?>

Üniversite adaylarından Sanko Üniversitesi’ne ziyaret

İnci Konukoğlu Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri, SANKO Üniversite ziyarete ederek, üniversite ve bölümleri hakkında bilgiler aldı.

Gündem - 2 yıl önce

Sağlık alanında kariyer hedefi olan öğrenciler, Rehber Öğretmenleri Kader Karageyik ve Tarih Öğretmeni Ömer Karayağız eşliğinde üniversiteyi gezerek, birimleri yerinde görme fırsatı buldu.

Öğrencileri bilgilendiren Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Aytaç, “Hekimler sağlığı korumak için 7 gün 24 saat göreve hazır olan kişilerdir. Hekimlik, ilk insandan dünyada yaşayan son insana kadar geçerli olacak bir meslek olup insanlar size saygı duyacaktır” dedi.

Prof. Dr. Aytaç, “Bilim, iletişim ve teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, onları üreten, kurgulayan, planlayan ve kullanan insandır. Sonuçta herkesin bir gün doktora gereksinimi olacaktır” ifadelerini kullandı.

DR. ÖĞR. ÜYESİ FUNDA FAKILI

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Funda Esin Fakılı da beslenmenin önemini anlatarak beslenme ve diyetetik uzmanlarının bu konudaki sorumluluklarına vurgu yaptı.

Mesleğin çalışma alanları ve iş olanaklarıyla ilgili bilgiler de paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Fakılı, “Bölümümüz akredite olup, kurumlarla iş birliği içindeyiz” diye konuştu.

ÖĞR. GÖR. MUSTAFA KAVAK

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Mustafa Kavak da öğrencilere bölümün özellikleri, temel beceri laboratuvarı ile SANKO Üniversitesi Hastanesi'nin olanaklarını anlattı.

Öğr. Gör. Kavak, ayrıca hemşirelerin çalışma alanlarından ve üniversitenin yurtdışı iş olanaklarına değindi.

ÖĞR. GÖR. HAKAN POLAT

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Öğr. Gör. Hakan Polat ise nüfusun ve hastalıkların artmasıyla birlikte fizyoterapistlere duyulan ihtiyacın da arttığına dikkat çekti.

Tanıtım Ofisi Sorumlusu Sema Tavşancıl da SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını verdiğini anımsatarak, “Üniversitemiz Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programlarıyla meslek yaşamında başarıyla görev alabilecek sağlık profesyonelleri yetiştirmek için yoğun bir çaba harcamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Tavşancıl, öğrencilere burs imkanları, eğitim olanakları, öğrenci kulüpleri, etkinlikler, sosyal medya ve web sayfası ile ilgili bilgiler aktardı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te masaj salonuna fuhuş baskını

2022-12-05 08:58 - Asayiş

Sahte hoca tutuklandı

2022-12-07 13:08 - Asayiş

Gaziantep'te kafeye pompalı tüfekle saldırı

2022-12-05 18:45 - Asayiş

GELECEK PARTİSİ’NDE İLÇE BAŞKANLARI BELLİ OLDU

2022-12-07 11:05 - Politika

Gaziantep FK’da sıcak gelişme; SEZER CİHAN BIRAKIYOR MU?

2022-12-03 12:48 - Spor

GAZİANTEP FK İÇİN; TARİHİ ÇAĞRI

2022-12-04 15:17 - Spor

Yağma olayında 2 tutuklama

2022-12-08 09:57 - Asayiş

KILIÇDAROĞLU GİTTİ, O GELİYOR

2022-12-06 08:18 - Politika

Fadıloğlu: “Engelli adayı olarak hayatımızı devam ettiriyoruz”

2022-12-03 12:57 - Gündem

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NDEN EMPATİ KORİDORU

2022-12-02 13:07 - Gündem

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem