?>

Sermet Atay TBMM'de Sağlık Bakanı'nı soru yağmuruna tuttu. Şehir Hastanesi neden bitmedi?

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin görüşlerini dile getirdi. 

Gündem - 4 yıl önce

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Atay, ",Gaziantep'te artık yılan hikâyesine dönen 2013 yılından beri yapımı devam eden bir şehir hastanemiz var. Bu şehir hastanemiz 2020 yılı gelmesine rağmen -aynı zamanda başlayan birçok şehir hastanesi bitmesine rağmen- çeşitli problemlerle bitirilememiştir" dedi. Milletvekili Sermet Atay, Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler Sağlık Bakanı Fahretin Koca'ya Gaziantep'in sağlık sorunlarını anlattı. Atay, "Türkiye'de corona vakaları her gün artmaktadır. Bu bağlamda şehrim olan Gaziantep'te de corona vakaları çok yoğun bir artış göstermiştir. Mevsimsel koşullar gün geçtikçe ağırlaşmaktadır, bu durumda zannederim ileriki günlerde Gaziantep'te yatak problemimiz ve yoğun bakım problemimiz beraberinde gelecektir" dedi. 

GAZİANTEP'TE VAKA SAYILARI SÜREKLİ ARTIYOR TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin görüşmeleirnde söz alarak kürsüye çıkan Atay, şöyle konuştu " Öncelikle pandemi sürecinde büyük fedakârlık gösteren tüm sağlık çalışanlarına, tüm Bakanlık yetkililerine müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum.  

Malum, Türkiye'de corona vakaları her gün artmaktadır. Bu bağlamda şehrim olan Gaziantep'te de corona vakaları çok yoğun bir artış göstermiştir. Mevsimsel koşullar gün geçtikçe ağırlaşmaktadır, bu durumda zannederim ileriki günlerde Gaziantep'te yatak problemimiz ve yoğun bakım problemimiz beraberinde gelecektir"

ATAMALARI BİR AN ÖNCE YAPIN! Malumunuz olduğu üzere Gaziantep'e yeni bir Sağlık Müdürümüz atanmıştır. Her gelen sağlık müdürü kendi ekibiyle beraber gelmektedir. Bu Sağlık Müdürümüz de genç ve başarılı biridir, kendi ekibini oluşturmuş ve 180 kişilik listeyi onaylanması için Sağlık Bakanlığına göndermiştir. Sağlık Bakanlığına gönderilen bu 180 kişilik liste içerisinde 140 kişi onaylanmış, 40 kişi henüz onaylanmamıştır. Listede onaylanmayanların büyük kısmını Gaziantep'in en büyük hastanesi olan Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi personeli oluşturmaktadır. Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesinin görev yapan Başhekimi istifa etmiş durumdadır, istifa ettiğinde yerine gelecek arkadaş henüz göreve başlamamıştır. Gaziantep'in en büyük hastanesi konumunda olan Ersin Arslan Devlet Hastanesine bir başhekim atanmamış olması ve sözleşmesi yenilenecek olan idari personelin sözleşmesinin yenilenmemiş olması Gaziantep'te bir zafiyet yaratmaktadır. Biz bu bağlamda Sayın Bakanım, özellikle Ersin Arslan Devlet Hastanesi açısından bu atamaların, bu sözleşmelerinin bir an önce yenilenmesini sizden arz ediyoruz.

ŞEHİR HASTANESİ NEDEN BİTMEDİ? Ayrıca, Gaziantep'te artık yılan hikâyesine dönen 2013 yılından beri yapımı devam eden bir şehir hastanemiz var. Bu şehir hastanemiz 2020 yılı gelmesine rağmen -aynı zamanda başlayan birçok şehir hastanesi bitmesine rağmen- çeşitli problemlerle bitirilememiştir. Bu anlamda da sizin burada da yardımınıza muhtacız. Yeni başhekimimiz görev yapabilmek için kendi ekibini oluşturmuştur dediğim gibi Ersin Arslan Devlet Hastanesinde bir zafiyet vardır. Bu zafiyetin giderilmesi konusunda mutlaka ve mutlaka herhâlde sizin yardımınız gerekiyor çünkü geçtiğimiz günlerde yaptığımız konuşmalardan bu konuda bir sonuç alamadık. 2021 bütçesinin Bakanlığımıza ve devletimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Şahin'in kayınpederi Abbas Taşgit vefat etti

2020-11-13 06:49 - Gündem

İmamoğlu hakkında inceleme başlatan Gaziantepli bürokrat kim?

2020-11-19 08:10 - Gündem

Galatasaray'da pozitif vaka sayısı 5'e çıktı

2020-11-17 07:34 - Spor

HKÜ ile KALYON PV İŞ BİRLİĞİ GELİŞİYOR

2020-11-13 07:18 - Gündem

GAZİANTEP’İN OĞUZELİ İLÇESİNDEN 7 KADIN TARIMI OKULU’NA GİTTİ

2020-11-16 09:09 - Gündem

TOKİ Gaziantep Şehitkamil sosyal konut kura sonuçları

2020-11-19 07:45 - Ekonomi

Mehmet Görgel'den Müjdeli Haber

2020-11-16 08:13 - Gündem

NİZİP’E HASTANE MÜJDESİ!

2020-11-12 13:40 - Gündem

Sağlık ve fitness mobil uygulamalarına talep yüzde 67 arttı

2020-11-16 09:29 - Spor

Gaziantep FK' da Covid-19 Vakası!

2020-11-12 15:02 - Spor

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem