?>

Hastane personeline anne sütünün önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi personeline Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün ve emzirmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığını arttırmak amacı ile eğitim semineri düzenlendi.

Sağlık - 4 yıl önce

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde Emzirme Haftası dolayısıyla, anne sütünün önemine dikkat çekmek ve emzirme konusunda farkındalık oluşturmak için eğitim düzenlendi. Eğitime Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Sivaslı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yasemin Dokuzoğlu, Uzman Diyetisyen Gülen Mavi Canlı, Ebe Seda Kıroğlu, hemşire Cangül Şahan katıldı.Özel Gaziantep Anka Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Sivaslı bebekler için en ideal besinin anne sütü olduğunu ifade ederken, Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yasemin Dokuzoğlu da emzirmenin anne sağlığını koruduğunu belirtti. Gaziantep Özel Anka Hastanesi Uzman Diyetisyen Gülen Mavi Canlı ise ” Hiçbir besin anne sütünün yerini tutmaz" diyerek anne sütünün önemini bir kez daha vurguladı.

“Bebekler için en ideal besinin anne sütü”

Yeni doğan bebek için en ideal besinin anne sütü olduğunu dile getiren Özel Gaziantep Anka Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Sivaslı, “Özellikle annelik deneyimini ilk kez yaşayanların, doğum sonrası ilk saatlerden itibaren emzirmeye başlaması çok önemli. Bu öncelikle ilk günlerde bebeğin şekerinin düşme riski ve sarılık riskini azaltır. Anne ne kadar çabuk emzirmeye başlar ve ne kadar sık emzirirse sütü de o kadar çabuk artar. Anne sütündeki antikorlar bebeği mikroplu hastalıklara karşı korur. Anne sütü ile beslenen bebekler ishal, öksürük, mide, bağırsak enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları ve diğer sık görülen bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanır. Alerji, obezite, diyabet, kolit, gibi kronik hastalıklar anne sütü alan çocuklarda daha az görülürken bebeğin çene, diş sağlığı ve zeka gelişimi olumlu yönde etkilenir” dedi.

“Emzirmek annenin sağlığını korur”

Anne sütünün bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi açısından önemli olduğunu dile getiren Op. Dr. Yasemin Dokuzoğlu, “Emzirmek annenin sağlığını korur. Meme, rahim, yumurtalık kanseri ve kemik erimesi riskini düşürür. Emzirme sürecindeki düşük ostorojen seviyesi meme kanseri riskini azaltır. İçindeki etken maddeler hem bebeğin fizyolojik gelişimini sağlarken hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Bebekte gaz, beslenme bozukluğu, kabızlık, ishal, kusma, kilo alamama gibi sorunlar daha az gözükür. Bebek enfeksiyonlara karşı daha dirençli olur. Alerjik reaksiyonlara daha az rastlanır'' şeklinde konuştu.

“Hiçbir besin anne sütünün yerini tutmaz”

Anne sütünün, annenin bebeğine vereceği en güzel hediye olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Gülen Mavi Canlı ise ,” Hiçbir besin anne sütünün yerini tutmaz. Anne sütü eşsiz bir besin kaynağıdır. Hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz. Bu nedenle bebeklerin anne sütüyle beslenmesi önemlidir. Emzirmek anneyi de birçok hastalıktan korur” diye konuştu.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Ayrıca Emzirme Haftası kapsamında hastanede bilgilendirici afişler asılıp, kurulan stantta anne adaylarına emzirme konusunda bilgi verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Emniyeti'nde büyük değişim

2021-10-07 18:12 - Gündem

Fırat Bozfırat'a TDP'de önemli görev

2021-10-09 12:13 - Politika

Türk doktorun keşfettiği hastalık tıp literatürüne soyismiyle kaydedildi

2021-10-06 11:01 - Sağlık

Cinayet gibi kazada yeni gelişme!

2021-10-08 19:09 - Gündem

GAÜN'DEN örnek sosyal sorumluluk projeleri

2021-10-08 06:18 - Yaşam

171 ülkeye 2 milyar 82 milyonluk dolarlık ihracat

2021-10-11 06:32 - Ekonomi

Balkondan beton zemine düşen diş doktoru hayatını kaybetti

2021-10-10 10:31 - Asayiş

La Palma Yanardağı'nda lavlar onlarca evleri yuttu

2021-10-11 06:15 - Dünya

Genç iletişimcilere oryantasyon eğitimi

2021-10-06 13:26 - Eğitim

Gaziantep'te 87 kilo eroin ele geçirildi

2021-10-08 17:37 - Gündem

İlgili Haberler

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

20:37 - Sağlık

AMAN DİKKAT! GAZİANTEP‘TE ACİL SERVİSLERDE CİDDİ ARTIŞ!

16:36 - Sağlık

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK ENFEKSİYONU VE HİJYENİN ÖNEMİ

15:32 - Sağlık

Doktorlar 5 gün iş bırakacak

12:01 - Sağlık

GAZİANTEP'TE DOKTORLAR İŞ BIRAKTI!

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem