USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Çıplaklar Festivali" ölümcül virüse rağmen bu yıl da yapılacak

Japonya'da yaklaşık 1000 yıl önce düzenlenmeye başlayan ve yıllar içinde gelenekselleşen 'Çıplaklar Festivali' dünyayı sarsan pandemiye rağmen düzenlenecek. Festival, binlerce çıplak erkeğin kutsal sayılan sopayı bulmak için peşine düşmesiy

24-02-2021 14:06

Hadaka Matsuri adıyla bilinen festivale her yıl yaklaşık 10 bin kişi katılıyor. Japonya'nın Okyama kentinde düzenlenen festivale katılanlar sadece çorap ve peştemal giyiyor. Çıplak katılımcıların yakın temas halinde olduğu festivalde 'kutsal sopa'larla danslar yapılıyor. 

Ancak bu yıl festival iptal edilmese de sembolik hale getirildi. Pandemi nedeniyle festival 100 kişilik katılımcıyla sınırlı tutulacak ve Honshu Adası'nda düzenlenecek. Festival şingi adı verilen sopları bulana şans getirmesinin yanı sıra bölgeye de bereket getirmesi için düzenleniyor.
 
 
 
 
 
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
AYINTAB GAZETESİ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ