?>

100. YIL TEMASIYLA SANATINI İCRA EDEN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA BAŞARI KAYDEDEN BİNİ AŞKIN SPORCUYA MALZEME DAĞITILDI

Gündem - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 100’üncü yıl dönümü temasıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan isimler ödüllendirilirken, büyükşehir bünyesinde hizmet veren spor salonları ve yüzme havuzlarında başarılı olan bin 350 sporcuya da spor malzemesi desteği verildi.

25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü temasıyla merkez ilçelerdeki ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde toplamda 12 kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren 37 öğrenciye katlanabilir bisiklet hediye edildi.

BUGÜNE KADAR TOPLAMDA 3 BİN 750 ADET HEDİYE SETİ DAĞITILDI

Etkinlikler kapsamında Spor Dostu Gaziantep mottosuyla çeşitli branşlarda başarılı olan çocukları ve gençleri spora teşvik etmeyi sürdüren Gaziantep Büyükşehir, Talat Özkarslı Spor Salonu’nda kurum bünyesindeki spor salonları ve yüzme havuzlarında başarı kaydeden bin 350 sporcuya içerisinde; çanta eşofman, tişört, spor ayakkabısı, satranç ve kitapların bulunduğu hediye seti dağıttı. Daha önce dağıtılan 2 bin 400 hediye setiyle beraber toplam sayı 3 bin 750’ye ulaştı.

ŞAHİN: TÜRKİYE YÜZYILI’NDA İNSANI MERKEZE ALAN BİR BELEDİYECİLİK HAKİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin törenlerde yaptığı konuşmalarda Türkiye Yüzyılı’nda artık insan merkezli yeni bir belediyecilik anlayışının hakim olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gençlerimiz yeni yüzyılın en büyük sermayesi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnet ile anıyoruz. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek herkesin saldırdığı bu vatan toprağını, ‘Korkma!’ diyerek İstiklal Marşı’na dönüştüren ve ay yıldızlı bayrağımızın asla yere indirmeyen bir duruştur.  Hepimizin en büyük muradı, hayatın en güzel meyvesi evlatlarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, en büyük dileğimiz. Biz ebeveynler büyük bir öğretmeniz. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklar anne karnındayken destek vermeye başlıyoruz. Eğitim için yatırımlar yapıyoruz.”

Çocukların ve gençlerin bu ülke için en büyük hazine olduğunu ifaden eden Başkan Fatma Şahin, “Bir anne gözüyle salonu dolduran geleceğimizin söz sahibi çocuklarımıza ve gençlerimize bakıyorum. Hepsi muhteşem. Bu çocuklarımıza ufacık dokunduğumuzda olağanüstü başarılar elde ediyorlar. Evlatlarımıza verdiğimiz bu emeklerin karşılığını almak mutluluk veriyor. Tabi bu noktada öğretmenlerimiz ve hocalarımız da bizler için çok değerli. Onlar bizim en büyük kıymetlimiz. Biz öğretmenlerimize çocuklarımızı cevher olarak veriyoruz, onlar çocuklarımızı mücevhere dönüştürüyor” diye konuştu.

TEPE: KENTİN TÜM İLÇELERİNDE SAYISIZ ETKİNLİKLER YAPTIK

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise programda öğrencilere katılımları için teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için yoğun hazırlıklar sonucu kutlamalarımız yıl sonuna kadar devam ediyor. 9 ilçede sayısız etkinlikler yaptık. 12 kategoride ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde ödüllerini veriyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu toprakları bize vatan kılan sayısız isimsiz kahramanı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Eski Belediye Başkanı Özdemir'in şok eden görüntüleri

2023-12-14 22:56 - Gündem

BU DA MI YALAN?

2023-12-16 14:43 - Gündem

ÖZKILIÇ VE AY DAVASINDA KARAR ÇIKTI

2023-12-19 13:22 - Gündem

MÜBAŞİR İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

2023-12-17 17:53 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: MERİNOS DA BUNU YAPARSA!

2023-12-15 12:03 - Gündem

ARABAN'A ALGI OPERASYONU MU?

2023-12-14 10:52 - Politika

Özkılıç ve Ay davasında sona doğru

2023-12-19 11:21 - Gündem

Başkan Çetin'den o iddialara net cevap

2023-12-14 17:05 - Gündem

ZEYDAN KARALAR'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

2023-12-18 12:35 - Gündem

Başkan Sabah’tan Merinos’a çağrı

2023-12-17 14:57 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem