?>

BM'den Gaziantep baklavasının tescil hikayesini örnek gösterdi

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Örgütü, yalnızca Antep Fıstığı kullanılarak yapılan Gaziantep baklavasının coğrafi işaret tescili almasının pazarlama açısından önemli avantajlar sağladığını açıkladı.

Gündem - 3 yıl önce

Bereketli hilalin ortasında konumlanan Gaziantep'in baklavaları, dünyada dengeli ve ulaşılabilir bir fikri mülkiyet sistemi oluşturabilmek ve yönetebilmek için oluşturulmuş uluslararası kuruluşların en başında gelen BM Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından örnek gösterildi. Türkiye'den ilk kez uluslararası tescil alan ürün olan Antep Fıstığı kullanılarak yapılan baklavaların, uluslararası arenada pazar gücünü elinde bulundurduğunu ve özel sektörü diğer rakiplerine karşı daha güçlü bir konuma getirdiğini kaydetti.

Gaziantep liderliğini koruyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) gastronomi alanında Türkiye'yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, lezzetlerini tescilleyerek bu alandaki liderliğini sürdürüyor. Şehrin kültürünün vazgeçilmezi olan lezzetlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son girişimleriyle 3 yemeğin daha coğrafi işaretini alarak Gaziantep'in coğrafi işaretlemede 67 coğrafi işaret ve bir geleneksel ürün sayısına ulaşmasına yardımcı oldu. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından yapılan başvurular neticesinde son olarak “Antep Şekerli Peynir Böreği”, “Antep Sebzeli Peynir Böreği”, “Antep Mumbar Dolmasının coğrafi işareti alındı. Böylelikle Gazi şehir bu alanda, Türkiye genelindeki liderliğini korudu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te hangi mahallede ve saatlerde elektrik kesilecek?

2021-11-12 16:51 - Gündem

Bu görüntüler artık bezdirdi

2021-11-10 18:49 - Gündem

Dolar kuru 10 TL'yi aştı

2021-11-12 19:31 - Ekonomi

WhatsApp'ta yeni hareketlilik: Son görülme, seçili kişilere kapatılabilecek

2021-11-11 16:34 - Teknoloji

Türkiye'nin benzinli ve dizel araçlara veda edeceği tarih belli oldu

2021-11-12 16:54 - Ekonomi

Dört araç birbirine girdi, araçlardan biri tramvay yoluna uçtu

2021-11-09 10:33 - Asayiş

‘Tosuncuk'un ağabeyi tutuklandı

2021-11-11 17:31 - Gündem

Ticaret Bakanlığı, gümrükte el konulan araçları satışa çıkardı!

2021-11-09 19:44 - Ekonomi

Gaziantep'te korkutan deprem

2021-11-12 07:31 - Gündem

Gaziantep'te günün defin listesi

2021-11-13 16:04 - Gündem

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem