?>

GAÜN’de Dumansız Tütün Kullanımının Sağlığa Etkileri Çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde, GAÜN Aile Hekimliği Anabilim Dalı ve TÜBİTAK işbirliğiyle “Dumansız Tütün(Maraş Otu) Kullanımının Sağlığa Etkileri Çalıştayı” düzenlendi.

Gündem - 2 yıl önce

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan GAÜN Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hamit Sırrı Keten, “Düzenlemiş olduğumuz bu çalıştayda Maraş otunun sağlığa etkilerini tartışacağız. Maraş otu Kahramanmaraş ve çevre illerde yaygın olarak kullanılan dumansız bir tütün çeşididir. 6 Şubat depreminin gerçekleştiği bu coğrafyada; depremin ekonomik, sosyal ve ruhsal yıkımlara sebep olmasıyla birlikte Maraş otunun kullanım oranının arttığını ve yaygınlaştığını düşünmekteyiz. Maraş otu halk tarafından sigaradan daha az zararlı olarak biliniyor, sigara bırakma yöntemi olarak kullanılıyor. Bu çalıştayda Maraş otu kullanımın sağlık üzerinde kanıtlanmış etkileri literatür eşliğinde tartışılacaktır. Bu çalıştayın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı TÜBİTAK’a, Gaziantep Üniversitesi’ne, davetli konuşmacılara, bilimsel kurula, aile hekimliği anabilim dalının çalışkan asistanlarına ve değerli tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Doç. Dr. Hamit Sırrı Keten çalıştay ile ilgili, “Düzenlemiş olduğumuz bu çalıştayda Maraş otunun özelliklerini, kullanım sıklığını, sağlık üzerine etkilerini, kardiyovasküler etkilerini, solunum sistemi üzerine etkilerini, nöropsikiyatrik etkilerini, ağız sağlığına etkilerini, hematolojik ve immünolojik paramatrelere etkilerini tartışacağız. Sunumlar sonrasında grup çalışmaları yapacağız. Grup çalışmaları sonrasında ise çalıştay raporu hazırlayacağız. Bu raporu; Sağlık Bakanlığı’na, Gaziantep ve Kahramanmaraş Valiliğine ileteceğiz” ifadelerine yer verdi.

Çalıştayda Uzm. Dr. Numan Güvenç, Doç. Dr. Özgür Altınbaş, Dr. Öğr, Üyesi Sibel Doğru, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Koçtürk, Uzm. Dr. Yıldız Büyükdereli Atadağ, Dr. Zekiye Temizkan, Uzm. Dr. Ahmet Şahin, Uzm. Dr. Hüseyin Üçer, Dr. Güler Gizem Doğan konuşmacı olarak yer aldı.

Çalıştaya GAÜN Tıp Fakültesi hekimleri, çevre illerden hekimler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

KAYA GÖREVDEN ALINDI

2023-06-06 10:23 - Gündem

Fatma Şahin görevi bırakıyor

2023-05-31 11:23 - Gündem

Gaziantep’in yeni valisi netleşiyor

2023-06-05 23:54 - Gündem

İşte Bakanlar Kurulu

2023-06-03 21:54 - Gündem

AK PARTİ GAZİANTEP'TE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

2023-06-05 19:48 - Politika

YERLİKAYA İÇİŞLERİ BAKANI OLUYOR

2023-06-02 11:17 - Gündem

Gaziantep'te 'Rüşvet ve Nitelikli Dolandırıcılık' operasyonu

2023-06-06 13:54 - Asayiş

Gaziantep'te dev operasyon

2023-06-03 15:25 - Asayiş

GAÜN’de Dumansız Tütün Kullanımının Sağlığa Etkileri Çalıştayı

2023-06-07 09:43 - Gündem

Başaran, "Her şey İYİ olacak"

2023-05-31 15:11 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem