?>

Hasan Öztürkmen, büyük mitingde konuştu: Sağlık Bakanı istifa etmeli

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na tepki gösteren yaklaşık 30 meslek örgütü, Büyük Ankara Mitingi’nde bir araya gelerek taleplerini yüksek sesle dile getirdi.

Gündem - 6 ay önce

Mitinge CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen de katıldı. Gaziantep Aile Hekimleri Derneği üyesi hekimler ile birlikte alandaki yerini alan Öztürkmen, kürsüden bir konuşma yaptı.

Öztürkmen konuşmasında şunları söyledi:

‘SAĞLIK İÇİN TEHLİKE SAĞLIK BAKANIDIR’

Hekimlere ‘giderlerse gitsinler’ dediler, inadına gitmeyeceğiz. Gidecek olanlar siz değilsiniz. Gidecek olanlar hırsızlardır, halka hesap veremeyenlerdir. Gitmesi gerekenler İstanbul’da 12 bebeğimiz kendi sorumluluklarında katledilirken seyredenlerdir. Sağlık için tehlike bugünkü Sağlık Bakanı’dır. Bir an önce istifa etmelidir. Bu iktidar zamanında ülkenin en büyük sorunlarından birisi sağlık sektörü haline gelmiştir. Sağlık sektöründe bir türlü düzeni tutturamayanlar, bütün kabahati doktorda bulmaktadır. Bütün kabahat, liyakatsiz yöneticilerdedir. Biz sonuna kadar yanınızdayız.

'SAĞLIK BAKANLIĞI’NA DÜŞÜK NOTLAR'

Mitingde Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir’in konuşması dikkat çekti.

Dr. Ahmet Kandemir, mitingde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine yönelik uygulamalarını sert bir şekilde eleştirerek bakanlık yöneticilerini puanladı. Kandemir, sağlıkta şiddete çözüm üretilmemesi, güvenli çalışma ortamının sağlanamaması ve angarya iş yükünün azaltılmaması gibi konularda bakanlığa sıfır puan verdi. Ancak, aile hekimliği cezalarının artırılması ve çalışma barışını bozan düzenlemelerin yapılması konularında bakanlığa tam puan verdi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Hayaldi Gerçek Oluyor... CHP Eriyor Akparti Büyüyor

2024-10-15 21:01 - Gündem

AİLE KATLİAMINDA ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

2024-10-13 13:22 - Gündem

SKANDAL! GAZİANTEP'TE ÖZEL HASTANELER İÇİN ŞOK İDDİALAR!

2024-10-12 19:49 - Gündem

Şehitkamil Polis Lojmanları için FLAŞ KARAR!

2024-10-17 20:14 - Gündem

SONDAKİKA...GAZİANTEP'TE KORKUTAN PATLAMA!

2024-10-16 16:21 - Gündem

İNTİHAR EDEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU!

2024-10-19 13:03 - Asayiş

BİR BU EKSİKTİ! AMAN DİKKAT!

2024-10-12 23:07 - Gündem

Gaziantep'te İŞ MERKEZİNDE şüpheli ölüm!

2024-10-12 20:19 - Asayiş

SONDAKİKA... EKMEĞE ZAM GELDİ!

2024-10-15 15:47 - Ekonomi

Gaziantep’te polise hain saldırı

2024-10-13 15:31 - Gündem

İlgili Haberler

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Günün Manşetleri

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem