?>

Okul alışverişi eziyete döndü. Kırtasiye Ürünlerine gelen zamlar velileri bezdirdi

Gündem - 3 yıl önce

Okullar 12 Eylül Pazartesi günü açılıyor. Veliler çocuklarının okulda kullanacağı forma, çanta, kırtasiye malzemeleri gibi ihtiyaçları tamamlamak için bugünlerde mağaza mağaza gezmeye başladı. Ancak vitrinlerdeki fiyatlar, okula başlama, okul alışverişi heyecanını eziyete döndürüyor.

Okul alışverişi için mağazaların yolunu tutan veliler “Evet her şeye zam geldiğini biliyoruz da bu fiyatlar çok fazla. Ben çocuğumun formasına mı yetişeyim çantasına mı? 100 liradan aşağı değil fiyatlar. Bir çanta aldım 200 lira 2.sınıf bu çocuk geçen sene 50 liraya ablasına almıştım. Her şeyden soğuttular bizi ağız tadıyla çocuğumuza alışveriş yapamaz olduk” şeklinde konuştu.

Başka bir veli “Daha yeni okuldan geliyorum. Torunumu okula yazdırdım, okuldan A4 kağıdı istediler 100 lira oraya verdim. Ben daha bu çocuğa forma, ayakkabı, çanta alacağım. Masraf üzerine masraf. Hangi birine yetişeceğimizi şaşırdık. Hepsini almak zorundayız. Bunu üzerine bir de kırtasiye malzemeleri var. Her şeye yüzde yüz zam gelmiş.”dedi.

 

HEM MÜŞTERİ İÇİN HEM DE BİZİM İÇİN ÇOK ZOR BİR SÜREÇ                                                Fiyatlarla ilgili görüştüğümüz çanta üreticisi Hüseyin Urul ise” Okul çantalarımızda yaklaşım yüzde 200 artış oldu. Bugün 100 liraya aldığımız ürünü 200 liraya satamıyoruz. Zaten vatandaşın alım gücü yok. İnsanlar eski çantalarıyla idare etmek zorunda kalıyor. Mesela 150 liraya aldığımız çantaları 180-200-220 civarına kadar satabiliyoruz.

Okula gidecek öğrencilerimiz için de valizlerimiz var; 500 liradan başlıyor. Onların fiyatı zaten ateş pahası. Vatandaşlar gibi biz de bugün aldığımız ürünü ertesi gün aynı fiyata alamıyoruz. Yeni ürün aldığımızda müşteriye de aynı fiyattan veremiyoruz. Yani satıcı olarak fiyatlardan biz de memnun değiliz. İlk okul öğrencisine uygun bir çantam var; 150 liraya geldi. Ben bunu 200 liraya satıyorum. Vatandaşlar fiyatı duyduktan sonra almaktan vazgeçiyor. Hem müşteri için hem de bizim için çok zor bir süreç. Geçen seneye göre işlerimiz çok sakin geçiyor “ifadelerinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

EL İNSAF!

2022-08-20 18:44 - Gündem

Kritik zirve dünya basınında: Erdoğan'ın sayesinde şimdiden çok şey başarıldı

2022-08-18 15:28 - Dünya

Kazada hayatını kaybeden Ahmet Polat’ın çileli hayatını Asım Güzelbey anlattı!

2022-08-22 08:21 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 15 ölü, 22 yaralı

2022-08-20 10:00 - Gündem

YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDILAR

2022-08-18 11:43 - Politika

Sigara'ya Zam mı Geliyor !

2022-08-19 12:53 - Ekonomi

DERYA BAKBAK: “SPORA VE SPORCULARA ÖNEM VERİYORUZ”

2022-08-18 08:12 - Politika

Gaziantep'te Havaalanı yolunda yaşanan kaza yürekleri ağıza getirdi.

2022-08-23 12:59 - Gündem

Gaziantep'te dün damadını öldüren kayınbaba'dan şok iddialar! Damadım Halil Ağbaş ''kızımı fuhuşa'' zorluyordu

2022-08-18 13:50 - Gündem

Haber

2022-08-20 11:49 - Gündem

İlgili Haberler

Karkamış Belediye Başkanı Güzel'den Başkan Sabah'a tehdit

20:18 - Gündem

BAŞKAN  ŞAHİN'E, YOĞUN İLGİ

12:29 - Gündem

İLK KAFİLE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

11:33 - Gündem

Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

10:14 - Gündem

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Karkamış Belediye Başkanı Güzel'den Başkan Sabah'a tehdit

20:18 - Gündem

BAŞKAN  ŞAHİN'E, YOĞUN İLGİ

12:29 - Gündem

İLK KAFİLE ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

11:33 - Gündem

Başkan Celal Kadooğlu’ndan 23 Nisan Kutlama Mesajı

10:14 - Gündem

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem