?>

GİBTÜ’DEN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

GİBTÜ ile uluslararası alanda önemli bir yere sahip olan Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı. Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan üniversitelerle eğitim anlaşmaları imzalamaya devam eden Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi.

Eğitim - 2 yıl önce

Akademik personel ve öğrenciler arasında uluslararası ve kültürler arası iletişimi teşvik etmek için Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Malezya İslami İlimler Üniversitesi (Islamic Science University of Malaysia) arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı.

Paydaşlar arası iş birliği görüşmelerinde bulunmak ve protokol imzalamak amacıyla Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gelen Islamic Science University of Malaysia Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mohamed Yusoff, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Asmady Haris ve Mohd Hazrul Fareeza Harun, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette lisans/lisansüstü düzeyinde öğrenci değişim faaliyetlerinin artırılması konusunda öğrencilerin teşvik edilmesi ve akademik iş birliğinin arttırılması konuları görüşüldü.

“ÜNİVERSİTEMİZİN ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANINIRLIĞINI ARTTIRACAĞIZ”

Rektörlük makamında imzalanan protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir,  Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini, bu tarz iş birliği protokollerinin üniversite personeli ve öğrencilerinin dünyaya açılmasına, kendilerini ve bakış açılarını geliştirmelerine olanak sağladığını belirtti.

Rektör Demir, “İmzaladığımız bu protokolün ortak araştırma projeleri yürütme ve bilimsel çalışmalar yapma noktasında imkân sağlamasının yanı sıra akademik ve kültürel anlamda Türkiye ile Malezya ilişkilerini daha da ileri bir düzeye taşınacağını, İslam dünyasına örnek olacağını ve ilham vereceğini umut ediyoruz.” dedi.

PROTOKOL NELERİ KAPSIYOR?

Rektör Demir, “Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde Malezya heyetinin üniversitemizi ziyaret etmelerinden son derece memnun olduk.  Malezya İslami İlimler Üniversitesi ile iş birliğini arttırmak amacıyla imzalanan bu protokol sayesinde üniversitemizin Tıp, Mühendislik, Hukuk ve İslami İlimler Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri başta olmak üzere önümüzdeki dönemde hazırlanacak projelerden faydalanabilecekler. Protokol kapsamında öğretim üyeleri ve araştırmacılar üniversitelerin ortaklaşa belirleyeceği program çerçevesinde akademik bağlantılar kurmak, ders vermek veya araştırma faaliyetleri yapmak amacıyla karşılıklı olarak üniversiteleri ziyaret edebilecekler. Bu değişimlerden ve akademik iş birliği protokolünden faydalanan kişiler farklı ortamlarda çalışmalarını kolaylaştırmak için dersleri gözlemlemek, eğitim almak ve ders vermek gibi imkânlara sahip olacak ve ortak hareket edebileceklerdir. Aynı zamanda öğrenciler, karşı kurumda ders faaliyetlerine katılabileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında yapılan protokol imza törenine GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin,  Malezya İslami İlimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mohamed Yusoff, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Asmady Haris, GİBTÜ Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Fahri Çepik, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Aksoy Çınar, Mohd Hazrul Fareeza Harun katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TAŞINIYOR

2023-06-16 18:24 - Gündem

Türkiye’nin en zengin 10 ismi açıklandı: Erdemoğlu Holding 1. sırada

2023-06-15 14:23 - Gündem

Faciadan dönüldü

2023-06-16 22:59 - Gündem

Erdal Güneş'in ilk yardımcısı belli oldu

2023-06-12 14:31 - Spor

Gaziantep’teki kanlı infaz saniye saniye görüntülendi

2023-06-18 17:40 - Asayiş

Daha önce Gaziantep'te görülmüştü

2023-06-12 22:38 - Gündem

Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt Medical Point Gaziantep’te

2023-06-16 11:39 - Sağlık

Gaziantep'te dehşet... Eşine ve kayınpederine ateş açtı

2023-06-16 12:43 - Asayiş

İNTERNET MEDYA CEMİYETİ BAŞKANI SABAH'TAN KINAMA

2023-06-18 11:40 - Gündem

Gaziantep'te fuhuş operasyonu

2023-06-14 12:56 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Öğretmenlere müjdeli haber!

20:09 - Eğitim

MEB'den sınıf tekrarı kararı

19:36 - Eğitim

REKTÖR DOĞAN'DAN ANLAMLI ÇAĞRI

17:15 - Eğitim

YENİ REKTÖR GÖREVİ DEVRALDI

21:27 - Eğitim

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

17:18 - Eğitim

Günün Manşetleri

BAŞKAN  ŞAHİN'E, YOĞUN İLGİ

12:29 - Gündem

İLK KAFİLE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

11:33 - Gündem

Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

10:14 - Gündem

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem

BAŞ AĞRISI MI, MİGREN Mİ?

10:01 - Gündem