USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bankalar art arda açıkladı! Kredilere indirim müjdesi

Acil paraya ihtiyacı olanların imdadına tüketici kredileri yetişiyor. Bankaların son dönemde devreye aldığı kampanyalar bütçeyi de rahatlatıyor.

Bankalar art arda açıkladı! Kredilere indirim müjdesi
14-09-2021 17:46

İhtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar, tüketici kredi faizlerini yakından takip ediyor. Merkez Bankası verilerine göre tüketici kredileri faiz oranı ortalama yüzde 1.93. Bazı bankalarda ise bu oran yüzde 2’lere çıkmış durumda. Fakat birçok banka kampanyalarla müşterilerine fırsatlar sunuyor. İşte acil nakit ihtiyacı olana yüzde 1.45’ten başlayan faizlerle sunulan krediler ve maliyet hesabı...

HER KESİME AYRI

Halkbank, maaşını bankadan alanlara ve emekli müşterilerine yüzde 1.60’tan başlayan faiz oranlarıyla kredi kullandırıyor. Kamu ve özel sektör çalışanlarına uygulanan oran ise yüzde 1.63. Banka ayrıca eczacılara ve eczanelere bağlı çalışan müşteriler için aylık yüzde 1.71’den başlayan faiz oranıyla 100 bin TL’ye kadar 36 ay vadeli kredi sunuyor.

TUTARA GÖRE DEĞİŞİYOR

İhtiyaç kredilerinden en dikkat çeken şey, bazı bankaların kredi miktarına göre çok farklı faiz oranları belirlemesi oldu. Yani 10 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisinde 1.83 faiz uygulayan bir banka, 20 bin TL’de ise bu faizi 1.59’a kadar indirebiliyor.

Bazı bankalar ise sabit faiz uyguluyor. Sabit faizlerde 1 milyon TL’ye kadar aynı faizi uygulayan bankalar varken, bazıları da krediye 50 bin TL’lik limit koyuyor. Sigortalı ve sigortasız seçenekler de faiz değişiyor. Faiz ne olursa olsun kredide mutlaka toplam maliyete bakın.

HANGİ BANKA NE VERİYOR? FARKLI ORANLAR VAR

Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre; Ziraat Bankası, ‘Çalışanın Artısı’ ve ‘Emeklinin Artısı’ adlı iki farklı tüketici kredisi sunuyor. Bu kapsamda faiz yüzde 1.63 olarak uygulanıyor. Ancak bunun dışında tüketici kredisi kapsamında uygulanan faiz oranı yüzde 1.59’a kadar düşüyor.

125 BİN TL’YE KADAR

VakıfBank, yüzde 1.59 faizle 125 bin TL’ye kadar kredi limiti sunuyor. ‘İhtiyaç Kredisi Kampanyası’ ve ‘Kamuya Özel İhtiyaç Kredisi’ kapsamında ise faiz oranı yüzde 1.55’e iniyor. Buna göre değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri ve 3 ay ödemesiz dönem imkanı sunuluyor.

3 AY SONRA ÖDE

Akbank, müşterilerine özel 3 ay ertelemeli kredi kampanyası hazırladı. Buna göre müşterilere, krediyi aldıktan 3 ay sonra ödeme imkanı sunuluyor. 75 bin TL’ye kadar kredi sağlanan kampanyada ilk ödeme 92 güne kadar ertelenebiliyor. Bu kampanya kapsamındaki kredinin vadesi ise en fazla 33 ay olabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ