?>

GTO Meclisi Vali ve Belediye Başkanlarını ağırladı

 YILDIRIM: Enflasyon muhasebesi zorunlu bir ihtiyaç haline geldi

Ekonomi - 2 yıl önce

-   TEYMUR: Gaziantep Alışveriş Günleri 9 Aralık’ta başlıyor

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) genişletilmiş olarak gerçekleştirilen kasım ayı olağan meclis toplantısında Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GTO Meclis ve Meslek Komite üyeleriyle bir araya geldi.

GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis, Meslek Komite ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda üyelerimizin sektörel ihtiyaç ve talepleri ele alındı, yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 4. Gaziantep Alışveriş Günleri’ne değinerek, “Gaziantep Alışveriş Günleri’nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğiz. Her işletme belirlediği üründe belirlediği oranda indirim yapıyor ve herkes kendi işyerinde bu etkinliğe destek veriyor. Böylece hem kent ekonomisi canlanıyor hem de tüketici uygun fiyatlı ürünle buluşuyor. Kampanyamız için işletme başvuruları devam ediyor. 9 Aralık’ta da startı veriyoruz. 19 Aralık’a kadar 10 gün boyunca devam edecek etkinliğimizin şehrimiz için, üyelerimiz için ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yıldırım: EYT, olumsuz etki yaratmayacak formüllerle yürürlüğe girmeli 

Meclis toplantısında yaptığı konuşmada güncel gelişmeleri değerlendiren, Gaziantep Ticaret Odasının kasım ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında Meclis ve Meslek Komite üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, EYT konusunda da açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti: 

“EYT konusu işletmelerimizi yakından ilgilendiren bir konu… Uzun zamandır tartışılan ve yakında karara bağlanacak olan EYT’nin iş gücü piyasasına, mal ve hizmet arzının kalitesine, maliyetlere etkileri doğru değerlendirilmeli. Kıdem tazminatları işverenler için büyük bir finansal yük oluşturacak. Öte yandan; iş hayatında EYT'lilerin ağırlığı yüzde 25-30 arasında… Bu, iş gücünün iş hayatından çekilmesi, yetişmiş iş gücü kaybı riski demek. O nedenle beklentimiz, EYT’nin iş gücü ve finansman açısından olumsuz etki yaratmayacak formüllerle yürürlüğe girmesi…”

Yıldırım: Enflasyon muhasebesi zorunlu bir ihtiyaç haline geldi

Konuşmasında yüksek enflasyonun işletmelerin mali tablolarında tahribata yol açtığını ifade eden Başkan Tuncay Yıldırım, “İşletmelerimiz yükselen enflasyon nedeniyle oluşan gerçek olmayan kârların vergilendirilmesi ile karşı karşıya. Dolayısıyla enflasyon muhasebesi zorunlu bir ihtiyaç haline geldi. Enflasyon muhasebesi, finansal tabloların gerçeği yansıtması ve vergi matrahlarının doğru bir şekilde hesaplanması için önemli. Parasal olmayan varlıkların enflasyon karşısında eriyen değerleri yerine gerçek değerleri ile bilançolara yansıtılmasını sağlayacaktır.  Böylece ekonomi yönetiminin enflasyon ile mücadelesine de katkı sunacaktır.” şeklinde konuştu.

Yıldırım: Komiteler bizim sahadaki gözümüz, kulağımız 

GTO Meslek Komite üyelerinin de katıldığı toplantıda komite çalışmalarına dikkat çeken Yıldırım, “Bu dönem meclisimizle, komitelerimizle genç, heyecanlı, vizyon sahibi bir ekip olduğumuz aşikâr… Bu ekibin Odamızın misyonu, vizyonu ve stratejik hedefleri doğrultusunda sektörleri ve şehri için özveri ile çalışacağından şüphem yok. Bu gençliği, dinamizmi kullanmalıyız.” diyerek şöyle devam etti:

“Büyüklerimizin tecrübeleri ile Odamızın bilgi birikimi ile kurumsal hafızası ile bu gençliği birleştirmeliyiz. Bir şeyin altını çok net çizmek istiyorum; Komitelerimiz çalıştıkça, komitelerimiz sektörlerindeki gelişmeler ile ilgili bizi besledikçe biz daha güçlü oluruz. Daha doğru aksiyonlar alırız. Çünkü komiteler bizim sahadaki gözümüz, kulağımız… O nedenle komitelerin bize verdiği geri bildirimler çok kıymetli. Unutmayın ki, Gaziantep Ticaret Odasının gücü komitelerin aktifliği ile doğru orantılıdır.”

Teymur ve Yıldırım’In konuşmaları ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ağırlayan GTO Meclisinde GTO üyelerinin sektörel ihtiyaç ve talepleri değerlendirildi. Yaşanan sorunlara yönelik belediye faaliyetleri ve çözüm önerileri de masaya yatırıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te silahlı çatışma

2022-11-30 14:51 - Gündem

Valilikten son dakika yasak kararı

2022-11-25 13:42 - Gündem

MAKARNA SEKTÖRÜ GAZİANTEP’TE BULUŞTU 

2022-11-30 12:58 - Gündem

MSB acı haberi duyurdu: 2 şehit, 2 yaralı

2022-11-25 20:59 - Gündem

Akınal’ın özrü kabahatinden büyük

2022-11-28 18:26 - Spor

Kayınço dehşeti!

2022-11-30 17:46 - Gündem

TAHMAZOĞLU’NA VEKİLLİK OPERASYONU MU YAPILIYOR? ŞAHİNBEY’E KIYMAYIN

2022-11-25 15:51 - Politika

Ökkeş Sabah Diyor ki: GFK'de yaprak dökümü başladı

2022-11-26 15:38 - Spor

Minik Efnan yaşam savaşı veriyor

2022-11-27 11:57 - Gündem

GTO-ÖZDAĞ KAVGASI! Yıldırım'dan sert cevap

2022-11-24 13:13 - Gündem

İlgili Haberler

Araç alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinde yeni düzenleme!

21:34 - Ekonomi

Gaziantep'te doğalgaz fatura krizi!

20:59 - Ekonomi

Ev sahipleri dikkat! Cezası 20 milyon tl! Son gün yaklaştı

20:55 - Ekonomi

Gaziantep kombileri kapatıyor

20:10 - Ekonomi

Altın alacaklar o günü beklesin: İki farklı senaryoyu açıkladı

19:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem