?>

GAZİANTEP MEDICAL POINT HASTANESİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

VATANDAŞI UYARDI!

Sağlık - 8 ay önce

“Hastanemizin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, son dönemde adını sıkça duyduğumuz Maymun Çiçeği (Monkeypox) hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.”

"Doç. Dr. Boşnak, Maymun Çiçeği'nin genellikle Afrika'nın tropikal bölgelerinde bulunan ve nadiren Avrupa ile Amerika kıtalarında görülen bir zoonotik virüs hastalığı olduğunu belirtti. Bu hastalığın, özellikle maymunlar ve diğer hayvanlardan insanlara geçebileceğini ifade etti."

Maymun Çiçeği virüsü, insandan insana da geçebilir,” diyen Boşnak, “Ancak bu geçiş genellikle yakın fiziksel temas, salgıların paylaşılması veya kontamine olmuş yüzeyler aracılığıyla olur. Bu nedenle, hijyen kurallarına dikkat etmek hastalığın yayılmasını önlemek açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Hastalığın belirtilerinin grip benzeri semptomlarla başladığını ve genellikle yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, lenf bezlerinin şişmesi ve ciltte döküntüler ile kendini gösterdiğini açıklayan Boşnak, döküntülerin sıklıkla kabarcıklar şeklinde olduğunu ekledi. “Döküntüler, vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilir ve genellikle kaşıntılıdır. Bu belirtileri fark eden kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurmaları önemlidir” diye vurguladı.

Doç. Dr. Boşnak, hastalığın teşhisinde laboratuvar testlerinin ve klinik değerlendirmelerin kullanıldığını belirtti. “Erken teşhis ve tedavi, hastalığın yayılmasını önlemek açısından kritik öneme sahiptir. Bu nedenle, hastalığın belirtilerini fark eden kişilerin derhal bir sağlık profesyoneline başvurmaları gerekmektedir;” dedi.

Son olarak Doç. Dr. Boşnak, toplumda panik yaratmaktan kaçınmanın ve doğru bilgiyle hareket etmenin önemine dikkat çekti. “Halkımızın, hastalığın yayılmasını önlemek ve sağlığını korumak için resmi sağlık otoritelerinin ve sağlık profesyonellerinin tavsiyelerine uyması büyük önem taşıyor. Ayrıca hijyen kurallarına dikkat edilmesi, hastalığın yayılmasını engellemede etkili bir yöntemdir” şeklinde konuştu.

“Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak, Maymun Çiçeği ve diğer enfeksiyon hastalıkları konusunda bilgi ve destek almak isteyenlerin hastanemize başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.”

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'de Sular Durulmuyor... Umut Yılmaz'ı Terkeden Terkedene

2024-08-12 13:16 - Politika

SON DAKİKA... CAMİDE SİLAHLI SALDIRI!

2024-08-15 14:23 - Asayiş

HOCAM BU YAPTIĞINIZ CAİZ Mİ?

2024-08-15 11:03 - Gündem

ŞAHİN: KÜFÜR VARSA GEREĞİNİ YAPARIM

2024-08-12 20:07 - Politika

OSB'de Korkutan Yangın

2024-08-10 17:34 - Gündem

İŞTE GAZİANTEP OSB'NİN HALİ!

2024-08-13 10:47 - Gündem

Ökkeş Sabah DİYORKİ... Kimse Kimsenin Arkasından Konuşmasa!

2024-08-09 17:36 - Gündem

Türkiye Büyük Millet Meclisinde DÜNYAYA REZİL OLDUK!

2024-08-16 15:59 - Politika

Stadyumun yeni ismi belli oldu

2024-08-16 13:25 - Spor

Çetin Takdir Topladı

2024-08-14 17:05 - Gündem

İlgili Haberler

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

20:37 - Sağlık

AMAN DİKKAT! GAZİANTEP‘TE ACİL SERVİSLERDE CİDDİ ARTIŞ!

16:36 - Sağlık

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK ENFEKSİYONU VE HİJYENİN ÖNEMİ

15:32 - Sağlık

Doktorlar 5 gün iş bırakacak

12:01 - Sağlık

GAZİANTEP'TE DOKTORLAR İŞ BIRAKTI!

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem