?>

Kadınlara pastacılık konusunda profosyonel destek

Şehitkamil Belediyesi, kadınlara yönelik açtığı pastacılık kursunda; pasta, kurabiye ve çeşitli hamur işlerinin püf noktalarıyla ilgili bilgiler veriyor.

Eğitim - 3 yıl önce

Şehitkamilli kadınlar, pasta yapımındaki püf noktaları kendileri için açılan pastacılık kursunda alanında uzman eğitmenlerden öğreniyorlar.

Şehitkamil Belediyesi, ev kadınlarının daha lezzetli pastalar yapabilmeleri için temel pastacılık kursu eğitimlerini bu yıl da sürdürüyor. Şehitkamilli hanımlar, pasta yapımındaki püf noktaları kendileri için açılan pastacılık kursunda öğreniyorlar. Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali'nde açılan pastacılık kursu, ev kadınlarının daha lezzetli pastalar yapabilmelerine olanak sağlıyor. Ev kadınları, pasta yapımında önemli püf noktaları, eğitmenlerden uygulamalı olarak öğrenme fırsatı elde ediyor. Bir yandan lezzetli pasta yapımını öğrenen kadınlar diğer yandan da kurs ortamındaki arkadaşlıklarıyla daha fazla sosyalleşebilme olanağı buluyorlar.

"Haftanın 5 günü eğitim veriyoruz"

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Pastacılık Kursu Eğitmeni Tuğba Tunalı, açılan kursa yoğun talep olduğunu dile getirdi. Yoğun talebe karşılık vermek için özveriyle çalıştıklarını kaydeden Tuğba Tunalı, “Haftanın 5 günü eğitim veriyoruz. Pastacılık adına her türlü etkinliği Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali'nde yapıyoruz. Öğrencilerimiz buradaki ortamdan çok memnun. Kursa çok fazla talep var. Talebe karşılık vermeye çalışıyoruz. Burada kursiyerlerimize pastanın inceliklerini ve püf noktalarını öğretiyoruz. Burada yapılan ürünleri herkes evine götürüyor. Öğrencilerimiz mutlular” açıklamasını yaptı.

"Pasta yapmayı en güzel şekilde öğreniyoruz"

Yeni şeyler öğrenmek amacıyla kursa başladığını belirten kursiyer Nurşen Erdeniz, “Ev kadınıyım. Boş zamanlarımızı değerlendirmek, yeni bir şeyler öğrenmek için bu kursa katıldım. Kursta, çok güzel bir ekip çalışması yapılıyor. Pasta yapmayı hepimiz biliyoruz ama burada püf noktalar öğreniyoruz. Evdeki, çok farklı malzemeleri nasıl değerlendirebileceğimizi öğreniyoruz. Bu durumdan çocuklarım ve eşim çok memnun. Ben de çok memnunum. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamız bize pasta yapmayı çok güzel şekilde anlatıyor. Kursa sonuna kadar devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Osmanlı Dönemi'nde soğuk algınlığının ilacı bu bitkiler

2021-12-18 19:05 - Sağlık

Artık göz göre göre kazıklıyorlar

2021-12-14 17:12 - Gündem

Hüseyin Akay görevden alındı

2021-12-17 18:43 - Gündem

YORUMSUZ!

2021-12-18 17:40 - Gündem

AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığında bir istifa daha

2021-12-14 16:39 - Politika

Tayyar, yaraya parmak bastı

2021-12-18 15:29 - Politika

Müzik yolculuğunda liderlik kazanımları

2021-12-16 06:38 - Kültür & Sanat

Araç stokçularına soruşturma başlatıldı

2021-12-17 09:24 - Otomobil

Aktoprak Mahallesi'ne ikinci sosyal tesis

2021-12-14 09:17 - Gündem

Tayyar'dan dikkat çeken asgari ücret açıklaması

2021-12-16 19:00 - Politika

İlgili Haberler

Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Öğretmenlere müjdeli haber!

20:09 - Eğitim

MEB'den sınıf tekrarı kararı

19:36 - Eğitim

REKTÖR DOĞAN'DAN ANLAMLI ÇAĞRI

17:15 - Eğitim

YENİ REKTÖR GÖREVİ DEVRALDI

21:27 - Eğitim

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

17:18 - Eğitim

Günün Manşetleri

Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

10:14 - Gündem

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem

BAŞ AĞRISI MI, MİGREN Mİ?

10:01 - Gündem

DENİZ ATAR TEK TEK ANLATTI... Umut Yılmaz hakkında soruşturma açılmış

09:53 - Gündem

MURAT ŞERBETÇİ'DEN 23 NİSAN MESAJI

09:47 - Gündem