?>

PANORAMA 25 ARALIK MÜZESİ EŞSİZ BİR ESERİ DAHA ENVANTERİNE EKLEDİ!

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle hikayesi, milli mücadele yıllarına dayanan bir eser daha Panorama 25 Aralık Müzesi’nde görücüye çıktı.

Gündem - 2 yıl önce

Gazi şehrin 11 ay boyunca düşmana karşı verdiği mücadeleyi tüm ayrıntılarıyla ziyaretçilerine tekrar yaşatan, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Panorama 25 Aralık Müzesi,  Kurtuluş savaşı sürecinde Anadolu’nun birçok bölgesinde milli mücadelenin kahramanlarını komuta eden Selahaddin Adil Paşa’nın çalışma masasını müzeseverlerin beğenisine sunuyor.

ANTEP SAVUNMASI KAHRAMANLARINI KOMUTA EDEN PAŞANIN ÇALIŞMA MASASI ARTIK GAZİANTEP’TE

Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, müzenin çok değerli bir eseri daha envanterine kattığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu eser, Gaziantep’te Kurtuluş savaşı sırasında ikinci kolordu komutanı olan sonrasında Sakarya savaşında, Afyon’da, Dumlupınar’da, Uşak’ta, Manisa’da Anadolu’nun her yerinde Antep Savunması kahramanlarına komutanlık yapan Selahaddin Adil Paşa’nın İstanbul’daki çalışması esnasında kullandığı masadır.  Bu masayı Macar bir zannatkar tarafından yapılmış. Masanın müzemizde yer alması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in özel girişimleri söz konusu oldu.  Selahaddin Adil Paşa’nın torunlarının 100 yıldan beri gözleri gibi baktığı bu eser artık müzemizde. Bu masanın bütün meraklıları tarafından görülmesi gerekiyor.”

100 YILLIK ESER, ANADOLU’YA DAİR BİRÇOK KİTABIN YAZIMINDA DA ROL OYNUYOR

Araştırmacı, yazar Yaşar Yılmaz, Selahaddin Adil Paşa’nın müzede görücüye çıkan bu masayı 1900’lü yılların başlarında, bugünkü İstanbul Üniversitesi’nin giriş binasında kullandığını ifade ederek, “Bu masa, bize eşimin Selahaddin Adil Paşa’nın torunu olması dolayısıyla intikal ettiğinde, Anadolunun  Gözyaşları, Anadolunun Antik Tiyatroları gibi eserlerin de içerisinde bulunduğu 9 kitabı bu masada  yazdım.  İyi ki de bu masayı muhafaza etmişiz. Bu masanın Panorama 25 Aralık Müzesi’nde sergilenmesinden dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

 İŞ ADAMI YILMAZ ÖZTÜRKMEN'DEN  NET AÇIKLAMA

2023-04-22 20:21 - Gündem

Önce kızına sonra kendi kafasına sıktı

2023-04-27 12:37 - Asayiş

Gaziantep’te yasak aşk cinayeti

2023-04-27 12:55 - Asayiş

TERLEMEZ’DEN ZİYARET AÇIKLAMASI

2023-04-25 17:32 - Gündem

AK PARTİ HEYETİNDEN TERLEMEZ'E ÖZEL ZİYARET

2023-04-23 22:53 - Politika

MİLLETVEKİLİ ADAYINDAN SKANDAL PAYLAŞIM

2023-04-26 09:37 - Politika

Altunkaya’nın acı günü

2023-04-25 13:37 - Gündem

CHP'YE MİTİNG ENGELİ

2023-04-24 19:39 - Politika

İMAMOĞLU GELDİ GAZİANTEP TÜRKİYE’DE GÜNDEM OLDU

2023-04-26 22:46 - Politika

Vali Gül'den miting yanıtı

2023-04-24 21:50 - Politika

İlgili Haberler

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem