?>

Dilenci çocuklarla ilgili araştırmada şok sonuçlar!

Yaşam - 5 yıl önce

Gaziantep'te dilenci çocukları sokaktan kurtararak, eğitimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla yapılan çalışmada şok edici sonuçlar ortaya çıktı.

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, Gaziantep Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, sokakta dilenen 35 çocuk tespit edildiğini belirterek, "Vakfımızdan bu çocukların kaçına yardımda bulunabileceğimiz soruldu. Biz de 50'ye kadar çocuğun ailesine yardım edebileceğimizi söyledik. 35 Çocuğun adresleri bize verildi. Bu adreslerdeki evlere giderek, çocukları dilenen ailelerin ekonomik ve sosyal durumlarını yerinde inceleyince çok ilginç ve hayret verici sonuçlarla karşılaştık" dedi.

BABA EVDE YATIYOR, İKİ ÇOCUĞU DİLENİYOR

Yetkin, dilenen çocukların ailelerinin gelir durumu ile ilgili yapılan incelemelerin sonucunu şöyle anlattı: "Bize 35 çocuğun ev adresi verildi. Biz bu evlerin 26 tanesini ziyaret ederek inceledik. Bazı evlerde birden fazla çocuk dilendiriliyordu, bazı adreslere de ulaşamadık. İncelediğimiz evler içerisinde, 4 bin liraya kadar geliri olanlar ailelerin olduğunu gördük. 2 bin 800 lira ve asgari ücret gibi geliri olan aileler vardı. İki çocuğunu dilendiren evler gördük. Baba evde oturuyor, iki çocuğunu birden dilendiriyor. Bunu anlamak zor. Bu 26 evin sadece 3 tanesinin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettik. Bunlara da ulaşarak yardım etmeye başladık. Bu konudaki duyarlılıklarından dolayı Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum."

BİR DİLENCİ GÜNLÜK 900 LİRA PARA TOPLUYOR

Dilenciliğin sona erdirilmesi için halkın bilinçlenmesi ve vatandaşların sokakta gördükleri dilencilere para vermemesi gerektiğini belirten Yetkin,  "Maalesef dilenciliği meslek edinen, gelir kapısı görenler var. Bir kişiye yardım edecekseniz, mutlaka onun evini ve ortamını görmeniz, devletten ne kadar yardım aldığını bilmeniz gerek. Aksi takdirde yardımlarımız muhtaç olmayan kişilere gidebilir. Bu çalışma sırasında yalınayak bir köşede oturarak günlük 900 lira para toplayan dilencilerin varlığını öğrendik. Bir insan böyle bir yöntemle günde 900 lira gelir elde ederse, dilenciliği bırakır mı? Biz vakıf olarak, aylık geliri asgari ücretin altında olan ve okula giden çocuğu bulunan ailelere gıda ve eğitim yardımında bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

YARDIM KONUSUNDA 27 YILLIK TECRÜBE

 Yetkin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Hayırseverlerin vakfımıza yaptığı bağışlar, bizler için birer emanettir. Bu nedenle yardım talep eden aileleri çok iyi inceliyoruz. Önce profesyonel ekibimiz gidip inceliyor. Sonra yönetim kurulu üyeleri gidip inceliyor. Deyim yerindeyse muhtacın en muhtacını bulmaya çalışıyoruz. Bu konuda 26 yıllık bir tecrübemiz var. Ayrıca, vakfımızın sabit giderleri ve personel giderlerini vakıf yönetimi kendisi karşılıyor. Vatandaşların yaptığı yardımlar, olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor."

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP MUTFAĞI’NIN TANITIMINA İNOVATİF DOKUNUŞ!

2020-01-05 14:14 - Kültür & Sanat

“TÜBİTAK'IN GAZİANTEP'E ŞUBE KURMASINI İSTİYORUZ”

2020-01-05 14:10 - Ekonomi

MHP NURDAĞI VE KARKAMIŞ’TA YENİ DÖNEM

2020-01-03 07:56 - Politika

KAPLAN'DAN "TEK ARACI OLAN EMEKLİYE MTV MUAFİYETİ TANINMASI KANUN TEKLİFİ"

2020-01-06 07:45 - Politika

Libya tezkeresi Meclis’ten geçti

2020-01-02 15:34 - Gündem

MÜSİAD'tan Kan Bağışına Destek

2020-01-08 12:02 - Sağlık

22 YILLIK ESARET ANKA’DA SON BULDU

2020-01-06 07:11 - Sağlık

ŞAHİN ŞEHİR VE GÜVENLİK SEMPOZYUMU’NA KATILDI

2020-01-02 13:23 - Politika

Gaziantep, Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

2020-01-03 12:02 - Ekonomi

KAPLAN SAĞLIKTA ŞİDDETİ KINADI

2020-01-03 11:28 - Sağlık

İlgili Haberler

PROF. DR. MEHMET ADNAN CELKAN MEDİCAL POİNT'TE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

11:07 - Yaşam

GAZİANTEP'LİLER MUTSUZ!

18:39 - Yaşam

Depremzede çocuk Medical Point'te sağlığına kavuştu

15:05 - Yaşam

Medical Point Gaziantep Hastanesi “Sigaranın Zararlarına Dikkat Çekiyor!”

10:08 - Yaşam

ANKA Hemşireler Günü’nü kutladı 

10:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

BAŞKAN  ŞAHİN'E, YOĞUN İLGİ

12:29 - Gündem

İLK KAFİLE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

11:33 - Gündem

Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

10:14 - Gündem

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem

BAŞ AĞRISI MI, MİGREN Mİ?

10:01 - Gündem