?>

Türkiye plazma kan bağışında ilk sırada

Türkiye plazma bağışında dünyada gönüllülük oranı en yüksek ülke özelliğini taşıyor. Bu anlamda Türk Kızılay’ı ve gönüllü organizasyonlar salgınla mücadelede önemli bir rol üstleniyor.

Sağlık - 4 yıl önce

TÜGVA Gaziantep il teşkilatı ve Şehitkâmil İlçe teşkilatı olarak, ülkemizin geçirdiği bu zorlu salgın döneminde bizde gençlik olarak bu hastalığa yakalanmış kişilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için gönüllü olarak bir çalışma başlatıp çevremizdeki insanları plazma kan bağışı konusunda bilgilendirip, bağışçı olmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Şehitkamil TÜGVA ilçe başkanı Sn. Mehmet SATICI, Ülkemizin zor günler geçirdiğini ifade ederek Türkiye’nin yeni nesil gençliği olarak üstlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını belirtip bu süreçte tüm il ve ilçe teşkilatı ile birlikte toplumu ve özellikle gençliği bilinçlendirmeyi, plazma kan bağışı konusunda toplumu bağışçı olmaya davet ettiklerini ifade etti. Satıcı sözlerine devam ederken kan verecek bağışçıların test sonuçlarının negatif çıktıktan en az 28 gün sonra ve fazla 3 ay içerisinde antikorların hala aktif olduğunu ve bu süre içerisinde plazma kan bağışçısı olabileceklerini söyledi.

Bir kişinin belli aralıklarla birden fazla bağış yapabileceğini belirten SATICI, “Belki de hastalığı atlatanların da ileride en yakınları hasta olabilir. Gaziantep plazma bağışı anlamında kendi kendine yetmelidir.” dedi.

Sözlerine son verirken Plazma kan bağışının ülke sorunu olduğunu söyleyerek bu zorlu süreç bitene kadar, Yerel yönetimlerimizin ve Türk Kızılay’ımızın yanlarında destekçileri olduklarını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

İbrahim Tatlıses'ten kurallara uymayanlara sert tepki: Doludan aracını koruyanlar maske takmaya üşeniyor

2020-11-30 13:18 - -

Acun Ilıcalı, yeni platformu Exxen için Tolga Çevik ile anlaştı

2020-11-30 13:00 - -

Yüksek kapasiteli İHA Aksungur seri üretime girdi!

2020-12-05 17:50 - Teknoloji

"DAHA YEŞİL BİR GAZİANTEP İÇİN"

2020-11-30 13:37 - Yaşam

Müge Anlı dehşete düştü! Kadın, 6 aylık bebeğini tandırda diğerini de boğarak öldürdü

2020-12-01 12:58 - -

Kendini tavana asarak intihar etti, arkasında bıraktığı notun her satırı yürek dağladı

2020-12-01 13:03 - Gündem

Maradona'nın ölümündeki korkunç şüphe sonrası savcılık soruşturma başlattı

2020-11-30 13:05 - Spor

241 komando, dualarla Suriye'ye uğurlandı! Aileler gözyaşlarını tutamadı

2020-11-30 13:09 - Gündem

Microsoft e-spor dünyasına adım atıyor!

2020-12-04 16:43 - Teknoloji

Çavuşoğlu'ndan Türkiye'yi hedef alan Pompeo'ya sert tepki: ABD, Suriye'deki terörist oluşumları destekliyor

2020-12-02 17:13 - Dünya

İlgili Haberler

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

20:37 - Sağlık

AMAN DİKKAT! GAZİANTEP‘TE ACİL SERVİSLERDE CİDDİ ARTIŞ!

16:36 - Sağlık

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK ENFEKSİYONU VE HİJYENİN ÖNEMİ

15:32 - Sağlık

Doktorlar 5 gün iş bırakacak

12:01 - Sağlık

GAZİANTEP'TE DOKTORLAR İŞ BIRAKTI!

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

Polisi tehdit eden muhtar görevden alındı

18:22 - Gündem

BAŞKAN ŞAHİN 1 YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

13:05 - Gündem

Hasan Öztürkmen, bakanlığın önünden seslendi

12:45 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDEN EVLİ ÇİFTLERE NAKDİ DESTEK  

11:02 - Gündem

BAŞKAN YILDIRIM GAZİANTEP'TE CHP'Yİ AYAKTA TUTUYOR

21:11 - Gündem