?>

GTB BAŞKANLARINDAN KUTLAMA MESAJI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gündem - 8 ay önce

30 Ağustos 1922 tarihinin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydeden GTB başkanları mesajda şu ifadelere yer verdi.

“30 Ağustos 1922, ana vatanından işgalle koparılmak istenen asil bir milletin, yedi düvele karşı verdiği destansı mücadeleyi zaferle taçlandırdığı tarihi bir gündür. Büyük Taarruz ’un zaferle sonuçlandığı bu özel gün, Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği abide bir tarihtir.

102 yıl önce, Anadolu'nun bağrında yazılan bu kahramanlık destanı, sadece askeri bir başarı değil aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun da simgesidir.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük zafer; her safhası bir askeri deha tarafından tek tek düşünülmüş, zorunlu bir savaşın, akıl gücü ve yurtseverlikle nasıl kazanıldığının yeryüzündeki en somut örneğidir.

Şanlı ecdadımızın büyük fedakârlıklar ve mücadeleler neticesi tarihimize altın harflerle nakşettiği bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temellerinin sağlamlaşmasına, cephede sürdürülen mücadelenin sona ermesine ve artık diplomatik mücadele safhasının başlamasına olanak sağlamıştır. Bu destanı yazarken, asil milletimizin türlü yokluklar içerisinde gösterdiği yüksek sadakat, kararlılık ve cesaret aynı zamanda mazlum milletlerin de kurtuluş yolunda ilham kaynağı olmuştur.

1071’de geldiğimiz ve hiçbir zaman terk etmeyeceğimizi tüm dünyaya haykırdığımız vatan topraklarımız aziz milletimizin en değerli varlığıdır. Şanlı ecdadımızın canları ve kanları pahasına bizlere emanette ettiği kutsal vatan topraklarımızı ilelebet korumak ve yüceltmek hepimizin en büyük görevidir.

Tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 102. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bizlere bu zaferi armağan eden istiklal mücadelemizin tüm yiğit kahramanlarını saygı ve rahmetle yad ediyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep FK'nın boynu bükük: 1-4

2024-08-24 20:05 - Spor

ÇAMLIBEL SİTESİ MÜDÜRÜNDEN GAZETEMİZE AÇIKLAMA

2024-08-25 14:29 - Gündem

Gaziantep'te ücretsiz Sefo konseri!

2024-08-28 13:30 - Gündem

Gaziantep’te ekmek zammı yolda!

2024-08-28 19:29 - Ekonomi

Gaziantep’te şüpheli ölüm! Cinayet mi, İntihar mı?..

2024-08-24 21:01 - Asayiş

Gaziantepli tetikçiler sosyal medyada... Daha neler göreceğiz!

2024-08-25 12:42 - Gündem

Özcan Akcan'a kumpas mı kuruluyor?

2024-08-28 21:00 - Gündem

BRAVO FIRILDAK BEKİR! BASINI BÖYLE SUSTURAMAZSINIZ

2024-08-26 11:04 - Gündem

GAZİANTEP'TE AKIL ALMAZ OLAY! 14 yaşındaki çocuğa Mermiler Yağdı!

2024-08-27 22:34 - Asayiş

BAŞKAN ÖZDEMİR'E DARBE! MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

2024-08-25 14:12 - Gündem

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem