?>

GAİB 100. Eğitiminin özel konuğu İlber Oktaylı

Ekonomi - 4 yıl önce

GAİB 100. Eğitiminin Özel Konuğu İlber Ortaylı

İhracatçılara sunduğu desteklerin yanı sıra düzenlediği eğitim faaliyetleriyle de Bölgenin kalkınmasına katkı sunmayı amaçlayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), 100. online seminerini kıymetli bir konukla taçlandırmaya hazırlanıyor. 8 Temmuz 2021 Perşembe günü gerçekleşecek GAİB 100. webinar’ının konuğu, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı olacak. “Tarihin Ufkuna Yolculuk” başlığını taşıyacak ve GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci’nin moderatörlüğünü üstleneceği etkinlik saat 14.00’te başlayacak ve GAİB’in YouTube kanalından canlı olarak yayımlanacak. İpek Yolu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep’in ticari tarihine dair önemli bilgiler paylaşacak olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Göbeklitepe’den günümüze İpek Yolu üzerinde yaşanan ticari, kültürel, sanatsal ve bilimsel gelişmelerin şehir hayatına etkilerini ortaya koyarak Gaziantep’in bir üretim ve ticaret merkezi hâline gelme sürecine ışık tutacak. Webinar sırasında işaret dili tercümanı da hazır bulunacak olup, etkinlik esnasında form dolduran katılımcılara online katılım belgesi hazırlanacak.

BİR BUÇUK YILDA 100 SEMİNER

2020 yılından itibaren bünyesindeki Eğitim ve Ekonomik Araştırmalar Şubesi öncülüğünde planlı eğitim faaliyetlerine başlayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, aynı yılın Mart ayında Covid-19 pandemisine karşı tedbirlerin yürürlüğe girmesine kadarki dönemde eğitimlerini Birlik binasında bulunan sınıflarda yüz yüze gerçekleştirdi. Kapanma süreciyle birlikte tüm eğitim programını internet ortamına taşıyan GAİB’in 21 Nisan 2020 tarihindeki ilk online seminerine 106 kişi katılırken, zaman içinde yaygınlaşan webinar’ların katılımcı sayısı günümüzde 1000’lere ulaştı. Nisan 2021’de Necil Beykont ile gerçekleştirilen “İngilizce İş Yazışmaları” webinarında 4.339 kişiyle rekor katılımcı sayısına ulaşan GAİB eğitim programları, herkese açık online eğitimleri sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sınırlarını aşarak artık tüm yurda ve hatta yurt dışında yaşayan vatandaşlara ulaşma şansı buluyor. Pandemiyle birlikte hızlanan dijital dönüşüm sürecini eğitim faaliyetlerinin yanı sıra eğitim sonrasında hazırlanan ücretsiz katılım belgelerinin temin aşamasına da taşıyan GAİB, Türkiye’nin QR kodlu online katılım belgesi veren ilk resmî kuruluşu olarak yurdun dört bir yanından eğitimlere katılan kişilerin bu sertifikalara erişmelerini kolaylaştırdı.

Yaklaşık bir buçuk yıl içinde 100 webinar gerçekleştiren GAİB, aynı zamanda uzun soluklu eğitim faaliyetleriyle de dış ticaret sektöründe nitelikli personel istihdamına katkı sağlıyor. Pandemi öncesinde yüz yüze şekilde başlayıp artık tamamı online ortamda yürütülen uzun soluklu eğitimlerden arasında “Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi” ile “E-Ticaret & E-İhracat Uzmanı Yetiştirme Eğitimi” yer alıyor. Şimdiye kadar 10 kez düzenlenen “Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi”nden toplam 195 kişi mezun olurken, 12 kez gerçekleştirilen “E-Ticaret & E-İhracat Uzmanı Yetiştirme Eğitimi”nden mezun olanların sayısı ise 294’ü bulmuş durumda. İlerleyen dönemde mezun sayısını daha da artırmayı hedefleyen GAİB, mezunlarının dış ticaret sektöründeki istihdamını kolaylaştırma yolunda da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Mercanoğlu ailesini mutlu günü

2021-06-27 16:20 - Gündem

Gençler Tasarladı, GAHİB Dokuyacak

2021-06-28 08:43 - Ekonomi

Çelik: 'Hiçbir şey olmamış gibi yalana devam ediyorlar'

2021-06-29 06:32 - Politika

GAİB yaz dönemi eğitim takvimi belli oldu

2021-06-30 09:25 - Ekonomi

İşte yeni normalleşme ve alınacak tedbirler

2021-06-30 06:59 - Gündem

1,5 milyon liralık yalıtım vurgunu

2021-06-30 08:10 - Asayiş

Antalya ve Hatay'da düzenlenen şampiyonalarda büyükşehir rüzgarı esti

2021-06-30 09:20 - Spor

Kayıt dışı çalışmaya geçit yok

2021-06-30 09:47 - Gündem

Atış poligonunda silah yanlışlıkla ateş aldı: 1 ölü

2021-07-01 06:14 - Asayiş

Otomobilde silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

2021-06-29 09:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Araç alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinde yeni düzenleme!

21:34 - Ekonomi

Gaziantep'te doğalgaz fatura krizi!

20:59 - Ekonomi

Ev sahipleri dikkat! Cezası 20 milyon tl! Son gün yaklaştı

20:55 - Ekonomi

Gaziantep kombileri kapatıyor

20:10 - Ekonomi

Altın alacaklar o günü beklesin: İki farklı senaryoyu açıkladı

19:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

BAŞKAN  ŞAHİN'E, YOĞUN İLGİ

12:29 - Gündem

İLK KAFİLE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

11:33 - Gündem

Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

10:14 - Gündem

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem

BAŞ AĞRISI MI, MİGREN Mİ?

10:01 - Gündem