?>

Kileci Antep'e “Gazilik” unvanı verilişinin 101. yıl dönümünü kutladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Antep'e “Gazilik” unvanı verilişinin 101. yıl dönümünü kutladı.

Gündem - 3 yıl önce

Yayımladığı mesajda, Antep Savunması'nın dünya tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Kileci; azim, kararlılık ve mücadeleden geri durmayan Gazianteplilerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen “Gazilik” unvanına layık olmak ve atalarının emeğine sahip çıkmak için o günden bugüne durmadan yorulmadan çalıştıklarını kaydetti.

8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep'e “Gazilik” unvanı verilmesinin dünya tarihinde ilk olduğunu dile getiren Kileci, “Bir asır önce Antepliler vatan savunmasında canlarını çekinmeden feda etti. Bugün onların torunları üretim ve ihracatta tarih yazıyor. Bugünlerin temelinde, bağımsızlık sınavı veren Türk milletinin asil evlatlarının kanları, açlıkla sınavları, yoksullukları var. Antep Savunması, dünya savaş tarihinin en önemli kent savaşları arasında yerini almış ve bu savunma sonrasında kentimize, millet irademizin inşa ettiği TBMM tarafından ‘Gazilik' unvanı layık görülmüştür. Günümüzün marka kenti Gaziantep'in temelleri bir asır önce atılmıştır. O günleri hafızalarımızda canlı tutuyor ve ülkemize hizmet etme gücünü şanlı tarihimizden alıyoruz. Bugünleri konuşabiliyor olmamızın baş müsebbibi, Gazilik unvanının en çok yakıştığı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde kan döken şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

ÖRNEK OLDULAR... Melike Tekstil'e büyük alkış

2022-02-04 17:24 - Ekonomi

Gaziantep'te günün defin listesi

2022-01-31 17:58 - Gündem

Patron-işçi kardeş, provokatörler kalleş!

2022-02-05 08:15 - Ekonomi

PKK öldürülen teröristlerin kimliğini açıklayamadı

2022-02-02 16:19 - Gündem

Gazetemiz dikkat çekmişti...Cumhurbaşkanı ve Bahçeli'ye hakaret eden şahıs gözaltına alındı

2022-02-03 09:35 - Asayiş

Mahkeme İnal'ı haklı buldu

2022-02-02 16:09 - Gündem

Öfke, takıntı ve kaygıya neden oluyor... İşte çözüm yolları

2022-02-05 18:37 - Sağlık

Vali Gül'ün Covid-19 testi pozitif çıktı

2022-02-02 10:55 - Gündem

Bakan Koca açıkladı! İşte illere göre haftalık vaka sayısı

2022-02-07 08:36 - Sağlık

GKV Özel okulları öğrencisi Beren Kalyoncu Türkiye ikincisi

2022-02-01 09:51 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem