?>

Yedi Başak'tan savaş mağduru Ukrayna halkına yardım

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Rusya saldırıları sonrası mağdur olan ve Polonya-Romanya-Macaristan sınırlarında hayata tutunmaya çalışan Ukrayna halkına yardım ulaştırdı.

Yaşam - 3 yıl önce

Yedi Başak İnsanı Yardım Derneği, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi savaş mağduru olan Ukrayna halkının da yardımına koştu. Yedi Başak, Rusya'nın saldırıları sonrası mağdur olan Ukrayna halkını savaşın etkilerinden korumak ve destek olmak için Polonya- Romanya-Macaristan sınırlarında yardım malzemeleri dağıtmaya başladı. Üç günde sınırı geçen yaklaşık insan sayısı 100 bini geçerken, yoğun göç alan Polonya sınırı çocuklu aileler haricinde sivillere kapatıldı. Yedi Başak de Polonya sınırında bulunan Ukrayna halkının acil insani ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçti. Yedi Başak, Polonya sınırında gıda, bisküvi, meyve suyu, süt ve temizlik malzemelerinden oluşan acil yardım malzemelerini Ukraynalı mültecilere ulaştırdı.

Hangi kategoride olursa olsun dünyadaki tüm muhtaç insanların çektiği acıları hafifletmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, gıda güvenliği ve geçim kaynağı, su ve sanitasyon, eğitim, barınma, beslenme ve sağlık programları kapsamında insanların ihtiyaç duydukları yardımlara yönelik projeler yürütmeye devam ediyor. Yurtdışında 3 kıtada kardeşliğin ve paylaşmanın hakim olması için din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın, tüm mağdur ve mazlumlara yardım ulaştırmayı ilke edinen Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Ukraynalı savaş mağdurlarına yönelik insani yardımların devam edeceğini de duyurdu.

Haftanın Öne Çıkanları

Spor salonu ve yüzme havuzlarından 147 bin kişi yararlandı

2022-02-28 08:00 - Spor

Karkamış'a 2 havan topu düştü

2022-03-02 05:56 - Asayiş

Şahinbey'de yüzlerce sporcu derece için mücadele etti

2022-02-25 12:59 - Spor

Benzin ve motorine bir büyük zam daha

2022-03-02 16:40 - Ekonomi

İşte Gaziantep'te yarın elektrik kesintisi yaşanacak bölgeler

2022-03-02 17:53 - Gündem

Rusya'nın Ukrayna planı deşifre oldu: İki gün içinde düşecek

2022-02-28 17:46 - Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Montrö hükümlerini uyguluyoruz"

2022-03-01 06:27 - Dünya

MEB'den son dakika açıklaması: İzin verilecek

2022-03-02 17:49 - Eğitim

Tayyar'dan imalı paylaşım: "Rusya'nın işi çok zor!"

2022-02-25 18:40 - Politika

Uzman isim uyardı: Altında bunu yapan yanar

2022-03-02 17:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

PROF. DR. MEHMET ADNAN CELKAN MEDİCAL POİNT'TE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

11:07 - Yaşam

GAZİANTEP'LİLER MUTSUZ!

18:39 - Yaşam

Depremzede çocuk Medical Point'te sağlığına kavuştu

15:05 - Yaşam

Medical Point Gaziantep Hastanesi “Sigaranın Zararlarına Dikkat Çekiyor!”

10:08 - Yaşam

ANKA Hemşireler Günü’nü kutladı 

10:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem