?>

'Koruyucu Aile Günü'ne ilişkin genelge, Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 30 Haziran'ın "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına ilişkin genelge, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Politika - 4 yıl önce

Yayımlanan genelgede Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek bir aile ortamına ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Aile, bir çocuğun güvenle büyümesi ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi için gerekli ve birincil ortam olduğunun vurgusunu yapan Erdoğan, “Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız. için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü' olarak kutlanacağını belirten Erdoğan, “Son yıllarda yapılan çalışmalarla teşvik edilen koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması büyük önem teşkil etmektedir. Bunun için tarihte uzun yıllar çocuk koruma alanında önemli hizmetler sunan kurumlarımızdan Ankara Himaye-i Etfal Cemiyetinin kuruluş tarihi de olan 30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü' olarak kutlanacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan genelgede, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında düzenlenecek etkinliklerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yürütüleceğini belirterek, söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceğini aktardı.

Etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanların mezkur Bakanlık tarafından ilgili kurumlarla birlikte belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilecek proje ve etkinliklere ait giderlerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacağı belirtildi.

Erdoğan genelgede, “koruyucu aile hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

KARNEYİ GETİR HEDİYEYİ AL

2021-06-21 14:57 - Yaşam

CHP'li belediye başkanları Gaziantep'te buluşuyor

2021-06-17 09:17 - Politika

Duygu Delen'in erkek arkadaşı Mehmet Kaplan ilk kez konuştu

2021-06-23 12:38 - Asayiş

AK Partili belediye başkanları Külliye'de buluştu

2021-06-23 15:23 - Politika

AYAKTA ALKIŞLANDI

2021-06-23 15:18 - Spor

Gasmek sınırları zorluyor

2021-06-22 12:47 - Ekonomi

Yamaçtepe parkı gençler ve vatandaşlar için hazır

2021-06-23 11:11 - Yaşam

Günlük aşılamada yeni rekor!

2021-06-17 06:47 - Sağlık

HEDEFİMİZ MEDYA 5.0

2021-06-17 14:32 - Gündem

ÖZTRAK AYINTAB’IN SORULARINI YANITLADI

2021-06-18 14:57 - Politika

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu, Gaziantep'e geliyor!

19:57 - Politika

Meriç'ten dikkat çeken sorular

19:37 - Politika

Kongre öncesi geri sayım başladı: Hangi partiler davet edildi?

20:00 - Politika

Meriç'ten esnaf ve kadınlar için emeklilik çağrısı!

20:53 - Politika

Anahtar Parti Gaziantep'te kongre heyecanı

20:22 - Politika

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem