?>

Hedef Bulgaristan pazarı

Gaziantep Ticaret Odası Dış Ticaret İstihbarat Merkezi tarafından organize edilen ve ihracatçılarımızı Balkan ülkeleri ticaret müşavirlerimizle bir araya getiren "Hedef Pazar Balkanlar” webinar serisinde bu kez Bulgaristan pazarı ele alındı.

Ekonomi - 5 yıl önce

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın da katıldığı, Gaziantep’in Bulgaristan ile olan ticari ilişkileri ve yeni fırsatların incelendiği webinarda konuşmacılar T.C Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel ve T.C Sofya Ticaret Müşaviri Sinem Taştan oldu.

Kadınlarımızı böylesine önemli görevlerde görmekten büyük mutluluk duyuyorum

Bulgaristan’ın ekonomik durumu, ticari altyapısı ve sunduğu fırsatlara ilişkin sunumların gerçekleştirildiği webinarda konuşan Başkan Yıldırım, “İki kız çocuğu babası olarak kadınlarımızı böylesine önemli görevlerde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Türk kadınının her şeyin en iyisini yapacağına en güzel örnek sizlersiniz. İnanıyorum ki her alanda, her sektörde kadınlarımız daha fazla görev alacak ve ülke geleceğimiz açısından önemli roller oynayacak. Bizler de bununla gurur duyacağız. Sizleri böylesi nezih görevlerde bulunmanızdan dolayı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

 

Amacımız üretim kabiliyetimizi ve ticari tecrübemizle iş birlikleri oluşturmak

2019 rakamlarına göre Gaziantep’in Bulgaristan ile yaklaşık 55 milyon dolarlık bir dış ticaret hacmi olduğunu ifade eden Yıldırım, karşılıklı ticarette Gaziantep lehine bir durum söz konusu olduğunu, geçtiğimiz yıl şehrimizden Bulgaristan’a 41,4 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini belirtti. Tabi ki amacımız bu hacmi çok daha yukarı seviyelere satmak, ihracatımızı artırmak. Birçok alanda Gaziantep’in büyük potansiyeli var. Amacımız bu potansiyeli kullanarak iş birliklerimizi artırmak, yeni fırsatları keşfetmek, ne satabiliriz, ne alabiliriz bunları öğrenmek; üretim kabiliyetimizi ve ticari tecrübemizi buraya yansıtmak ve her iki tarafın da kazanacağı işbirlikleri geliştirmek.” diye konuştu.

Başkan Yıldırım’ın konuşması ardından söz alan ve aslen Gaziantepli olan T.C Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel, Bulgaristan’da Gaziantep için büyük bir ticari potansiyel olduğuna dikkat çekerek Gaziantepli iş insanlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

T.C Sofya Ticaret Müşaviri Sinem Taştan ise “Bulgaristan’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları” sunumunu gerçekleştirerek gelecek vadeden sektörler ve Bulgaristan’da iş yapma prosedürleri hakkında bilgi verdi.

Yoğun ilgi gören webinarda sunumların ardından katılımcıların Bulgaristan’daki ticari hedeflerine yönelik soruları cevaplandı.

Haftanın Öne Çıkanları

ALG Spor’un Sağlık Sponsoru Defa Life oldu

2020-08-31 08:27 - Spor

BÜYÜKŞEHİR’DEN SPOR ALTYAPISINA BÜYÜK YATIRIM!

2020-08-31 12:55 - Gündem

4 hafta netleşti

2020-09-01 11:37 - Spor

Afyon kampı bitti

2020-08-31 11:56 - Spor

BÜYÜK RİSK!

2020-09-01 07:33 - Yaşam

15 takımla oynanacak

2020-08-30 13:40 - Spor

GAZİANTEP’İN YENİ HEDEFİ BULGARİSTAN PAZARI

2020-09-03 11:10 - Ekonomi

Lica ile anlaşma sağlandı

2020-08-31 11:57 - Spor

Akıllı İhracat Robotu ile İhracatta Yeni Dönem

2020-09-02 07:20 - Ekonomi

Büyükekşi Divan başkalığı yaptı

2020-09-01 11:38 - Spor

İlgili Haberler

Araç alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinde yeni düzenleme!

21:34 - Ekonomi

Gaziantep'te doğalgaz fatura krizi!

20:59 - Ekonomi

Ev sahipleri dikkat! Cezası 20 milyon tl! Son gün yaklaştı

20:55 - Ekonomi

Gaziantep kombileri kapatıyor

20:10 - Ekonomi

Altın alacaklar o günü beklesin: İki farklı senaryoyu açıkladı

19:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem