?>

GAZİANTEP'TE BORÇLAR SİLİNİYOR

Gaziantep'te uzun süredir sağlık sigortası borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için önemli bir adım atıldı.

Gündem - 4 ay önce

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen kanun teklifiyle, 1 Ocak 2015 öncesi Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu bulunan yaklaşık 400 bin kişinin toplam 2 milyar TL’lik borçları silindi. Bu düzenleme, Gaziantep'teki birçok aileyi rahatlatırken, sağlık hizmetlerine erişim konusunda uzun süredir sıkıntı yaşayan vatandaşlar için umut oldu.

GSS borçlarının silinmesi, özellikle düşük gelirli aileler ve sağlık hizmetlerine erişim sıkıntısı çeken vatandaşlar için büyük bir fırsat doğurdu.

Ancak hükümetin yayımladığı karara göre, bu süre zarfında borcunu ödeyen vatandaşlara herhangi bir iade yapılmayacak ve ödeme yapmayanların borçları silinecek. Gaziantep'te vatandaşlar, bu düzenlemeyle sağlık hizmetlerinden daha kolay yararlanabilecek.

Engellilere ÖTV’siz Araç Satışı Artık 10 Yılda Bir Yapılacak

Gaziantep'te engelli vatandaşları ilgilendiren bir diğer önemli değişiklik ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetine ilişkin oldu. Yeni düzenlemeyle engelliler,

ÖTV’siz araç alım hakkından 10 yılda bir kez yararlanabilecek. Ayrıca alınacak aracın en az yüzde 20 yerli katkı oranı taşıması zorunlu hale geldi. Bu değişiklik, engelli bireylerin ulaşımını kolaylaştıracak ve yerli otomobil üretiminin teşvik edilmesine katkı sağlayacak.

Gaziantep'teki engelli vatandaşlar, bu düzenleme ile araç alımında daha avantajlı bir duruma gelirken, yerli üretime de destek verilmiş olacak. Yerlilik şartı, otomobil sektöründeki üreticilere yeni fırsatlar yaratacak ve yerli araçların tercih edilmesini sağlayacak.

GSS Borçlarını Ödeyemeyen Gaziantepliler İçin Umut Işığı

Yeni düzenleme, Gaziantep'te GSS borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için de önemli bir gelişme oldu. Özellikle düşük gelirli aileler, yıllardır birikmiş GSS borçları nedeniyle sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamıyordu.

ÇED Olumlu Kararı: Kontrolmatik ve Progresiva Enerji'den Büyük Proje

Gaziantep'te bu düzenlemeyle, 2015 öncesi döneme ait tüm GSS borçları, gecikme faizi ve cezalarıyla birlikte silindi.

Ancak, borcunu ödeyen vatandaşlar için herhangi bir iade ya da mahsuplaşma yapılmayacak olması, Şanlıurfa’daki bazı vatandaşlar arasında hayal kırıklığına neden oldu.

ÖTV muafiyeti ve yerli katkı oranı şartı getirilen yeni düzenleme, Gaziantep'teki engelli vatandaşların daha uygun fiyatlarla araç sahibi olmalarını sağlayacak. Yeni düzenlemeyle birlikte, engelli bireyler ulaşım konusunda daha bağımsız hale gelirken, yerli otomobil üreticilerinin de iş hacmi genişleyecek.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP'TE O FİRMALAR İFLAS EDİYOR

2024-12-25 19:19 - Gündem

ADALET YERİNİ BULDU

2024-12-26 16:51 - Gündem

TAŞDELEN'İ ÜZEN KAZA!

2024-12-21 20:01 - Gündem

SUCU BUNU YAPTI MI?

2024-12-23 15:33 - Gündem

Meteorolojiden Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı!

2024-12-22 22:14 - Gündem

GAZİANTEP'TE DOĞALGAZ SAYAÇLARI DEĞİŞİYOR

2024-12-21 18:18 - Gündem

Hakkı Kılıç’a önemli görev

2024-12-22 13:25 - Gündem

SUCU’NUN YAPTIĞINI DÜŞMAN YAPMAZ!

2024-12-24 09:06 - Gündem

SUCU LEVEL ATLADI

2024-12-25 12:57 - Gündem

GAZİANTEP'TE BIÇAKLI SALDIRI

2024-12-21 18:46 - Asayiş

İlgili Haberler

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Günün Manşetleri

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem