?>

Sumudica, "Benim için beyaz ya da siyah insan ayrımı yoktur"

Gaziantep Futbol Kulübü'nün Rumen çalıştırıcısı Marius Sumudica, dün PSG-M.Başakşehir maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bunu yapan hakem cezasını çekmeli, bu hatanın bedelini ödemelidir. " dedi.

Spor - 4 yıl önce

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, dün yaşanan skandal ırkçılık olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. PSG-M.Başakşehir maçında yaşanan olaylarda Rumen hakemin haksız ve hatalı olduğunu vurgulayan Rumen çalıştırıcı, kendisi için siyah ya da beyaz ayrımının olmadığını da vurguladı.Konu ile ilgili Gaziantep FK'nın resmi sitesi üzerinden videolu bir açıklama yapan Marius Sumudica, "Dün yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunmak istiyorum. Ben Türkiye'de çalışan Romanyalı bir hocayım. Bu benim için büyük bir şans. İlk olarak dün yaşanan olayla ilgili iki düşünceye sahibim. Birincisi Pazar günü biz Başakşehir'le oynayacağız. Dün yaşanan olaylarda başrol hakem Romanyalı'ydı. Bu konuyla alakalı şunu söylemek istiyorum ki benim için beyaz ya da siyah insan ayrımı yoktur. Renklerin hiçbir farkı yoktur, ayıramazsınız. Aynı zamanda benim takımda da pek çok siyahi oyuncu var. Benim her zaman herkese büyük saygım var. Bu saygının renkler ile alakası yok" dedi."Bu hatasının bedelini ödemelidir"

Rumen hakemin büyük bir yanlış yaptığını da aktaran Sumudica, "Dünkü hakemin büyük bir hata yaptığını düşünüyorum. Böyle konuşması mümkün bir şey değil. Eğer böyle bir şey yapmak istemezse bile cezasını çekmelidir. Bu hatasının bedelini ödemelidir. İkinci olarak ben bu konuda bir şeyler söylemek istiyorum. Sumudica'nın bu hatayı yapanlarla aynı durumda gösterilmemesi lazım. Ben Türkiye'de çalışıyorum. Türk insanlarına ve siyahi futbolculara saygım bulunuyor. Benim için önemli olan ırkçı olmamaktır ve desteklememektir. Eğer ırkçıysanız hiçbir zaman hiçbir yerde yeriniz yoktur. Bu mümkün değildir. Beyaz yada siyah diye o dengeyi sağlayamazsınız. Bunu ilk kez söylemek istiyorum ben Romanya'lıyım ve ben bu durumdan hoşlanmıyorum. Dün yaşanan olaylarda benim için Başakşehir haklıdır" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yüksek kapasiteli İHA Aksungur seri üretime girdi!

2020-12-05 17:50 - Teknoloji

Bakü sokakları Türk bayrakları ile süslendi

2020-12-09 11:59 - Dünya

Gözü dönmüş sapık, 11 yaşındaki kız çocuğunu bina girişinde sıkıştırıp istismar etti! O anlar kamerada

2020-12-08 09:34 - Dünya

Microsoft e-spor dünyasına adım atıyor!

2020-12-04 16:43 - Teknoloji

Çavuşoğlu'ndan Türkiye'yi hedef alan Pompeo'ya sert tepki: ABD, Suriye'deki terörist oluşumları destekliyor

2020-12-02 17:13 - Dünya

Türkiye plazma kan bağışında ilk sırada

2020-12-07 10:52 - Sağlık

Bu da oldu: Çin yapay Güneş’i devreye aldı!

2020-12-05 17:48 - Teknoloji

"Milli Mücadele Kahramanları Portresi" Yarışması Düzenleniyor

2020-12-03 07:46 - Yaşam

'Anne gebelikte Covid-19 geçirdiyse, bebek antikorla doğuyor'

2020-12-04 16:57 - Sağlık

Bakan Koca'dan Çin aşısıyla ilgili eleştirilere sert yanıt: Türkiye bu kadar zavallı mı?

2020-12-08 07:24 - Sağlık

İlgili Haberler

SAHAMIZDA GEÇİT YOK: 1-0

15:26 - Spor

Rota Kayseri

21:24 - Spor

Tahmazoğlu'ndan bilet müjdesi

09:52 - Spor

Galibiyetin mimarları

21:09 - Spor

Gaziantep FK, Memik Yılmaz'ın yüzünü güldürdü

21:04 - Spor

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Milyonluk vurgun

22:01 - Gündem

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem