

AKŞENER'E ÖVGÜLER YAĞDIRDI

2023-06-09 10:41 - Gündem

İşte Bakanlar Kurulu

2023-06-03 21:54 - Gündem

AK PARTİ GAZİANTEP'TE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

2023-06-05 19:48 - Politika

Gaziantep'te 'Rüşvet ve Nitelikli Dolandırıcılık' operasyonu

2023-06-06 13:54 - Asayiş

Gazi şehirliler her kart Gaziantep Kart Projesini sevdi

2023-06-07 14:33 - Gündem

Gaziantep'te dev operasyon

2023-06-03 15:25 - Asayiş

GAÜN’de Dumansız Tütün Kullanımının Sağlığa Etkileri Çalıştayı

2023-06-07 09:43 - Gündem

Gaziantep milletvekilleri yemin etti

2023-06-03 09:55 - Politika

İlgili Haberler

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

20:37 - Sağlık

AMAN DİKKAT! GAZİANTEP‘TE ACİL SERVİSLERDE CİDDİ ARTIŞ!

16:36 - Sağlık

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK ENFEKSİYONU VE HİJYENİN ÖNEMİ

15:32 - Sağlık

Doktorlar 5 gün iş bırakacak

12:01 - Sağlık

GAZİANTEP'TE DOKTORLAR İŞ BIRAKTI!

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem