?>

Kadın ve Gebe Sağlığı Konuşuldu

Gündem - 5 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merket5zi (FRUAM) tarafından “Kadın ve Gebe Sağlığı” temasıyla Öğrenci Sempozyumu gerçekleştirildi.

KADIN SAĞLIĞI VE KALİTELİ YAŞAM

HKÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü bina dersliğinde gerçekleşen sempozyumda kadın sağlığına yönelik konuşma yapan Doç.Dr. Nuriye Özengin Üriner; İnkontinans (İdrar Kaçırma) sendromu, nedenleri, değerlendirme yöntemleri ile güncel rehabilitasyon uygulamalarının etkinliği hakkında bilgiler verdi. İdrar kaçırmanın kadınlarda sıklıkla karşılaşılan bir problem olduğunu söyleyen Özengin, hasta eğitimi/farkındalığının artırılması ile pelvik tabana yönelik egzersiz yöntemlerinin idrar kaçırma şikayetlerinde son derece etkili olduğu, bu sayede bireylerin daha kaliteli bir yaşama kavuşacağını belirtti.

“GEBELİKTE FİZİKSEL AKTİVİTE VE EGZERSİZ”

Sempozyumun ikinci oturumunda ise Dr. Öğr. Üyesi Ceren Gürşen “Gebelikte Fiziksel Aktivite ve Egzersiz” sunumuyla gebeliğin bir fizyoterapist eşliğinde nasıl yönetilebileceği, klinik değerlendirme ve uygulamalardaki temel ve özel yaklaşımlardan bahsetti. Gürşen gebeliğin egzersizle geçirilmesinin hem rahat bir doğum sağladığını aynı zamanda egzersiz yapmış annelerin çocuklarının da sosyal yaşamda ve dil becerilerinde daha başarılı olduklarını belirtti. Fizyoterapi ve rehabilitasyon öğrencilerinin farklı bir bakış açısı kazandıkları bu sempozyum konuşmacılara plaket verilmesiyle son buldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Halı Dünyası Bu Düğünde Buluştu

2019-12-30 07:12 - Gündem

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı için; GERİ SAYIM BAŞLADI

2019-12-29 17:47 - Politika

ING BANK GENEL MÜDÜRÜ PINAR ABAY’DAN SANKO’YA ZİYARET

2019-12-27 10:49 - Ekonomi

İL BAŞKANI KİM OLUR?

2019-12-29 17:40 - Politika

KBB UZMANI OPR. DR. FUAT KARAKUŞ SANKO HASTANESİ’NDE

2019-12-27 15:22 - Sağlık

Yeni yıla sağlıklı başlayın

2019-12-30 07:28 - Sağlık

GAZİANTEP, DÜZBAĞ'IN SUYUNU İÇİYOR

2020-01-02 07:18 - Gündem

YENİ YIL

2019-12-30 11:38 - Gündem

ŞAİR NURULLAH GENÇ, ŞİİR SEVERLERLE BULUŞTU

2019-12-29 12:35 - Kültür & Sanat

FORMALAR DOLAPTA DEĞİL SAHADA

2020-01-02 09:16 - Spor

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem