?>

Yeni kısıtlamaların ele alınacağı Kabine toplandı! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamada

Artan koranavirüs vakaları sonrasında alınan tedbirlerin yeterli olmaması, tüm dikkatleri saat 15.00'de başlayan Kabine toplantısına topladı.

Gündem - 4 yıl önce

 Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası seyahat kısıtlamasının ele alınacağı toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Koronavirüs vaka ve vefat sayılarının salgının başından bu yana en yüksek rakama ulaşması, endişeyi artırdı. Geçtiğimiz günlerde alınan ek tedbirlerin yeterli olmaması, yeni kısıtlamaların geleceğinin sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da cuma günü gazetecilere, "Yeni tedbirler almaya mecburuz" demişti.

Bugün saat 15.00'de başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine'de, yeni önlemler konuşulacak. Toplantı sonrasında alınan kararlar açıklanacak.

SAĞLIK BAKANI KOCA, SUNUM YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısında son 10 günlük tabloyla ilgili olarak kapsamlı bir sunum yapacak. Bir önceki kabine toplantısında alınan tedbirlerin salgınla mücadeleye etkisi masaya yatırılacak ve bilim kurulunun önerileri değerlendirilecek. Toplantıda bilim kurulunun tavsiyesi kapsamında alınabilecek muhtemel kısıtlama kararları şu şekilde:

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR

Özellikle vaka ve vefatların ciddi şekilde arttığı ilerde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi de uygulanması gündeme alınacak. 81 ile de getirilebileceği belirtilen bu kısıtlamanın öncelikli şehirler ile başlatılma ihtimali de bulunuyor.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLANABİLİR

Birçok ilde nüfusa oranla beklenen koronavirüs vaka artışı hesapların çok üzerinde çıkarken, bu durum şehirler arası seyahat kısıtlamasını gündeme getirdi. Toplantı kapsamında alınması beklenen kararlardan biri de şehirler arası seyahat kısıtlaması olacak.

HES KODUNUN KULLANIMINA AĞIRLIK VERİLECEK

Koronavirüsle dijital mücadele de kabine toplantısının gündem maddelerinden biri olacak. Bireysel olarak her bir vatandaşın kaydının tutulması ve takibinin yapılabilmesi için uygulanan dijital önlemler için de yeni tedbirler alınması gündemde. Bu kapsamda tüm illerde pazar, çarşı ve iş hanları gibi toplu bulunulabilecek alanlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu olmayanların girmesi yasaklanacak.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN GÜN SINIRLAMASI

Son olarak gündemdeki tedbirlerden biri de risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan kısıtlama. Bu grubun her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması ya da gün bazında kısıtlanması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Yıllardır komada olan Kenan Işık'tan müjdeli haber geldi

2020-11-25 09:31 - -

İşte Mehmet Ali Erbil'in son hali! Kızı, "Çok yakında büyük sürpriz var" notuyla paylaştı

2020-11-26 07:50 - -

Rahat turladık: 3-0

2020-11-25 17:09 - Spor

Gaziantep FK, namağlup unvanını korumak istiyor

2020-11-24 12:21 - Spor

Hayatını kaybeden Maradona'nın ölmeden önceki son sözleri ortaya çıktı

2020-11-26 17:29 - Spor

BİSİKLET HIRSIZLARI YAKALANDI

2020-11-27 13:47 - Asayiş

OPEC+ grubunun mevcut kesinti seviyesini en az 3 ay uzatması bekleniyor

2020-11-29 17:20 - Ekonomi

Gaziantep'te yasak saatlerinde açık olacak akaryakıt istasyonları

2020-11-27 16:50 - Gündem

Son Dakika: Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek

2020-11-25 09:10 - Spor

ABD'de çölde keşfedilen gizemli metal blok paniğe neden oldu

2020-11-25 15:59 - Teknoloji

İlgili Haberler

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem

Şahin ve Ünüvar’dan GAÜN’e Ziyaret

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

KÜRDÜLÜ'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA...

18:17 - Gündem

CANINIZ SAĞ OLSUN: 1-2

15:39 - Spor

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “MUTLU AİLE HUZURLU TOPLUM”

13:02 - Gündem

Bakan Yerlikaya’dan sürücü affı açıklaması

11:52 - Gündem

Yeşil Dönüşüm Gaziantep’te Masaya Yatırıldı

11:24 - Gündem