?>

GAGİAD'dan ‘Marka, Patent ve Faydalı Modellerde Son Gelişmler” konulu video konferans

GAGİAD’ın düzenlediği “Marka, Patent ve Faydalı Modellerde Son Gelişmeler” konulu video konferansta marka ve patentin önemi, yurt içi ve yurtdışı tescil işlemleri ve bu süreçteki devlet destekleri konuşuldu.

Ekonomi - 4 yıl önce

GAGİAD'ın düzenlediği “Marka, Patent ve Faydalı Modellerde Son Gelişmeler” konulu video konferansta marka ve patentin önemi, yurt içi ve yurtdışı tescil işlemleri ve bu süreçteki devlet destekleri konuşuldu.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD), “Marka, Patent ve Faydalı Modellerde Son Gelişmeler” toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Türk Patent ve Marka Vekili - Avrupa Patent Vekili Hasan Demirkıran ve Markiz Patent Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Eriman'ın konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer yaptı.

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, “Covid-19'un ekonomiler üzerinde ciddi bir etki oluşturduğu bu dönemde, dijitalleşemeyen ve markalaşma sürecini tamamlayamamış firmalar maalesef varlıklarını sürdüremediler. Türkiye'nin teknolojik gelişimine, ekonomik anlamda kalkınmasına, rekabet ortamının oluşturulmasına ilişkin konularda katma değerli ve markalı ürünler üreterek uluslararası pazarlara sunulması oldukça önemli bir konudur. Markalaşmak uzun soluklu bir süreçtir. Yoğun rekabetin yaşandığı günümüz koşullarında markalaşma ve patent konusu işletmelerin dış pazarlardaki konumunu güçlendirerek, daha güçlü sermaye yapılarının oluşmasını sağlayacaktır. Bu kapsamda bugün burada konuşacağımız ‘Marka, Patent ve Faydalı Modellerde Son Gelişmeler' webinarını çok yararlı buluyorum” dedi.

Üretilen hizmet ve ürünlerin ancak fikri mülkiyet hakları ile gerçek bir değere dönüştürüp güç ve kazanç elde edilebileceğini dile getiren Markiz Patent Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Eriman, “Markalaşma, etkin marka korumasıyla başlar. Yaptığımız tüm çalışmaları ‘marka' ile müşteriye sunarız. Markanın korunması için tescil şarttır.İyi bir marka araştırması yapılmadan başvurulan markalarda bazı problemlerin çıkma ihtimali yüksektir. Bu problemlerle markanın bir benzerinin tescilli olmasından dolayı ret olma ihtimali yükselir, yeniden marka bulmak için harcanan yatırımların maliyeti artar, zaman kayıpları pazarlama planlarının alt üst edebilir, markanın yayınlanmasına karar verilse bile itiraz ihtimali artar, marka için başvurulan sınıfların hepsi kabul olmadığı takdirde yeterli koruma elde edilemeyebilir” ifadelerini kullandı.

Markaların tescil edildikleri ülkelerde korunduğunu söyleyenTürk Patent ve Marka Vekili-Avrupa Patent Vekili Hasan Demirkan ise, “Firmalar, ihracat yaptıkları ülkelerde ve potansiyel olarak pazar alanı olan ülkelerde markalarını tescil ettirmek durumundadırlar. Madrid Protokolü uluslararası marka koruması için bir fırsattır” şeklinde konuştu.

Taklit edilme riski, lisans imkanı, itibar, firma değerini arttırma, uluslararası ortaklıklar ve rakipleri engellemek için mutlaka patent alınmasını dile getiren Demirkıran, “Yeniliklerin ekonomik değeri varsa patent alınmalıdır. Temelde yeni olan üretim veya satış imkanı olan ürün, üretim yöntemi ve sistemler için patent alınır. Unutmayın, eğer bir üretim veya ticaret yapıyorsanız, ancak isminizi, logonuzu, tasarımlarınızı, yeniliklerinizi korumuyorsanız, boşuna para harcıyorsunuz demektir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kimliğini evde unutan öğrencinin imdadına polis yetişti

2021-06-06 10:37 - Eğitim

Araban'da iki araç çarpıştı: 10 yaralı

2021-06-10 06:07 - Asayiş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

2021-06-08 06:13 - Politika

Cisse ve Thiam GELİYOR!

2021-06-09 14:24 - Spor

Başkan Doğru, ekin yangınlarına karşı çiftçileri uyardı

2021-06-11 08:09 - Gündem

Iraklı hasta beynindeki tümörden ANKA'da kurtuldu

2021-06-08 10:44 - Sağlık

Anıt yarışması sonuçları açıklandı

2021-06-10 09:09 - Gündem

Bağımlılığa karşı ‘Hep Birlikte' projesinin destekçisi öğrenciler ödüllendirildi

2021-06-07 14:47 - Yaşam

Gece bıçaklanan genç, sabah hayatını kaybetti

2021-06-10 12:57 - Asayiş

Ceyhun Gürselam, Gaziantep FK’nın takibine girdi

2021-06-06 14:09 - Spor

İlgili Haberler

Araç alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinde yeni düzenleme!

21:34 - Ekonomi

Gaziantep'te doğalgaz fatura krizi!

20:59 - Ekonomi

Ev sahipleri dikkat! Cezası 20 milyon tl! Son gün yaklaştı

20:55 - Ekonomi

Gaziantep kombileri kapatıyor

20:10 - Ekonomi

Altın alacaklar o günü beklesin: İki farklı senaryoyu açıkladı

19:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem