?>

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINI BÜYÜKŞEHİR FIRSATA ÇEVİRDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla beraber şehirde çalışmaları sıklaştırdı.

Gündem - 4 yıl önce

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını’na karşı verilen ulusal mücadelede İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda uygulamaya konulan 56 saatlik hafta sonu sokağa çıkma yasağında çalışmalarını hızlandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğu nedeniyle çalışma yürütmede sıkıntı yaşanan ana arterlerde asfaltlama ve tadilat çalışmalarına girişti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, sokağa çıkma yasağı döneminde kent genelinde 21 noktada asfalt ve bakım onarımı gerçekleştirdi. Öte yandan büyükşehir ekipleri Fevzi Çakmak Bulvarı, Beykent 4 Nolu Cadde, Şehirgösteren ve Burak Mahallesi mevkiinde yapımı tamamlanan yol ve altyapı çalışmaları sonrası kaldırımların düzenlemesini yaptı. 15 yeni imar yolunun açılma işlemini sürdürüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ayrıca Havaalanı yolunu KÜSGET Sanayi Sitesi’ne bağlayan yeni imar yolu açma çalışmaları yerinde inceledi. 3 kilometrelik, 30 metre genişliğinde olan ve 2 köprünün de içinde bulunduğu yolla beraber şehir merkeziyle üretim merkezinin arasında yeni bir alternatif oluşacak. Yol ile mevcut bağlantılarda yaşanan yoğunluğun engellemesi amaçlanırken seyahat süresini düşürecek.

ŞAHİN: SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASIYLA YOĞUNLUKTAN DOLAYI GİRMESİ ZOR ALANLARDA RAHATÇA ÇALIŞIYORUZ       

Konu hakkında açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemiden dolayı vatandaşlar evdeyken teknik ekiplerin çalışmalara devam ettiğini vurgulayarak, “Pandemi de şehri bir şantiyeye dönüştürdük. Yapılması gereken altı yapı ve üst yapı çalışmaları ilgili kuruluşlarıyla beraber birimlerimizle bu süreci değerlendirip kullandık. Bir sanayi şehriyiz herkes bizi organize sanayi ile bilir ayrıca biz küçük sanayi şehriyiz. Organize Sanayi oluşturan altyapı yaklaşık 100 yıllık geçmişi olan küçük sanayi. Bu bulunduğumuz hatta ise küçük sanayiyi şehre bağlayıp iki köprü yaparak yaklaşık yaklaşık 30 kilometrelik hattı açacak, dolaşmadan çok hızlı bir şekilde vatandaşlarımız şehre gelecek. Ana güzergâh yapmak için arkadaşlarımız imar, ulaşım ve fen işleri olarak alana girdi bu köprü tamamlandı. Altyapı kuruluşlarının hızlı bir şekilde işlerini tamamlayıp çıkmalarını bekliyoruz. Aralık ayında altyapı kuruluşlarının çalışmaları bitince Fen İşleri Daire Başkanlığı burayı hızlı bir şekilde asfaltlayacak. Küçük sanayi çok hızlı bir şekilde şehre bağlayacağız. Esnafımız bütün gün dolaşarak gidip gelmekten kurtulacak, hızlı bir şekilde seyahat edecek. Vatandaşlarımızın hem zamanını harcamalarını engelleyecek hem de araçlarından çıkan çevreye zararlı gazların salınımını azaltacağız. Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde şehri şantiyeye çevirerek yoğunluktan dolayı girmesi zor alanlarda rahatça çalışıyor, bu işleri bitirerek çıkıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yüksek kapasiteli İHA Aksungur seri üretime girdi!

2020-12-05 17:50 - Teknoloji

Gözü dönmüş sapık, 11 yaşındaki kız çocuğunu bina girişinde sıkıştırıp istismar etti! O anlar kamerada

2020-12-08 09:34 - Dünya

Microsoft e-spor dünyasına adım atıyor!

2020-12-04 16:43 - Teknoloji

Çavuşoğlu'ndan Türkiye'yi hedef alan Pompeo'ya sert tepki: ABD, Suriye'deki terörist oluşumları destekliyor

2020-12-02 17:13 - Dünya

Türkiye plazma kan bağışında ilk sırada

2020-12-07 10:52 - Sağlık

Bu da oldu: Çin yapay Güneş’i devreye aldı!

2020-12-05 17:48 - Teknoloji

"Milli Mücadele Kahramanları Portresi" Yarışması Düzenleniyor

2020-12-03 07:46 - Yaşam

'Anne gebelikte Covid-19 geçirdiyse, bebek antikorla doğuyor'

2020-12-04 16:57 - Sağlık

Bakan Koca'dan Çin aşısıyla ilgili eleştirilere sert yanıt: Türkiye bu kadar zavallı mı?

2020-12-08 07:24 - Sağlık

Yerli Metro üretimi için imzalar atıldı! İşte detaylar

2020-12-04 16:44 - Teknoloji

İlgili Haberler

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Günün Manşetleri

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem