?>

O cani için istenen ceza belli oldu

Şanlıurfa'da birlikte yaşadığı Suriye uyruklu Mırvet N.'yi evin çatısındaki barakada günlerce zincirle bağlayıp kerpetenle tırnaklarını çekerek şiddet uygulayan İlyas Arık hakkında, 34 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Gündem - 4 yıl önce

Akşemsettin Mahallesi’nde Suriye uyruklu Mırvet N., İlyas Arık’a günlerce şiddet uyguladı. Çatıya kurulan barakada elleri zincirle bağlanan, sopayla dövülüp, kerpetenle tırnakları çekilen Mırvet N., 7 Ekim günü kurtarıldı. Gözaltına alınan İlyas Arık ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İlyas Arık, hakkında hazırlanan iddianame Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Tutuklu Arık’ın 34 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, şiddet sırasında kullanılan zincir, tornavida, pense, anahtar ve sopalar silah olarak kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede, müşteki kadının olaydan 15 gün önce birlikte yaşadığı kişinin kendisini darp ettiği gerekçesiyle iş arkadaşının evine giderek orada kalmaya başladığı, sanığın 40 günlük bebeklerini kendisine günlerce göstermemesi üzerine evine döndüğü belirtildi.

İŞKENCEYİ TELEFONLA İZLETMİŞ

İddianamede, İlyas Arık’ın şiddet uyguladığı Mırvet N.’nin ayrıldığı sırada yanına sığındığı iş arkadaşını ve patronunu cep telefonuyla görüntülü arayarak, “Bakın ben bu kadını dövüp ne hale getirdim” dediği de yer aldı. İddianamede ayrıca, tanık olarak dinlenen kadın ve patronun telefonun ekran görüntüsünü alıp polise ihbarda bulunduğu kaydedildi. İhbar edildiğini anlayan İlyas Arık’ın polis ekipleri eve gelmeden darbettiği kadını zincirlerini sökerek sokağa attığı ve kaçtığına da iddianamede yer verildi.

ZİNCİR, PENSE, TORNAVİDA ELE GEÇİRİLDİ

İddianamede, Suriye uyruklu kadının vücudundaki darp izlerinin yaşamını tehlikeye sokacak derecede olduğu, basit tıbbi müdahalelerle tedavi edilemeyeceği ve müştekinin çok sayıda kemiğinin kırık olduğu belirtildi.

Bu arada, hastanede tedavisi tamamlanan Mırvet N. ile kız bebeği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı. 

Haftanın Öne Çıkanları

NÖBETÇİ AKARYAKIT İSTASYONLARI AÇIKLANDI

2020-11-20 09:26 - Gündem

İmamoğlu hakkında inceleme başlatan Gaziantepli bürokrat kim?

2020-11-19 08:10 - Gündem

Gaziantep FK, namağlup unvanını korumak istiyor

2020-11-24 12:21 - Spor

Twitter’dan Alaattin Çakıcı’ya müdahale!

2020-11-21 16:52 - Gündem

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

2020-11-22 17:14 - Ekonomi

TOKİ Gaziantep Şehitkamil sosyal konut kura sonuçları

2020-11-19 07:45 - Ekonomi

Konukoğlu: İş dünyası Gaziantep FK’ya destek verecek

2020-11-20 07:23 - Spor

İlk Fleet Ayasofya! Erdoğan ilk kullanan siyasi oldu...

2020-11-22 17:01 - Teknoloji

GİMDER PROJELERİ ANLATTI

2020-11-20 10:26 - Gündem

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden borç yapılandırma

2020-11-23 15:39 - Ekonomi

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem