?>

Türkiye’de de görülmüştü. "Antikorlara karşı normal virüsten 9 kat daha dirençli!"

Pandeminin yeniden yayılım hızını ve ölümcüllüğü artıran varyantlar arasında gösterilen Mu varyantının, antikorlara karşı 9 kat daha dirençli olduğu ortaya çıktı. Mu, Türkiye dahil 40'ın üzerinde ülkede görüldü.

Sağlık - 3 yıl önce

Japonya'da koronavirüsün varyantlarına yönelik yapılan araştırmadan endişelendiren sonuçlar çıktı. Söz konusu araştırmaya göre, Türkiye'de de görülen Mu varyantı, antikorlara karşı 9 kat daha etkili. Aşı yaptıran bireyler için de ciddi tehlike arz edebilecek bu varyantın, 40'ın üzerinde ülkede görüldü.

BİONTECH AŞISI MERCEK ALTINA ALINDI

Japonya'da uzmanların yaptığı araştırma, Covid-19'un Mu varyantının aşılama yoluyla elde edilen koruyucu antikorlara karşı yüksek direnç gösterdiğini ortaya koydu. Tokyo Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden Doçent Kei Sato liderliğindeki grup, Mu varyantının özelliklerine sahip yapay bir virüs üreterek virüsün Pfizer-BioNTech aşısı yoluyla üretilen antikorlara duyarlılığını mercek altına aldı. Tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de yayınlanan çalışmanın sonucuna göre, Mu varyantının antikorlara karşı normal virüsten 9.1 kat daha dirençli olduğu tespit edildi. Farklı varyantların aşı etkinliğine olan etkisini tespit etmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan uzmanlar, yeni mutasyonlar hakkındaki verilerin uluslararası bilim camiası arasında paylaşılmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

40'IN ÜZERİNDE ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Daha bulaşıcı olduğu düşünülen Mu varyantı geçtiğimiz Eylül'de Dünya Sağlık Örgütü'nün izleme listesine eklenmiş, B.1.621 olarak da bilinen mutasyonun aşılara karşı daha dirençli olduğu şüphesi dünya kamuoyunda endişeye neden olmuştu. Mu varyantının 40 üzerindeki ülkede görüldüğü kamuoyuna yansımıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Valiler kararnamesi çıkacak iddiası! Vali Gül gidecek mi, kalacak mı?

2021-10-30 17:17 - Gündem

Kilometrelerce uzağa giden 70 öğrenciye ücretsiz servis

2021-11-04 08:07 - Gündem

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı belli oldu

2021-11-04 09:43 - Gündem

Nafaka yerine sadaka yazınca bir kez daha nafaka ödemeye mahkum oldu

2021-11-04 17:17 - Gündem

Asgari ücretli, emekli ve EYT’liye müjde geliyor

2021-10-30 15:43 - Ekonomi

Milyonlarca kişiye müjde! Emeklilik için başlangıç sayılacak

2021-11-02 16:43 - Ekonomi

Gaziantep'te günün defin listesi

2021-10-30 16:20 - Gündem

Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı belli oldu

2021-10-30 16:18 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak

2021-10-31 17:13 - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okullar o tarihlerde tatile girecek

2021-10-31 17:11 - Gündem

İlgili Haberler

Özel hastanelerde yeni dönem başlıyor: Yüksek ücret ödeme devri bitti

20:37 - Sağlık

AMAN DİKKAT! GAZİANTEP‘TE ACİL SERVİSLERDE CİDDİ ARTIŞ!

16:36 - Sağlık

ÇOCUKLARDA BAĞIRSAK ENFEKSİYONU VE HİJYENİN ÖNEMİ

15:32 - Sağlık

Doktorlar 5 gün iş bırakacak

12:01 - Sağlık

GAZİANTEP'TE DOKTORLAR İŞ BIRAKTI!

19:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem