
Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, deprem felaketi sonrası özellikle kiralık daire fiyatlarını yükselten mülk sahiplerine asla aracılık etmeyeceklerini söyledi. Oda olarak, deprem fırsatçılarına göz açtırmayacaklarına dikkat çeken Aytaç, ‘’Evleri yıkılan ve kiraya geçmek isteyen depremzedelerimizin sonuna kadar yanında olacağız. Ev sahipleri de biraz vicdanlı olsun’’ dedi.
‘’ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ’
Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde yaraların sarılması sürecinde oda olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya büyük özen gösterdiklerini ifade etti. Tarihi felaketle birlikte binlerce insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Başkan Aytaç, ‘’Acımız çok büyük. Halen gördüklerimize inanamıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde yaraları saracağız. Bu süreçte evleri yıkılan depremzedelerimizin mağduriyet yaşamaması için oda olarak tüm gelişmelerin takipçisi olacağız’’ diye konuştu.
‘’FİYATTA ARTIŞ YAPANA EV SAHİPLERİNE ARACILIK ETMEYECEĞİZ’’
Depremin yaraları sarılmaya başlanırken, özellikle evsiz kalan depremzedelerin barınma ihtiyaçları nedeniyle kiralık evlerde artış yapılmaması için gerekli girişimleri yaptıklarını dile getiren Başkan Aytaç, ‘’Gerek Gaziantep gerekse diğer il ve ilçelerimizde evsiz kalan vatandaşlarımız devlet desteği ile kiralık evlere yerleştirilecekler. Fırsatçıların bu süreçte ev fiyatlarında artış yapmasının önüne geçmek için oda olarak bazı kararlar aldık. Kira fiyatlarında artış yapan ev sahiplerinin kiralama işlerine asla aracılık etmeyeceğiz. Bakanlığımızın ve ilimizdeki yetkili kurumlarında bu konuda yapacakları çalışmalara sonuna kadar destek vereceğiz.’’ İfadelerini kullandı.
‘’İHBARDA BULUNUN’’
Yüksek kira ile karşılaşan vatandaşların ihbarda bulunmalarını isteyen Başkan Aytaç, şunları söyledi: "Depremzede vatandaşlarımız, yüksek fiyatlarla karşılaştıklarında odamıza, Ticaret İl Müdürlüğü’ne, esnaf odasına ulaşsınlar. Biz gereği neyse yapalım. Buradan ev sahiplerine de seslenmek istiyorum. Biraz vicdanlı olsunlar. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte acıları ve mağduriyetleri paylaşarak ve bazı fedakârlıklar yaparak yaraları sarabiliriz. Ev kiraları gibi diğer her alanda depremzedelerimizin yanında olmalıyız. Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası olarak üzerimize düşenleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz ’’ dedi.