?>

FATMA ŞAHİN, AFET BÖLGELERİNDEKİ 4 İLE TEKNİK GEZİDE BULUNDU

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, afet bölgelerinden Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Gündem - 2 yıl önce

Başkan Fatma Şahin ve beraberindeki TBB heyeti, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketinden etkilenen şehirlerde il ve ilçe belediye başkanları ve yerel yönetim temsilcileriyle doğal afet ve koordinasyon temalı bir dizi toplantılar gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, deprem sonrası yaşananlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Şahin, dünyanın en büyük kara depremleri arasında önemli bir yer tutan Kahramanmaraş depremleri sonrası illerden gelen talepleri TBB olarak karşılamak için Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa’ya teknik ekipman desteği vereceklerini söyledi.

Şanlıurfa’da 15 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi için de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret eden Başkan Şahin, sel sonrasında yaşananlara ilişkin bilgi alarak TBB ve GBB olarak sel sonrası etkilerin en aza indirilmesi adına sürece katkılarından bahsetti.

4 ilde yaptığı görüşmeler sonrası açıklamada bulunan Başkan Şahin, şunları kaydetti:

“Komşularımız bizim canımız, ciğerimizdir. Depremde komşu illerimizdeki belediye başkanlarımızla telefonlarımız hep açıktı. O zorlu süreçte ‘kim kime ne destek verebilir’ düşüncesiyle hareket edildi. Kimin nesi varsa paylaşarak bugünlere kadar geldik. Hepimiz Fırat’ın çocuklarıyız. Ortak bir tarihimiz var. Bu hafta içerisinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa’ya ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerimdeki gayemiz; bu bölgeleri daha dirençli hale getirmek. Çünkü artık biliyoruz ki ülkemiz bir deprem bölgesi bu felaketler bazen sel, bazen kuraklık olarak önümüze çıkıyor. ‘Bölgeyi daha güvenli ve dirençli hale nasıl getireceğiz’ bu konuları çalıştık. Şu anda iyileşme dönemindeyiz, birlikte iyileşeceğiz, yaraları birlikte saracağız.”

Haftanın Öne Çıkanları

CENGİZ GÖKÇEK KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ SATILDI MI? 

2023-04-04 21:11 - Gündem

BAŞARAN'DAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

2023-03-31 12:04 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH VE AYDIN AKYÜREK HALKIN NABZINI TUTUYOR

2023-04-04 15:49 - Gündem

KAYMAKÇI’YA TEŞKİLATTAN BÜYÜK DESTEK

2023-04-02 19:29 - Politika

Uzer'den buruk veda

2023-04-03 16:32 - Politika

ÇARŞI KARIŞTI ESNAFIN ELEKTRİK İSYANI

2023-03-30 19:11 - Gündem

Gaziantep'te kumar baskını

2023-04-05 11:14 - Asayiş

PROF. DR. MEHMET ZİLELİ, SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE

2023-04-05 12:47 - Sağlık

KARADAĞ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

2023-04-02 19:22 - Politika

Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu’ndan Kanserden Korunma Tavsiyeleri

2023-04-03 13:38 - Sağlık

İlgili Haberler

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem