?>

‘Kuzey Kıbrıs - Akdeniz’in İncisi’ Fotoğraf Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Kültür & Sanat - 2 yıl önce

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 39. yıl dönümünde, KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliği ile düzenlenen "Kuzey Kıbrıs - Akdeniz’in İncisi" fotoğraf sergisi açılış töreni, HKÜ’nün Kozanlı Mahallesindeki Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Gökyiğit’in, on bin yıllık tarihe sahip Kıbrıs’ın kuzeyinde çektiği fotoğrafları kapsayan serginin küratörlüğünü Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi üstlendi. HKÜ Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Gökyiğit ve Kıbrıs Gazileri kurdele keserek serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen protokol üyeleri, Kuzey Kıbrıs’ın tarihi yerlerini, mimarisini, anıtlarını ve doğa manzarasını pozlayan Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Gökyiğit’in eserlerini büyük bir hayranlıkla inceledi.

REKTÖR PROF. DR. TÜRKAY DERELİ, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞUNUN 39. YILINI KUTLADI

Serginin açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Türkay Dereli: “2021-2022 Akademik Yılı Törenimizde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı üniversitemizde ağırlamış ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında; ‘Fahri Bilim Doktoru’ unvanı tevcih etmiştik. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, öğrencilerimize; ‘Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türklerinin Ada da Varoluş Mücadelesi’ konulu ilk açılış dersini gerçekleştirmişti. Tatar, o gün konuşmasında, ‘Türkiye ile Kıbrıs Türk halkı et ve tırnak gibidir’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin ayrılmazlığını anlatmıştı. Bugün açmış olduğumuz fotoğraf sergisini, KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu ile birlikte bundan sonra inşallah Gaziantep’te yapacağımız birçok kültür ve sanat etkinliğinin ilklerinden biri olarak görüyoruz. KKTC’nin güzelliklerini ve değerlerini fotoğraflarıyla bizlere yansıtan Sayın Mehmet Gökyiğit’e çok teşekkür ediyoruz. 35 fotoğrafın yer aldığı sergi 30 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bu vesile ile, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 39. yıl dönümünü yürekten kutluyorum, bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile yad ediyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyor ve hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

“KUZEY KIBRIS’IN BİRBİRİNDEN GÜZEL KARELERİNİ BU SERGİDE GÖRECEĞİZ”

KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel ise, “Kuzey Kıbrıs - Akdeniz’in İncisi fotoğraf sergisinde çok değerli sanatçımız Mehmet Gökyiğit’in seçkilerini göreceğiz. Böylesine güzel bir ortamda bize bu sergiyi gerçekleştirmede büyük destek sağlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye, emeği geçen tüm akademik ve idari personele şükran duygularımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kuzey Kıbrıs’ın Kuruluşunun 39. yıldönümü vasıtasıyla tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anarken yaşayan tüm Kıbrıs Gazilerimize minnet duygularımla birlikte sağlıklı ve sıhhatli bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Adaylık turları mı?

2022-11-11 08:38 - Politika

Gaziantep'te bomba paniği

2022-11-15 15:03 - Gündem

Gaziantep FK'da Mahsum Altunkaya sesleri

2022-11-15 19:14 - Spor

Gaziantep'te patlama!

2022-11-10 07:33 - Gündem

ŞEHİTKAMİL'DEN DİKKAT ÇEKEN HASAN BODUR AÇIKLAMASI: KİM HAKLI?

2022-11-10 15:21 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Tiryaki görevden alındı!

2022-11-15 15:53 - Gündem

Gaziantep'teki banka soyguncusu tutuklandı

2022-11-11 09:33 - Asayiş

ALBAYRAM: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

2022-11-09 13:59 - Gündem

Gaziantep'te kumar operasyonu

2022-11-14 09:07 - Asayiş

Vatandaşımızın yanındayız

2022-11-10 12:04 - Politika

İlgili Haberler

Gaziantep’te sanatseverleri buluşturan sergi!

15:42 - Kültür & Sanat

SANKO HOLDİNG'TEN ÖZEL SERGİ

16:14 - Kültür & Sanat

GAZİANTEP’İN EN GÜZEL TARIM VE KENT FOTOĞRAFLARI ARANIYOR

15:50 - Kültür & Sanat

GAZİANTEP’TE SANAT RÜZGARI

16:13 - Kültür & Sanat

ACI VE TATLI'NIN yolculuğu

17:41 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem