?>

ŞAHİN: TESİS VE SPORA ULAŞABİLİRLİKTE GAZİ ŞEHİRDE ALTIN ÇAĞ YAŞANIYOR

Politika - 3 yıl önce

ŞAHİN: TESİS VE SPORA ULAŞABİLİRLİKTE GAZİ ŞEHİRDE ALTIN ÇAĞ YAŞANIYOR

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, spor tesislerine ve spora ulaşılabilirlikte Gazi şehrin altın çağını yaşadığını söyledi.

 

Vehbi Dinçerler Kapalı Spor Salonu’nda yapılan spor kurslarından yararlanan öğrencileri ziyaret eden Başkan Fatma Şahin, gençlerle bir süre sohbet etti, verilen eğitimleri bir süre izledi.

 

Ziyareti sırasında kurslardan yararlanan 14 yaşındaki otizmli Mahmut Kılıç’ı izleyen Şahin, daha sonrasında Kılıç ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı’nın tatil döneminde tesislerde başlattığı yaz okullarında birçok spor branşında profesyonel hocalarla eğitimlerini sürdürüyor. Branşlardan bugüne kadar 41 bin 250 öğrenci yararlanırken kurslar boyunca toplamda 100 bin öğrenci sayısı hedefleniyor.

 

ŞAHİN: MUTLU, HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR GAZİANTEP’İ İNŞA ETMEK İÇİN BİRLİKTEYİZ

 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Valilik koordinasyonunda “Spor şehri Gaziantep” ve “Eğitim şehri Gaziantep” sloganları ile özel birçok proje başlatıldığını belirtti.

 

Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde projeler için gerekli olan tesislerin tümünün tamamladığının altını çizerek şunları söyledi:

 

“Şu anda spor tesislerine ve spora ulaşılabilirlikte Gaziantep altın çağını yaşıyor. Biz 18 yaş altı 600 bin çocuğu olan çok özel bir şehiriz. Bu çocuklarımızı fikren, ruhen ve bedenen geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bu yüzden çocuklarımıza kitap okutuyor, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diyerek’ spor yaptırıyoruz. Burada taramalar yapıyoruz. Hangi çocuğun hangi spor dalında yeteneği var bunlara bakıyoruz. Çünkü yeteneğinin olduğu, sevdiğin alanda başarılı oluyorsun. Bu doğru yöntemden dolayı 3 yıl önce ilgili daire başkanlığını kurduğumuz günden bu yana bin 200 madalya kazandık. İşin başındakiler ve hocalarımız işinin ehli ve inançlı. Yakalanan başarıdan dolayı annelerimiz de çok mutlu. Bunun sonunda mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir Gaziantep’i inşa etmek için birlikteyiz.

 

ÖNEMLİ OLAN SPORU YAZ KURSLARINDAN SONRA DA DEVAM ETTİREBİLMEK

 

Yaz kurslarından alınan eğitimin ve yapılan eğitimin sonrasında da devam etmesi gerektiğini söyleyen Şahin, “Yaz okullarında 100 bin çocuğumuz istifade edecek. Bu yüzden annelerin bilinciyle bunu devam ettirdiğimizde Gaziantep’i inşa etmiş olacağız. Spor yapan çok özel çocuklar var. Otizmli çocuklarımız var mesela. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde konuyla özel bir bölüm açtık. Çocuklarımız bütün enerjisini deşarj edebiliyor sporla. Bunun için çocuklarımızı doğru odaklamamız ve bu özel çocuklarında özel bir eğitim programıyla toplumda başarılı bireyler olarak hayatlarını devam ettirmemiz gerekiyor. İçerde bunun örnekleri var. Okulda başarısız olan çocukların buraya geldiklerinde nasıl disipline olduklarını, başarının arttığını gösteriyor. Spor diyerek geçmeyin, bu derslerinde ve dolayısıyla akademik başarıyı arttırıyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Kara'nın acı günü

2022-07-28 20:46 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN DEV TÜNEL PROJESİ

2022-08-01 14:51 - Politika

Kabe'nin örtüsü meraklı bakışlar arasında yenilendi

2022-07-30 16:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı’ndan açıklama! Togg kaç para olacak?

2022-07-26 15:24 - Politika

Honda Civic fiyat listesi! Son durum ne?

2022-07-31 17:30 - Otomobil

Türkiye'den yeni ATAK Helikopteri ihracatı

2022-07-26 15:05 - Asayiş

e-Devlet’te yeni dönem: Nöbetçi eczaneler görünecek!

2022-07-31 17:26 - Teknoloji

Bu sözler ortalığı fena karıştırır! Türk menajerler ve hocalar hakkında şok iddialar

2022-07-25 15:59 - Spor

Çin'den ABD'ye askeri misilleme tehdidi: Boş durmayız

2022-07-26 15:52 - Asayiş

GAZİ ŞEHİRLİLER, EĞLENCELİ AİLE KAMPLARINDA KEYİFLİ ETKİNLİKLERLE BULUŞUYOR

2022-07-29 16:42 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu, Gaziantep'e geliyor!

19:57 - Politika

Meriç'ten dikkat çeken sorular

19:37 - Politika

Kongre öncesi geri sayım başladı: Hangi partiler davet edildi?

20:00 - Politika

Meriç'ten esnaf ve kadınlar için emeklilik çağrısı!

20:53 - Politika

Anahtar Parti Gaziantep'te kongre heyecanı

20:22 - Politika

Günün Manşetleri

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “TBMM, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sembolüdür”

10:07 - Gündem

BAŞ AĞRISI MI, MİGREN Mİ?

10:01 - Gündem

DENİZ ATAR TEK TEK ANLATTI... Umut Yılmaz hakkında soruşturma açılmış

09:53 - Gündem

MURAT ŞERBETÇİ'DEN 23 NİSAN MESAJI

09:47 - Gündem

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem