?>

Hz. Ukkeşe 2 aya ziyarete açılacak

Gaziantep'te bulunan Hz. Ukkaşe türbesinde inceleme yapan Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 2 ay sonra türbenin ziyarete açılacağını söyledi.

Yaşam - 4 yıl önce

Tayyar ve beraberinde bulunan İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve İslahiye Ak parti İlçe Başkanı Mehmet Aslan ile birlikte restorasyon çalışmaları süren Hz. Ukkaşe Türbesi'nde incemelerde bulundu.

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi verilen Tayyar ve beraberindekilere, yapılacak çevre düzenlemesi de anlatıldı. Milletvekili Tayyar, 2 ay içerisinde çalışmaların tamamlanarak, türbenin ziyarete açılmasının planlandığını kaydetti.

Restorasyon çalışmaları devam eden türbe, Nurdağı ilçe merkezine ise 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Hz. Ukkaşe kimdir?

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Durmuşlar köyünde meftun bulunan ve asıl adı Ukkaşe bin Mehsan El-Esedi (Radyallahü anh) olan Hz. Ukkaşe, bölge insanı tarafından Hz. Ökkaşe olarak biliniyor. Peygamberimiz Muhammed (Sallallâhu aleyhi ves'sellem) efendimizin, "cennet arkadaşım" diye müjdelediği Hz. Ukkaşe, peygamberlik mührünü de öpen tek sahabi olarak da bilinir. Eshabın ileri gelenlerinden ve fazilet erbabından olan Hz. Ukkaşe (raylallahü anh), Medineye hicret ederek, Bedir savaşına katılmış hayatı boyunca büyük zorluklarla karşılaşmış ve yılmadan mücadeleden çekilmemiştir. Bedir savaşı esnasında çok büyük cesaret gösteren ve kılıcı kırılan Hz. Ukkaşe, Hz. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (Sallallâhu aleyhi ves'sellem) verdiği hurma dalını kılıç gibi kullanarak, savaşa devam etmiştir. Uhud ve Hendek gibi savaşlara da katılan Hz. Ukkaşe'nin, Hz. Ömer(r.a.) zamanında Gaziantep ve çevresinin fethi sırasında şehit düşen beş sahabeden biri olduğu ve şehit olduğu bölgede defnedildiği rivayet edilmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

'Akıllı Şehir Hackathonu' start aldı

2021-07-12 11:59 - Gündem

Bayraktar AKINCI TİHA Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı

2021-07-09 06:22 - Teknoloji

Türkiye'nin en büyük hayvan barınağına “HAYTAP” desteği

2021-07-11 11:14 - Yaşam

Danıştay'dan emsal karar

2021-07-12 06:21 - Gündem

Bakan Selçuk'tan Spor Köyü'ne tam not

2021-07-06 14:33 - Spor

Pandemide sıkılan kadınlar matinede kurtlarını döktü

2021-07-11 11:06 - Yaşam

Antepsan'dan büyük başarı

2021-07-07 11:32 - Ekonomi

Fazla enerji içeceği içti kalp rahatsızlığı geçirdi

2021-07-07 06:15 - Sağlık

Çevik kuvvet polisi beylik tabancasıyla kendini vurdu

2021-07-12 06:14 - Asayiş

KURBAN BAYRAMINIZ ŞÖLEN OLSUN

2021-07-12 14:48 - Gündem

İlgili Haberler

PROF. DR. MEHMET ADNAN CELKAN MEDİCAL POİNT'TE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

11:07 - Yaşam

GAZİANTEP'LİLER MUTSUZ!

18:39 - Yaşam

Depremzede çocuk Medical Point'te sağlığına kavuştu

15:05 - Yaşam

Medical Point Gaziantep Hastanesi “Sigaranın Zararlarına Dikkat Çekiyor!”

10:08 - Yaşam

ANKA Hemşireler Günü’nü kutladı 

10:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

BAŞKAN  ŞAHİN'E, YOĞUN İLGİ

12:29 - Gündem

İLK KAFİLE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

11:33 - Gündem

Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

10:14 - Gündem

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem

BAŞ AĞRISI MI, MİGREN Mİ?

10:01 - Gündem