?>

‘Osmanlı kahvesi’ içtiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasında dün gerçekleşen buluşma yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmenin ilk yarım saatinde iki lidere kurmayları eşlik ederken, kalan 1 saatte görüşme başbaşa gerçekleşti.

Politika - 4 yıl önce

Yeni Genel Merkez binasına hayırlı olsuna gelen Kılıçdaroğlu, SP liderinin “Ne içersiniz?” sorusuna, “Sizin meşhur kahveniz var, Osmanlı kahvesi onu içmek isteriz” karşılığını verdi. Bu çerçevede CHP heyetine, Türk kahvesinin içine çeşitli bitki ve çekirdek aramoları eklenerek hazırlanan Osmanlı kahvesi ikram edildi. Osmanlı kahvesinin içinde Yemen kahvesi, keçiboynuzu, krema, çikolata, damla sakızı, menengiç, salep, kakule bulunduğu belirtildi.

Görüşmenin kurmayların da hazır bulunduğu bölümünde, adalet, ekonomi, işsizlik, gıda fiyatları, esnaf, çiftçinin durumu konuşuldu. Görüşmede sağlık konusu da gündeme geldi. Yeni anayasa tartışması değerlendirilirken ise SP heyeti, “Kamplaşmanın ve kutuplaşmanın çok yoğun olduğu, muhalefet partilerinin, farklı siyasi yaklaşımlara sahip partilerin bir araya gelmelerinin anormal karşılandığı bir vasatta yeni bir anayasadan bahsetmek herhalde gündemi bir miktar meşgul etmekten başka bir manaya gelmez. Yeni bir anayasadan çok yeni bir zihniyet, yeni bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Mevcut anayasayı uygulayacak duyarlılık içerisinde olmamız icabet eder. O da şu anda maalesef yok” değerlendirmesinde bulundu.

 

Erdoğan’a 100 bin TL tazminat ödeyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tank-Paleti Fabrikası’yla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerine, 100 bin liralık manevi tazminat cezası verildi.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya, taraf avukatları katıldı. Avukatların beyanlarının ardından hakim, davayı kısmen kabul ederek, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 100 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın açtığı davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun 26 Kasım 2019’da CHP TBMM Grup Toplantısı’nda Tank Paleti Fabrikasına ilişkin açıklama yaparken Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu belirtilmişti. Davada, Kılıçdaroğlu’ndan 250 bin lira manevi tazminat talep edilmişti. 

Haftanın Öne Çıkanları

ÖZGÜLER’İN ACI GÜNÜ

2021-01-31 07:10 - Gündem

Tuba Büyüküstün'e benzemek istiyorlar

2021-02-03 10:11 - Sağlık

Şehit Süleyman Demirel’in naaşı memleketine uğurlandı

2021-02-05 05:53 - Gündem

“Duvarda elek mi olur” türküsündeki elekler duvarda sergileniyor

2021-01-29 11:34 - Gündem

Papağan, muhabbet kuşu ithalatı serbest

2021-02-04 06:29 - Ekonomi

O eğlenceyi korona virüs affetmedi

2021-02-03 06:01 - Gündem

Şüphe üzerine durdurulan araçta uyuşturucu hap çıktı

2021-02-02 13:35 - Asayiş

"Instagram'ı kapatıp gidiyorum" diyen Deniz Akkaya çırılçıplak pozunu paylaştı

2021-01-29 07:06 - -

Gaziantep'te silahlı kavga: 3 yaralı

2021-02-03 05:50 - Asayiş

Bircan Bali'yi şikayet eden Hadise'ye mahkemeden ret

2021-02-04 06:50 - -

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu, Gaziantep'e geliyor!

19:57 - Politika

Meriç'ten dikkat çeken sorular

19:37 - Politika

Kongre öncesi geri sayım başladı: Hangi partiler davet edildi?

20:00 - Politika

Meriç'ten esnaf ve kadınlar için emeklilik çağrısı!

20:53 - Politika

Anahtar Parti Gaziantep'te kongre heyecanı

20:22 - Politika

Günün Manşetleri

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem