?>

GTB GIDA SEKTÖRÜ 3. UR-GE PROJESİ BAŞLIYOR!

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), üyelerinin ihracat kapasitelerini artırmak, uluslararası rekabette daha güçlü bir konum elde etmelerini sağlamak ve yeni pazar fırsatlarına erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla "Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Sektörü 3. UR-GE Projesi"ni başlatıyor.

Gündem - 4 ay önce

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karara ilişkin Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) Proje Desteğine yönelik genelge kapsamında hayata geçirilmesi planlanan projenin, üyelerinin ihracat yolculuklarında daha güçlü bir konum elde etmelerini ve küresel pazarlarda rekabet güçlerini artırmalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Üç yıl sürecek proje kapsamında, GTB üyesi firmalara ihtiyaç analizi, eğitimler, yurtdışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetleri gibi destekler sunulacağını kaydeden Akıncı, “Proje süresi 36 ay olarak belirlenmiş olup, projeye katılacak firmalarımıza yüzde 75 oranında destek sağlanacak. Proje kapsamında, öncelikli olarak firmalarımızın mevcut durumlarının tespit edilmesinin ardından güçlü ve zayıf yönleri belirlenerek hedef pazarlar tespit edilecek ve üç yıllık bir faaliyet planı oluşturulacak” dedi.

Projeye iştirak eden firmalara ihtiyaç analizlerine göre eğitim ve danışmanlık hizmetleri verileceğini aktaran Akıncı, katılımcı firmaların hedef pazarlara yönelik ticaret heyetlerine katılarak, fuar ziyaretleri ve B2B görüşmelerine dahil olacaklarını dile getirdi.

Akıncı, projede yer almak isteyen firmaların, Gaziantep Ticaret Borsası’na üye olmaları, T.C. Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi’ne (DYS) kayıtlı olmaları, proje süresince düzenlenecek faaliyetlere aktif olarak katılmaya istekli olmaları ve katkı paylarını taahhüt etmeleri gerektiğini söyledi.

Başvurular için son tarihin 13 Aralık 2024 olduğunu vurgulayan Akıncı, katılımcı firmaların talep formlarını, ıslak imzalı ve şirket kaşeli olarak Gaziantep Ticaret Borsası'na iletmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP‘TE AKIL ALMAZ OLAY! Kadını zorla arabaya bindirip kaçırdı

2024-11-30 14:11 - Asayiş

Gaziantep’in En Zor Kışı GELİYOR!

2024-11-27 17:00 - Gündem

İbrahim Erdemoğlu'nun serveti eridi

2024-12-02 10:48 - Gündem

GAZİANTEP‘TE KAHREDEN ÖLÜM! 18 yaşındaki genç inşaattan DÜŞTÜ!

2024-11-29 18:21 - Gündem

GAZİANTEP‘TE ÜNLÜ KAFEDE KORKUTAN YANGIN

2024-12-02 18:18 - Gündem

AYDIN SERT BU İDDİALARA NE CEVAP VERECEK?

2024-12-03 12:43 - Gündem

Menderes Karaduman’dan çarpıcı yorum: Bekir Öztekin’in kimseye minnet borcu yok!

2024-12-01 14:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’e geliyor

2024-12-02 09:58 - Gündem

GAZİANTEP EMNİYETİNDEN BÜYÜK OPERASYON

2024-12-03 22:10 - Asayiş

Ökkeş Sabah'tan bomba kulis! Devlet Bahçeli genel af çağrısı mı yapacak?

2024-11-28 10:52 - Gündem

İlgili Haberler

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Günün Manşetleri

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem