
Azerbaycan, Türki Cumhuriyetleri ve Gürcistan'a ihracatı kargo ile yapan Gaziantepli konfeksiyonların kargo bedellerindeki artış karşısında sıkıntılı günler yaşadığına ve bu durumda devreye girdiklerini belirten Çelikaslan, Gaziantepli konfeksiyoncuların yaklaşık 6 aydır bu yüksek kargo bedeli yüzünden sıkıntılar yaşadığını anlattı.
Çelikaslan, "Gaziantepli sanayicilerimizin ve konfeksiyon üretimi yapan esnaflarımızın ihracat nakliyesi ile ilgili sorunlarını dile getirdik. Konfeksiyoncularımız bu konuda muzdaripti. 1 kilo konfeksiyon için 10 dolar çok yüksek. Konfeksiyoncuların talebi 10 doların en azından 3 dolara düşürülmesi."
Bakan Bolat'ın konudan haberdar olduğunu ve sorunu Azerbaycan ve diğer ülkelerin yetkililerine ilettiklerini belirttiğini anlatan Çelikaslan, "Sıkıntı o ülkelerin Gümrüğünden kaynaklanıyor. 3 tişört 1 kilo yapıyor. Yani 3 tişörte 10 dolar kargo öderseniz siz ne kazanacaksınız? Çok büyük bir para. Sayın Bakanımız Cumhurbaşkanımızın talimat verdiğini söyledi. En kısa sürede çözüleceğini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.